vaistai.lt

Būtiniausi vitaminai – ką reikėtų žinoti? (716/0) 

Būtiniausi vitaminai – ką reikėtų žinoti?Vitaminai – tai viena iš svarbiausių medžiagų, reikalingų mūsų organizmui. Be abejo, daugelį jų galite gauti kartu su maistu. Visgi, tai pasiteisina tik tuo atveju, jeigu stengiatės valgyti subalansuotai ir palaikyti kuo įvairesnį racioną. Kitu atveju, gali prireikti papildomų vitaminų, perkant specialius papildus. Tačiau, tai gali būti puiki išeitis, jeigu jaučiate, jog Jūsų organizmui kažko trūksta. Visgi, egzistuoja išties daugybė skirtingų vitaminų, tačiau šiandien aptarsime pačius būtiniausius. Tad, ką reikėtų žinoti kiekvienam žmogui? 


Vitamino C ypatumai

Vitaminas C pasižymi daugybe privalumų, apie kuriuos nė nesusimąstome. Nors pastarasis nemažai daliai žmonių asocijuojasi tik su imuniteto stiprinimu, jis taip pat pagelbėja išvengti kai kurių kraujagyslių ligų, skatina žaizdų gijimą, yra svarbus bendrai medžiagų apykaitai. Visgi, kaip ir bet kurio kito vitamino, šio taip pat nereikėtų perdozuoti, taigi, būtinai laikykitės visų rekomendacijų. Kita vertus, kartais gydytojai pataria šio vitamino suvartoti kiek daugiau, tarkime, esant infekcijai. Tačiau, tokiu atveju, būtina pasikalbėti su specialistais – jokiu būdu nesugalvokite to daryti savarankiškai. Itin nemaloniais šalutiniais perdozavimo poveikiais galėtume įvardinti pykinimą, skrandžio skausmą ar net vėmimą. 

 

B grupės vitaminai

Būtiniausi vitaminai – ką reikėtų žinoti?B grupės vitaminai yra vieni iš svarbiausių pagalbininkų, kai kalbame apie nervų sistemą. Pastarieji padeda kovojant su depresijos ir nerimo simptomais, todėl yra rekomenduojami šiais sutrikimais sergantiems žmonėms. Kita vertus, B grupės vitaminai naudingi ir tiems, kurie jautriau reaguoja į nesėkmes, patiria stresą ar įtampą. Tam, jog sutaupytumėte pinigų, patartume iškart įsigyti visą šių vitaminų kompleksą. 


Vitamino D svarba

Tikriausiai jau esate girdėję, jog mūsų šalyje saulės būna gerokai per mažai – dėl šios priežasties, didelė dalis žmonių pasižymi vitamino D trūkumu. Pastarasis pagelbėja esant blogai nuotaikai, stiprina imunitetą, taipogi dalyvauja brendimo procesuose. Pakankamai vitamino D sunku gauti beveik kiekvienam mūsų šalyje gyvenančiam asmeniui, ypatingai šaltuoju metų laiku. Kita vertus, vis tiek rekomenduojame pirmiausiai pasidaryti reikalingus tyrimus, jog žinotumėte, ar šį vartoti Jums būtina. Nors pastarosios medžiagos perdozavimai nėra dažni – rizikuoti tikrai nevertėtų.

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos