vaistai.lt

TOP 10 knygų apie sveikatą (1766/0) 

TOP 10 knygų apie sveikatąŽiemą sveikatai skiriamas ypač didelis dėmesys. Ką daryti, kad po vieno šaltesnio vėjo gūsio nesektų savaitė praleista namie, kovojant su peršalimu? Kaip pasirūpinti vaikų sveikata, kai darželiuose ir mokyklose gausu siaučiančių virusų? Kaip sveikai gyventi, neišleidžiant viso uždarbio ant vaistų ir maisto papildų? Daugelis vis dažniau atsigręžia ir į Rytų mediciną, ieškodami alternatyvių būdų, kaip padėti sau gydant ne tik simptomus, bet ir ligos priežastis. Knygų apie sveikatą prirašyta gausybė, tačiau kaip išsirinkti geriausią? Interneto knygynas patogupirkti.lt dalijasi 10 populiariausių knygų apie sveikatą. 


1. Anthony William „Medicinos mediumas“

Užklupo liga ir ūmūs skausmai, daktarai padėti nebegali ir tenka tiesiog ramiai laukti sudėjus rankas, kol medicinos mokslas patobulės ir išspręs nežinomas skausmo priežastis. Šis scenarijus – ne jums? Daugybė žmonių kasdien susiduria su tokiomis kankinančiomis ligomis kaip fibromialgija, Laimo liga, lėtinio nuovargio sindromas, Hašimoto liga, antinksčių nuovargis, hormonų disbalansas, išsėtinė sklerozė ir su daug kitų, kasdienį gyvenimą apkartinančių negalavimų. 

Veiksmingais metodais ir stebuklingu talentu garsėjantis amerikietis Anthony William būdamas vos ketverių šokiravo visą šeimą, pareikšdamas, jog senelė serga plaučių vėžiu. Nors tuo metu jai nebuvo pasireiškę jokie simptomai, ši Anthony diagnozė netrukus buvo patvirtinta mediciniškai. Nuo to laiko jis naudoja savo dovaną padėti žmonėms, kovojant su ligomis, kai gydytojai jaučiasi bejėgiais ir neberanda veiksmingų gydymo būdų. 

Knygoje „Medicinos mediumas“ jis skaitytojams pateikia atsakymus į klausimus, kas slypi už lėtinių ir paslaptingų ligų bei kaip jas įveikti sveikais metodais. Pats autorius teigia parašęs šią knygą, siekdamas padėti skaitytojams išgyti bei apsisaugoti nuo įvairiausių abejotinų sveikatos saugojimo tendencijų ir dažnai daromų klaidų. Knygoje svarbios informacijos ras tie, kurie iš gydytojų išgirdo nesuprantamą diagnozę arba patiria nepaaiškinamus simptomus ir nori sugrįžti į normalų gyvenimą. 


2. Joe Dispenza „Jūs esate placebas“

Dar viena knyga, tyrinėjanti gydymąsi ne vien vaistais – garsaus amerikiečių neuromokslininko Joe Dispenza bestseleris „Jūs esate placebas“. Jis skaitytojus supažindina su minčių galia ir atskleidžia, jog daugelį negalavimų galima išgydyti be vaistų ar operacijų, o tiesiog pasitelkus į pagalbą mintis. 

Knygoje daktaras Joe Dispenza ne tik nagrinėja įtaigos efekto istoriją bei jo poveikį kūnui ir smegenims, bet ir užduoda klausimą – ar įmanoma išmokti placebo principų ir, nepasikliaujant išorinėmis medžiagomis, sukelti teigiamus sveikatos pokyčius. Leidinyje gausu dokumentais patvirtintų atvejų apie žmones, kurie, tikėdami placebu įveikė vėžį, širdies ligas, depresiją ir net artritą. 


3. Jonny Bowden, Stephen Sinatra, Deirdre Rawlings „Didysis cholesterolio mitas“

Širdies ligos – didžiausia grėsmė žmonėms. Būtent jos, sukeltos neteisingo žmonių gyvenimo būdo yra atsakingos už itin didelį žmonių mirtingumą Vakarų šalyse. Dažnai su šiomis ligomis yra siejamas padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje, tačiau pasak mitybos ekspertų, kardiologų ir medicinos mokslų daktarų komandos – tai tėra dar vienas mitas. 

Knygoje „Didysis cholesterolio mitas“ autoriai dalijasi naujausiais moksliniais tyrimais įrodančiais, jog cholesterolis nėra tiesiogiai susijęs su širdies ligomis, o tradiciniai būdai sumažinti jo kiekį kraujyje, tokie kaip mažai riebalų ir angliavandenių turinčios dietos arba stiprūs vaistai tik užmaskuoja kitų ligų priežastis. 

Paneigę mitą, autoriai nepalieka skaitytojų likimo valiai – jie pateikia keturių dalių strateginį planą, pagrįstą naujausiais tyrimais ir klinikiniais atradimais, kurio tikslas yra veiksmingai užkirsti kelią širdies ligoms, jas valdyti ir gydyti. 


4. Lise Bourbeau „Tavo kūnas sako: „Mylėk save!”

Tai knyga, skirta visiems, norintiems pašalinti savo ligų priežastis, o ne tik trumpam pritildyti simptomus. Knygos „Tavo kūnas sako: „Mylėk save!” autorė Lise Bourbeau jau daugiau nei 20 metų domisi metafizika – kaip papildoma priemone, žengiančia greta medicinos pasaulio ir padedančia peržengti anapus fizinės realybės. 

Autorė yra įsitikinusi, jog bet kuri fizinio pobūdžio problema tėra nesąmoningas emocinio ir mentalinio lygmens problemos atspindys. Šitaip fizinė realybė įspėja žmones, jog svarbu neišklysti iš meilės ir harmonijos kelio. Knygoje pateikiama išsami įvairiausių ligų ir negalavimų rodyklė – nuo galvos skausmo iki sudėtingų ligų, o šalia pateikiami sprendimo būdai, kurie apima ne pagalbos paieškas dar vienoje piliulėje, o susiduriant su savo vidumi ir permąstant savo gyvenimo būdą. Lise Bourbeau teigia, jog jos tikslas – padėti kiekvienam žmogui tapti savo paties gydytoju.


5. Anthony William „Išgelbėkite savo kepenis“

Dar viena populiariausių sveikatos knygų dešimtuke esanti medicinos mediumu laikomo autoriaus Anthony William knyga skatina atkreipti dėmesį į savo kepenis. Leidinyje „Išgelbėkite savo kepenis“ autorius atskleidžia, kiek daug ligų kyla dėl apkrautos kepenų veiklos. Pasak jo, ne tik kepenų vėžys, cirozė ar hepatitas, bet ir įvairios virškinimo problemos, didėjantis svoris, aukštas kraujo spaudimas, odos, širdies, imuninės ir lėtinės ligos yra susijusios su kepenimis. 

A. William lengvai suprantama kalba dalijasi patarimais, kaip pagerinti kepenų veiklą, užkirsti kelią stresui, subalansuoti cukraus kiekį kraujyje, numesti svorio ir užkirsti kelią ligoms. Autorius teigia, jog suteikus tinkamą paramą kepenims ir jomis laiku pasirūpinus, jos taps puikiu sąjungininku prieš senėjimą ir grėsmingo pasaulio keliamą stresą.


6. Jessie Inchauspé „Gliukozės revoliucija“

Cukrus žmogų lydi kiekvieną dieną ir ypač šias laikais, kai jo yra randama beveik visuose produktuose, tampa labai sunki misija nuo jo pasprukti. Pasak prancūzų biochemikės Jessie Inchauspé, 90 proc. žmonių kenčia nuo per didelio gliukozės kiekio kraujyje ir daugelis to net neįtaria, tačiau apie jį primena tokie simptomai kaip noras užkandžiauti, nuolatinis nuovargis, nevaisingumas, hormoniniai sutrikimai, aknė, raukšlės. Ilgainiui per didelis gliukozės kiekis kraujyje gali virsti ir dar didesnėmis ligomis, tokiomis kaip II tipo diabetas, vėžys, demencija ir širdies ligos.

Remdamasi pažangiausiu mokslu ir novatoriškais savo pačios tyrimais, biochemikė knygoje „Gliukozės revoliucija“ pateikia dešimt paprastų patarimų, kurie padės subalansuoti savo gliukozės kiekį ir atsikratyti simptomų, nesilaikant dietos ir neatsisakant mėgstamų patiekalų.


7. Maren Franz, Johannes F. Coy „Naujoji priešvėžinė mityba“

Daugybė žmonių, išgirdę vėžio diagnozę savęs klausia, ką jie padarė ne taip. Nors tai gali lemti daugybė skirtingų veiksnių, tačiau norintiems apsisaugoti nuo šios ūmios ligos, svarbu pirmiausia atsižvelgti į savo mitybą. Gamtos mokslų daktaras, biologas ir vėžio tyrinėtojas Johannes F. Coy bei publicistė Maren Franz knygoje „Naujoji priešvėžinė mityba“ aprašo mitybos teoriją, kuri skatina vėžio ląstelių nykimą ir skatina sveikų ląstelių susidarymą. 

Knygą sudaro daugiau nei 100 pusryčiams, pietums ir vakarienei skirtų sveikų patiekalų, saldžių ir aštrių užkandžių bei desertų receptų. Leidinyje atskleidžiama daug įdomios informacijos apie raugintų produktų bei pieno rūgšties galią, aprašomas mėsos poveikis žmogaus sveikatai. Autoriai taip pat akcentuoja, kodėl svarbu reguliariai sportuoti ir kokios sporto rūšys padeda veiksmingiausiai kovoti su vėžiu, bei pasidalina sveikatai naudingų maisto produktų sąrašu. 


8. Indrė Plėštytė-Būtienė „Kodėl vaikai serga ir kaip jiems padėti“

Vaikų gydytoja Indrė Plėštytė-Būtienė knygą „Kodėl vaikai serga: ir kaip mes galime jiems padėti“ skiria visiems šiuolaikiniams tėvams, kurie jaučia stresą kaskart išgirdę vaiko kostelėjimą. 

Aiškiai ir paprastai gydytoja pasakoja apie tai, kas apskritai yra imunitetas, kaip jis veikia ir kokie veiksniai lemia jo susilpnėjimą, kokia paveldimumo įtaka imunitetui, kaip formuojasi imuninė atmintis ir iš kur atsiranda ligos. Autorė taip pat paaiškina, kas lemia įvairiausias vaikų alergijas, kaip apsaugoti vaikus nuo infekcijų ir grūdinti jų organizmą bei, svarbiausia, kaip vaikų sveikatą labai dažnai lemia pačių tėvų psichologinė sveikata. 


9. Sandrija Čapkauskienė „Sveikata tavo pilve“

Žarnynas – ne tik maisto virškinimo sistema. Jis lemia žmogaus fizinę, dvasinę sveikatą, nuotaiką, protines galias, fizinį pajėgumą, emocinę gerovę ir net kūrybiškumą. Profesionalios mitybos specialistės ir konsultantės Sandrijos Čapkauskienės knyga „Sveikata tavo pilve“ kviečia atkreipti dėmesį į savo žarnyną, mat supratus, kaip jis veikia, išvengtume daugybės negalavimų. 

Į knygą  S. Čapkauskienė sudėjo net 250 klausimų, paliečiančių tokias temas, kaip žarnyno įtaka miegui, imunitetui, emocijoms, stresui ir nerimui bei kaip galima sau padėti gyventi laimingesnį ir sveikesnį gyvenimą. 


10. Sigutis Obelevičius „Imunitetą stiprinantys augalai“

Vakarų medicinai nesugebant atsakyti į klausimus apie negalavimus, žmonės vis dažniau atsigręžia į gamtą ir jos gydomąsias savybes. Gamtoje egzistuoja ne viena dešimtis augalų, kurie žmogaus organizmą veiksmingai saugo nuo įvairių infekcijų, o užklupus ligai – gydo. 

Gamtininko, aplinkosaugininko Sigučio Obelevičiaus knyga „Imunitetą stiprinantys augalai“ – išsamus žinynas kiekvienam, kuriam aktualu kuo natūralesniu būdu įgyti atsparumą įvairioms ligoms. Autorius skatina žolelių arbatomis, tinkama mityba ir sveiku gyvenimo būdu imunitetą stiprinti ne tik susirgus, o nuolat, ypač rudenį ir žiemą, kai trūksta saulės ir kimba peršalimo ligos bei virusai. 







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos