vaistai.lt

Šeimų lankymo paslaugos taps prieinamos visoje LietuvojeBesilaukiančioms, ką tik pagimdžiusioms arba auginančioms vaikus iki dvejų metų moterims ir šeimoms ir toliau bus prieinama kvalifikuotų specialistų pagalba bei konsultacijos savo namuose. Sėkmingai pasibaigus bandomiesiems šeimų lankymo projektams, šios paslaugos nuo šiol apmokamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis ir pradedamos diegti visoje Lietuvoje.

daugiau

Po renovacijos atidarytos patalpos ir operacinės Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje„Vykdomi ligoninės renovacijos darbai mums yra itin svarbūs tiek dėl pacientų gerovės, tiek dėl darbuotojų psichoemocinės būsenos, kuriai neišvengiamai didelę įtaką daro darbo sąlygos ir fizinė aplinka“, – per renovuotų Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) patalpų atidarymą sakė įstaigos direktorė doc. dr. Jelena Kutkauskienė. Renginyje dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys akcentavo, kad ligoninė yra viena svarbiausių Lietuvos gydymo įstaigų, tad atnaujinimas prisidės prie visos šalies gydymo paslaugų gerinimo.

daugiau

Priminė kompensuojamas medicinos pagalbos priemones žaizdų priežiūrai ir prevencijaiEsant žaizdų po onkologinių ligų gydymo, trofinių opų, pragulų, stomos ir kitais panašiais atvejais žmonėms prireikia tam tikrų medicinos pagalbos priemonių odai ar žaizdoms prižiūrėti ir gydyti. Ligonių kasos primena, kad šios priemonės gali būti kompensuojamos.

daugiau

Medikų, pacientų, gydymo įstaigų bei vaistinių atstovai kreipėsi į Seimo Sveikatos reikalų komitetą – prašo stabdyti jau ne kartą atmestas įstatymo pataisasŠalyje veikiančių sveikatos priežiūros įstaigų asociacijos, medikai, vaistinių bei pacientų atstovai kreipėsi į Seimo Sveikatos reikalų komiteto narius su prašymu nepalaikyti Sveikatos draudimo įstatymo projekto, kuriuo iš naujo norima Valstybinei ligonių kasai (VLK) suteikti perteklines galias vienašališkai nutraukti arba stabdyti sutartis su gydymo įstaigomis ir vaistinėmis dėl valstybės kompensuojamų paslaugų ir medicinos priemonių apmokėjimo. Rašte nuogąstaujama, kad siūlomi pakeitimai turės ypatingai neigiamą reikšmę sveikatos paslaugų prieinamumui. 

daugiau

Teikiant slaugos ir palaikomojo gydymo bei paliatyviąją pagalbą – galimybės piktnaudžiautiSpecialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko korupcijos rizikos analizę septynių viešųjų įstaigų veiklos srityse, susijusiose su slaugos ir palaikomojo gydymo ir paliatyviosios pagalbos paslaugų teikimu. Išanalizavus teisinį reglamentavimą, susijusį su minėtų paslaugų teikimu, nustatyti korupcijos rizikos veiksniai, galintys daryti neigiamą įtaką minėtų paslaugų suteikimo procesų skaidrumui ar galintys sudaryti sąlygas piktnaudžiauti teikiant minėtas paslaugas.

daugiau

Gydymo įstaigose trūksta visų grupių kraujo: kviečia aukotiLietuvos gydymo įstaigose yra ženkliai išaugęs kraujo poreikis, kuris reikalingas pacientų gydymui. Šiuo metu trūksta visų grupių kraujo, ypač 1-os ir 2-os. Turimų atsargų nebepakanka, nepaisant to, kad kraujo surenkama daugiau ir jį aukoja rekordiniai donorų skaičiai. Tad Nacionalinis kraujo centras (NKC) kreipiasi į šalies gyventojus ir prašo, esant galimybei, kuo skubiau atvykti į artimiausius NKC donorystės padalinius visoje šalyje, kuriuose galima paaukoti kraujo ir donorų nekantriai laukiama.

daugiau

Ligonių kasų e. paslaugos – saugu, paprasta, greitaLigonių kasos vis daugiau paslaugų perkelia į elektroninę erdvę, taip sudarydamos sąlygas gyventojams pateikti reikiamus dokumentus neišėjus iš namų. Prisijungus prie Valstybinės ligonių kasos elektroninių paslaugų platformos, galima užsisakyti Europos sveikatos draudimo kortelę ar sertifikatą, pateikti prašymą dėl privalomojo sveikatos draudimo valstybės lėšomis laikotarpio patvirtinimo, operatyviai pasitikrinti privalomojo sveikatos draudimo galiojimą bei sužinoti informaciją apie savo gydymą, gydymo kainą, išrašytus vaistus.

daugiau

Keičiama pacientų skundų nagrinėjimo tvarkaNuo šių metų gegužės mėnesio įsigaliojo nauja pacientų skundų nagrinėjimo tvarka Valstybinėje akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyboje. Pagal atnaujintą tvarką, ne visais atvejais bus inicijuojami asmens sveikatos priežiūros paslaugų (ASPP) kokybės patikrinimai, o dalis skundų gali būti grąžinama su rekomendacijomis nagrinėti į skundžiamą asmens sveikatos priežiūros įstaigą.

daugiau

Medikams į Klaipėdą pritraukti – beveik ketvirtis milijono eurųSiekdama sudominti paklausius specialistus gyvenimu ir darbu uostamiestyje, Klaipėdos miesto savivaldybė daugiau nei 4 kartus padidino finansavimą, skirtą medicinos specialybes įgijusių specialistų pritraukimui į uostamiesčio asmens priežiūros įstaigas.

daugiau

Vyriausybės priimtas Nacionalinės darbotvarkės planas – susitarimas siekti bendro tikslo: sveikesnės ir saugesnės visuomenėsLietuvos Respublikos Vyriausybė šiandien patvirtino Nacionalinės darbotvarkės narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės, vartojimo prevencijos ir žalos mažinimo klausimais iki 2035 metų įgyvendinimo 2024–2026 metų planą (toliau – ND planas). Jis skirtas Nacionalinėje darbotvarkėje narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės, vartojimo prevencijos ir žalos mažinimo klausimais nustatytiems strateginiams tikslams įgyvendinti.

daugiau
1 - 10 iš 4763 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos