vaistai.lt

Prašymus dėl nedarbingumo pažymėjimo pateikti galima iki paskutinės izoliacijos dienos (326/0) 

Prašymus dėl nedarbingumo pažymėjimo pateikti galima iki paskutinės izoliacijos dienosNacionalinis visuomenės sveikatos centras ragina asmenis, kurie izoliuojasi po sąlyčio su COVID-19 susirgusiais šeimos nariais ar kitais kartu gyvenančiais asmenimis, neskubėti teikti prašymų dėl nedarbingumo pažymėjimų. Tai galima padaryti iki paskutinės izoliacijos dienos.

Primename, kad izoliacijos terminas asmenims, kurie turėjo sąlytį šeimoje, t. y., kai jie izoliuojasi dėl to, kad suserga šeimos narys ar kitas kartu gyvenantis asmuo, yra 7 dienos nuo susirgusiojo teigiamo PGR tyrimo ar laboratorijoje atlikto greitojo antigeno testo atlikimo (t. y. teigiamo rezultato patvirtinimo) dienos. Tad skubėti ir teikti prašymo dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo tą pačią dieną, kai susirgęs šeimos narys gauna teigiamą tyrimo rezultatą, nereikia.

Labai svarbu pabrėžti, kad prašymas neturi būti teikiamas tol, kol susirgęs asmuo nėra gavęs teigiamo PGR tyrimo rezultato. Prieš sąlytį turėjusiems šeimos nariams teikiant prašymą dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo, turi būti atlikti ir kiti veiksmai. 

KĄ BŪTINA PADARYTI PRIEŠ TEIKIANT PRAŠYMĄ NVSC DĖL NEDARBINGUMO PAŽYMĖJIMO

  1. Susirgęs šeimos narys turi būti gavęs teigiamą PGR tyrimo atsakymą ir užpildęs ATVEJO anketą (https://atvejis.nvsc.lt/), kurioje jis turi nurodyti kartu gyvenančius asmenis;
  2. Kartu gyvenantys asmenys (kurie izoliuosis ir kuriems bus reikalingas nedarbingumo pažymėjimas) turi būti gavę  SMS žinutę iš NVSC;
  3. Kartu gyvenantys asmenys (kurie izoliuosis ir kuriems bus reikalingas nedarbingumo pažymėjimas) turi būti užpildę anketą, kurios nuoroda pateikta SMS žinutėje.

PER KIEK LAIKO IŠDUODAMAS NEDARBINGUMO PAŽYMĖJIMAS

Pagal nustatytus reikalavimus sprendimą dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo NVSC turi priimti per 3 darbo dienas nuo prašymo ir kitų dokumentų gavimo dienos.

Atkreipiame dėmesį, kaip skaičiuojamas 3 dienų terminas, per kurį priimamas sprendimas dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo:

Pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančius teisės aktus, prašymą dėl nedarbingumo pateikus darbo valandomis, 3 dienų terminas pradedamas skaičiuoti kitą darbo dieną. Jeigu prašymas gautas po darbo valandų, poilsio ar šventės dieną, jo gavimo diena laikoma po jos einanti darbo diena, t. y. įstaigoje jis užregistruojamas kitą darbo dieną, o sprendimo priėmimo terminas pradedamas skaičiuoti dar kitą darbo dieną.

Informaciją apie prašymų teikimo būdus ir kitą su nedarbingumo pažymėjimų išdavimu susijusią informaciją rasite šiame NVSC interneto svetainės puslapyje https://nvsc.lrv.lt/nedarbingumas

 

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos