vaistai.lt

SARS-CoV-2 virusas miršta nuo karščio - tai gal visi turėtų gerti karštą arbatą ir eiti į pirtį? (2172/0) 

SARS-CoV-2 virusas miršta nuo karščio - tai gal visi turėtų gerti karštą arbatą ir eiti į pirtį?SARS-CoV-2 virusas sukeliantis COVID-19 ligą miršta nuo sąlyčio su alkoholiu, bet gali būti pražudytas ir karščio. Pavasario dienos jo nenužudys - koronavirusas miršta prie maždaug 56 laipsnių Celsijaus. Bet žinote, kur surastume tokią temperatūrą? Pirtys įkaitinamos ir dar labiau, bet ar tai gali padėti?

Taip, karštis pražudo koronavirusus ir tam tereikia 560C. Indijoje kai kuriuose bankuose dokumentai kaitinami lygintuvais manant, kad taip bus pašalintas pavojingas SARS-CoV-2 virusas. Tačiau žmogaus taip neįkaitinsi.

Taip, pirtyje oro temperatūra gali pakilti iki 80-900C ar net didesnio karščio. Ir jūs imsite prakaituoti, tuo pačiu kvėpuodami tuo itin karštu oru. Tačiau jūsų kūno temperatūra nuo to labai aukštai nepakils - kitaip tai būtų labai pavojinga ir pirtys apskritai neegzistuotų.

Kai žmogus karščiuoja, jo kūno temperatūra retai pakyla iki 41-42 laipsnių. Tačiau jei taip nutinka, skiriami temperatūrą mažinantys vaistai. Karščiavimas yra natūrali imuninės sistemos reakcija, tačiau per aukšta temperatūra gali sukelti ir smegenų pažeidimus. 42 laipsnių kūno temperatūra jau laikoma itin pavojinga būkle. Tai negi manote, kad pirtyje pasiekiate 560C?

Organizmas reguliuoja savo temperatūrą ir ji įprastomis sąlygomis nepakyla taip pavojingai aukštai. Nors pirtyje kvėpuojate karštu oru, jis greitai atvėsta ir tikrai neišnaikina koronaviruso, jei infekcija jau yra prasidėjusi. Lygiai taip pat karštos arbatos ir alkoholiniai gėrimai neišnaikina virusų iš organizmo.

Apskritai dabar lankytis pirtyje tikriausiai nebūtų pati geriausia mintis, ypač jei ten nebūtumėte vienas. Uždara erdvė, kur žmonės sėdi netoli vienas kito ir viską liečia savo prakaituotomis rankomis? Geriau jau apie tai net negalvoti.

Kita vertus, įprastomis sąlygomis pirtis gali padėti sustiprinti imunitetą ir net gyventi ilgiau. Jei žmogus neturi širdies ligų ir gali saugiai naudotis pirtimi, tai pirtis gali pailginti jo gyvenimą, padėti sumažinti infarkto ir kai kurių kitų ligų riziką.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos