vaistai.lt

Ką turite žinoti apie spf? (1054/0) 

Ką turite žinoti apie spf?Tikriausiai esate girdėję, kaip svarbu naudoti apsauginį kremą nuo saulės. Bet ar žinote, kodėl kasdienė apsauga nuo saulės yra tokia svarbi? Arba kas iš tikrųjų nutinka jūsų odai saulėje be apsaugos nuo saulės? Statistika rodo, kad 80 % matomų senėjimo požymių sukelia saulė. Kad išvengtumėte ankstyvo odos senėjimo ir saulės daromos žalos, rekomenduojama kasdien saugotis nuo saulės, nesvarbu, ar esate patalpoje, ar lauke.

Kad visiškai suprastumėte kasdienės apsaugos nuo SPF svarbą, pirmiausia apžvelkime viską, ką reikia žinoti apie apsaugos nuo saulės priemones, įskaitant skirtingus UV ir mėlynosios šviesos tipus ir jų poveikį odai.


Kas yra UV spinduliai?

UV spinduliai - tai ultravioletiniai spinduliai, esantys saulės šviesoje. Juos sugeria dermos sluoksnis arba vidurinis odos sluoksnis. UV spinduliai lemia ankstyvą odos senėjimą. Jie sukelia raukšles, senatvines dėmes ir gali prasiskverbti pro langų stiklus. UV spinduliai taip pat prisideda prie odos vėžio atsiradimo. Todėl svarbu kasdien saugoti odą nuo kenksmingų spindulių - net ir uždarose patalpose.


Kas yra mėlyna šviesa?

Mėlyna šviesa, dar vadinama didelės energijos regimąja šviesa. Spalvų spektre ji artimiausia nematomai ultravioletinei šviesai. Ją skleidžia saulė, taip pat elektroniniai prietaisai, pavyzdžiui, kompiuterių, išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ekranai ir kt. Mėlyna šviesa prasiskverbia giliau į odą, pasiekia ir veikia poodinį arba giliausią sluoksnį. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad mėlyna šviesa sukelia priešlaikinį fotosenėjimą, pagreitina matomus smulkių linijų ir raukšlių, saulės dėmių ir hiperpigmentacijos požymius. Pagalvokite, kiek valandų per dieną praleidžiate prie prietaiso ar prietaisų, skleidžiančių mėlyną šviesą, ir greitai suprasite kasdienio SPF, padedančio apsisaugoti nuo mėlynosios šviesos, taip pat UV spindulių, vertę.


Kas yra SPF?

SPF reiškia apsaugos nuo saulės faktorių. Tai reiškia, kiek UV spinduliuotės yra blokuojama ir kiek laiko reikia, kad nudegtumėte. Kuo didesnis SPF skaičius, tuo didesnę UV spindulių dalį filtruoja jūsų apsauginis kremas nuo saulės. Pavyzdžiui, SPF 15 apsauginiai kremai nuo saulės filtruoja apie 93 % UV spindulių, o SPF 30 - apie 97 %. SPF 50 sulaiko apie 98 %, o SPF 100 - apie 99 % spindulių. Optimaliai apsaugai nuo saulės rekomenduojame rinktis kremą, kurio SPF ne mažesnis kaip 30.


Vandeniui atsparus SPF

Iš tikrųjų nė vienas kremas nuo saulės nėra atsparus vandeniui ar prakaitui. Todėl norint išvengti odos pažeidimų ir užtikrinti apsaugą visą dieną, būtina pakartotinai tepti apsauginį kremą nuo saulės. Atkreipkite ypatingą dėmesį į konkrečias rekomendacijas, skirtas jūsų apsauginiam kremui nuo saulės, kiek laiko jis yra atsparus vandeniui ir kaip dažnai jį reikėtų pakartotinai tepti. Taip pat svarbu žinoti, kad apsauginis kremas nuo saulės nusitrina, kai nusišluostote rankšluosčiu.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos