vaistai.lt

Gripas puola Kauną ir VilniųPirmą savaitę po švenčių Lietuvoms medikams netrūko darbo. Išaugęs sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ilgino eiles prie kabinetų. Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos duomenimis, 1-ąją metų savaitę sergamumo rodiklis nuo 47,9 susirgimo atvejų, tenkančių 10 tūkst. gyventojų, pakilo iki 64,68 / 10 tūkst. gyv.

daugiau

Sergamumas gripu vėl didėjaUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, paskutiniąją metų savaitę Lietuvoje palyginti su 51-ąją savaite vėl registruotas didesnis sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI).

daugiau
Užkrečiamųjų ligų specialistai ramina: pandeminis gripas tapo sezoniniuUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) prie Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai ramina gyventojus, sunerimusius dėl vadinamojo kiaulių gripo. Gripas (A H1N1) nebėra pandeminis. Šiemet jis tapo sezoniniu, todėl nuo jo gali apsaugoti skiepai – vakcinos nuo gripo sudėtyje yra ir A H1N1 viruso antigenų.
daugiau
Sveikatos apsaugos ministeriją – apie nitratus ir jų poveikį sveikataiNitratai – tai azoto junginiai, susidarantys dirvožemyje nitrifikacijos proceso metu bei mineralizuojantis organiniams junginiams turintiems azoto. Augalams šios azotinės medžiagos yra būtinos augimui, jas augalai pasisavina iš dirvožemio. Todėl tam tikras jų kiekis augaluose visada yra natūraliai. 
daugiau
Kas žinotina apie kompensuojamuosius vaistusApdraustieji arba apsidraudę privalomuoju sveikatos draudimu mūsų žmonės jau senokai įprato prie kompensuojamųjų vaistų, jų pasų, prie to, jog didelė dalis (ar net visa vaisto kaina) kompensuojama, tai yra, jam primokėti tereikia palyginti nedaug, o kartais ir visai nereikia. Vis dėlto ne vienam iškyla ir klausimų, neaiškumų.
daugiau
Žarnyno infekcijos protrūkis ŠiauliuoseŠiaulių apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo pranešimą iš Šiaulių visuomenės sveikatos centro apie žarnyno infekcijos protrūkį mieste. Iš 7 užregistruotų ligonių su ūmios žarnyno infekcijos požymiais...
daugiau

Image

Nacionalinė sveikatos taryba susipažinusi su įstatymų projektais, kurie reguliuotų energinių gėrimų pardavimo vaikams tvarką pritaria, kad ši iniciatyva verta svarstymo ir platesnių diskusijų. 

daugiau
Dėl naminės degtinės legalizavimoNacionalinė sveikatos taryba informuoja, kad gyventojų sveikatos rodikliai, ypač tiesiogiai priklausomi nuo alkoholio vartojimo, nepaisant akivaizdžių pastarųjų trejų metų teigiamų pokyčių, išlieka blogi ir sunkia našta slegia šalies ekonomiką.
daugiau
Primename: reikalingas įspėjamasis užrašasValstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos primena, kad nuo 2010 m. liepos 20 d. reikalaujama maisto produktų, tarp jų ir maisto papildų, kurių sudėtyje yra tam tikrų dažiklių, etiketėje nurodyti, kad šios medžiagos gali neigiamai paveikti vaikų aktyvumą ir dėmesį.
daugiau
R. Šukys: nuolaidos kompensuojamųjų vaistų priemokoms bus vienodos visiems pacientamsJau nuo rugsėjo vidurio vienodas nuolaidas priemokoms už kompensuojamuosius vaistus bei medicinos pagalbos priemones (MPP) gaus tiek didžiųjų tinklų, tiek mažųjų vaistinių pacientai.
daugiau
4711 - 4720 iš 4785 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  471 472 473 474 475 476 477 478 479  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos