vaistai.lt

Kaip išsirinkti pagalvę, kuri sumažins kaklo ir pečių skausmus? (402/0) 

Kaip išsirinkti pagalvę, kuri sumažins kaklo ir pečių skausmus?Kaklo skausmas gali turėti daug priežasčių. Pasirinkę tinkamą čiužinį ir pagalvę, galite gerokai palengvinti nemalonius simptomus. Raktas į sėkmę – įsigyti tinkamos formos ir optimalaus kietumo pagalvę. Kaip rasti modelį, kuris jums tiktų?

Kaklo skausmas yra dažnas mūsų visuomenės negalavimas. Įtampą ir uždegimą šioje kūno vietoje gali sukelti per didelis stresas, sėdimas gyvenimo būdas ir ilgas darbas prie kompiuterio. Diskomfortas kaklo srityje taip pat gali atsirasti dėl per didelio poveikio, raumenų perkrovos arba degeneracinės kaklo stuburo ligos.

Galvos ir kaklo skausmas kartais atsiranda ryte, iškart po pabudimo. Šio tipo negalavimus dažniausiai sukelia neramus ir nervingas miegas. Kai negalime užmigti naktį, dažnai nerimstame ir nerandame tinkamos miego padėties, nesunku iškreipti galvą ir kaklą.

Diskomfortas dažnai pasireiškia ir tiems žmonėms, kurie yra labai pavargę, todėl nejaučia, kad užmigo nepatogioje padėtyje. Problema gali būti ir per minkštas čiužinys arba prastai parinkta pagalvė.

Nepriklausomai nuo šių negalavimų priežasties, miego komfortą verta užtikrinti renkantis specializuotą anatominės formos pagalvę. Ortopedinės pagalvės skaudančiam kaklui suteikia tinkamą atramą stuburui ir leidžia išlaikyti taisyklingą kūno padėtį miegant.

 

Kaip išsirinkti ortopedinę pagalvę, kad išvengtumėte kaklo skausmo?

Jei skauda kaklą, reikia rasti pagalvę, kuri puikiai prisitaikytų prie kūno formų. Tinkamumas yra labai svarbus, nes leidžia atsipalaiduoti kaklo raumenims ir teigiamai veikia nugaros bei juosmeninės stuburo dalies padėtį.

Nesvarbu, ar miegate ant šono, nugaros ar pilvo, turite užtikrinti, kad galva būtų tinkamai paremta. Ką tai reiškia praktiškai? Atsigulus ant pagalvės, galva neturi į ją įsmigti, nesilenkti į priekį ar atgal.

Nenatūrali galvos padėtis sukelia kaklo stuburo įtampą ir gali sukelti ar sustiprinti skausmo pojūčius. Kad išvengtumėte kaklo skausmo, pasirinkite pagalvę, kuri:

• turi tinkamą formą,

• pagaminta iš lanksčių atminties putų,

• ji negali būti per minkšta ar per kieta,

• ji negali būti per aukšta ar per žema – turi būti tinkamo dydžio,

• turi užtikrinti tinkamą oro cirkuliaciją,

• yra pritaikyta prie pečių pločio.

Specialistai žmonėms, turintiems sveikatos problemų, rekomenduoja naudoti pagalves iš miegocentras.lt. Jos pagamintos iš viskoelastinio putų poliuretano, kurios garantuoja patogią atramą miego metu.

Tinkamai parinkta pagalvė leidžia išlaikyti tiesią liniją tarp galvos, kaklo ir stuburo, kurios dėka vartotojas guli natūralioje padėtyje, o kūnas ilsisi. Šiuo atveju taip pat svarbu, kad kaklo slanksteliai gulėtų horizontaliai.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos