vaistai.lt
Socialinių iniciatyvų įstatymas: sveikas darbuotojas – didžiausias įmonės turtasSeimo Darbo partijos frakcijos narė, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė su Lietuvos verslo darbdavių konfederacija, Lietuvos pramonininkų konfederacija bei Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba pradėjo Socialinių iniciatyvų skatinimo įstatymo projekto derinimo procedūrą. Šiuo įstatymo projektu siekiama paskatinti įmones imtis įvairių socialinių iniciatyvų, padidinant darbuotojų motyvaciją sveikai gyventi ir siekti geresnių darbo rezultatų. Socialinių iniciatyvų skatinimo įstatyme siūloma nustatyti, kad įmonė savanoriškai įgyvendina socialines iniciatyvas, skirdama lėšų saugiai ir ekologiškai švariai darbo aplinkai kurti, darbuotojų kvalifikacijos kėlimui, sveikatos tikrinimui ir tyrimų atlikimui, kompetencijos ugdymui, darbuotojams apgyvendinti, investicijoms į darbo priemones ir infrastruktūrą, transporto išlaidoms kompensuoti, maitinimui bei sveikatingumui, laisvalaikiui ir kitoms paslaugoms. Kolektyvinės sutarties pagrindu, darbdavys su darbuotojais sutaria, kokios iniciatyvos labiausiai reikalingos darbuotojams.
daugiau
Stiprinant bendradarbiavimą reprodukcinės sveikatos srityje – dėmesys jaunimuiSveikatos apsaugos viceministrės dr. Jadvygos Zinkevičiūtės vadovaujama tarpžinybinė darbo grupė reprodukcinės sveikatos įstatymo projektui parengti aptarė jaunimui palankių sveikatai paslaugų plėtros galimybes. Posėdyje dalyvavo Sveikatos apsaugos ministerijos ir jai pavadžių institucijų, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Lietuvos medicinos studentų asociacijos, nevyriausybinių organizacijų, VšĮ Kauno Dainavos poliklinikos Jaunimo centro atstovai. Nutarta, išnagrinėjus jaunimui palankių sveikatos paslaugų teikimo praktiką, papildyti Reprodukcinės sveikatos įstatymo projektą atitinkamomis nuostatomis.
daugiau
LSMU Anesteziologijos klinikai – tarptautinės akreditacijos sertifikatasLietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Anesteziologijos kliniką pasiekė oficialus sertifikatas, patvirtinantis,  kad LSMU Anesteziologijos ir reanimatologijos rezidentūros programa ir Universiteto ligoninė kaip rezidentūros bazė atitinka visoje Europos Sąjungoje galiojančius reikalavimus. Prieš dvi savaites LSMU ligoninėje Kauno klinikose lankėsi Europos medicinos specialistų sąjungos (UEMS, Union Européenne des Médecins Spécialistes) įgaliotų ekspertų grupė iš Europos anesteziologų draugijos (ESA, European Society of Anaesthesiology), Europos Anesteziologų Tarybos (EBA, European Board of Anaesthesiology) ir Lietuvos anesteziologų-reanimatologų draugijos.
daugiau
Ieškojo recepto, kuris paskatintų lietuvius sveikai maitintisValstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius dr. Jonas Milius šiandien (gegužės 23 d.) Seime vykusioje konferencijoje „Lietuvos gyventojų sveikata ir mityba“ pabrėžė, kad mums pavyzdys turėtų būti Skandinavijos šalys, kurios nusprendė per penkerius metus pasiekti, jog parduotuvėse beveik visi maisto produktai būtų ekologiški. J.Miliaus nuomone, labai svarbu palengvinti reikalavimus norintiems turėti ekologinio ūkio statusą, kadangi Lietuvoje – puikios sąlygos gaminti aukščiausios kokybės produktus. Kad kuo daugiau vartotojų pasiektų produktai tiesiai iš ūkio, VMVT jau supaprastino sąlygas nedideliems gamybos cechams.
daugiau
Proveržis: širdies stimuliatoriams nebereikės laidų ir maitinimo elementųMinesota tapo pirmąją valstija, kurioje uždrausta prekyba antibakteriniu muilu. Nors bakterijas naikinančių sudedamųjų dalių dedama ne tik į antibakterinius muilus, bet ir į dezodorantus ar net dantų pastas, Minesotos valstijos valdžia priėmė sprendimą uždrausti prekybą tokiais produktais, nes jie kelia pavojų žmonių sveikatai, informuoja naujienų agentūra AP. Minesotos valstijos gubernatorius Markas Daytonas praėjusį penktadienį pasirašė įsakymą, kuriuo valstijoje uždraudžiama mažmeninė prekyba higienos produktais, kurių sudėtyje yra triklozano. Tiesa, draudimas įsigalios tik nuo 2017 m. sausio 1 d.
daugiau
Vyriausioji respublikos specialistė akušerijos ir ginekologijos srities profesorė Rūta Nadišauskienė informuojaŠ.m. gegužės 22 d. įvyko Kauno ir kitų Lietuvos regionų akušerinę pagalbą teikiančių sveikatos priežiūros įstaigų atstovų susitikimas, kuriame buvo aptarti pirmojo ketvirčio Perinatologijos programos darbo rezultatai. 2014 m. I ketv. Lietuvoje buvo 6183 gimdymai, operaciniu – cezario pjūvio būdu gimdė 23,1 proc., t.y. 2,6 proc. mažiau nei 2013 m. Susitikime buvo aptarti kiekvienos akušerinę pagalbą teikiančios gydymo įstaigos kokybiniai darbo rodikliai, kurie numatyti LR sveikatos apsaugos ministro įsakymu. Atkreiptas dėmesys į tai, kad dar ne visoms gydymo įstaigoms pavyko pasiekti rekomenduojamų rodiklių.
daugiau
Baltijos šalių otolaringologijos kongresas: stulbinantys lietuvių pasiekimaiŠiandien Kaune prasideda dvi dienas truksiantis 6–tasis Baltijos šalių otolaringologijos kongresas. Lietuvos otolaringologų draugijos organizuojamas renginys pritraukė virš 300 dalyvių ir pranešėjų iš daugiau nei 10 užsienio valstybių bei Baltijos šalių. Didžiąją dalį pranešimų skaitys medicinos srities specialistai iš Lietuvos. Jei ankstesniuose kongresuose daugiau dėmesio buvo skiriama mokslinei medžiagai pristatyti, šiais metais daugiau dėmesio bus skirta klinikinių atvejų apžvalgoms, gydymo metodų rezultatų pristatymams. Pasak kongreso prezidento ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Ausų, nosies ir gerklės ligų klinikos vadovo prof. habil dr. Virgilijus Ulozo, išskirtinis Lietuvos medikų profesinis aktyvumas kongrese jau tapo gražia tradicija.
daugiau
Dėmesio centre - maisto produktų pakavimo medžiagosGegužės 20 d., Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje vyko susitikimas su Lietuvos pakuotojų asociacijos atstovais. Susitikimo tikslas – aptarti problemas, su kuriomis dažniausiai susiduria maisto produktams pakavimo medžiagas gaminančios įmonės. Susitikime dalyvavo Pakuotojų asociacijos prezidentas Faustas Keršys, vykdančioji direktorė Liuda Bancevičienė, Pakavimo instituto direktorius, profesorius Lionginas Paulauskas, kiti Pakuotojų asociacijos tarybos nariai, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius bei šios tarnybos atsakingi specialistai.
daugiau
Nauja tabako gaminių direktyva – Europos visuomenės sveikatos srities laimėjimasUž sveikatos politiką atsakingas Europos Komisijos narys Tonio Borgas: ,,Kasmet 700 000 europiečių miršta dėl priežasčių, susijusių su rūkymu, todėl 2014 m. balandžio 29 d. paskelbta ir 2014 m. gegužės 19 d. įsigaliosianti Tabako gaminių direktyva yra ES visuomenės sveikatos politikos laimėjimas. Naujosios suderintos tabako ir susijusių gaminių taisyklės, kuriomis užtikrinama, kad tabako gaminių ES rinkoje išvaizda ir skonis būtų kaip tabako gaminių, padės pasiekti, kad ES rūkyti pradėtų mažiau žmonių, ypač jaunuolių".
daugiau
Po tarptautinės konferencijos bus kuriamas manifestas už meną ir psichikos sveikatą LietuvojeNacionalinėje dailės galerijoje vyko tarptautinė konferencija „Menas ir psichikos sveikata. Kūrybinė partnerystė – politika ir praktika“. Konferenciją rengė LR Kultūros ministerija ir VšĮ Socialiniai meno projektai kartu su partneriais – LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, LR Sveikatos apsaugos ministerija, Britų Taryba, Šiaurės ministrų tarybos biuru, Nacionaline dailės galerija ir kt. Didelio kultūros, socialinių bei sveikatos paslaugų sektoriaus praktikų susidomėjimo sulaukusiame renginyje trijų  ministerijų – LR Kultūros, LR Socialinės apsaugos ir darbo, LR Sveikatos apsaugos – atstovai, svečiai iš Suomijos ir Jungtinės Karalystės diskutavo meno ir psichikos sveikatos temomis.
daugiau
4191 - 4200 iš 4783 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  411 412 413 414 415 416 417 418 419 420  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos