vaistai.lt

Nauja viltis plaučių vėžiu sergantiems pacientams – lokalus gydymasPlaučių vėžys – viena dažniausių ir agresyviausių onkologinių ligų. Naujausiais Lietuvos Higienos instituto duomenimis, mūsų šalyje kiekvienais metais diagnozuojama apie pusantro tūkstančio naujų plaučių vėžio atvejų ir net apie 1300 susirgusiųjų nuo šios ligos miršta. Daugiau apie šią ligą, jos rizikos veiksnius ir naujausius gydymo metodus pranešime žiniasklaidai pasakoja Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės (LSMUL) Kauno klinikos Krūtinės ląstos navikų teminės grupės ir Pulmonologijos klinikos Krūtinės onkologijos ir intervencinės pulmonologijos sektoriaus vadovas gydytojas pulmonologas, onkologas chemoterapeutas prof. Marius Žemaitis ir Minimaliai invazinių radiologinių procedūrų sektoriaus vadovas (MIRP) gydytojas radiologas dr. Aurimas Mačionis.

daugiau

Radioembolizacija – inovatyvi kepenų vėžio gydymo procedūraPirminis kepenų vėžys – viena piktybiškiausių kepenų ligų. Pagal tai, kokios ląstelės sudaro naviką, išskiriami keli kepenų vėžio tipai. Dažniausias jų, sudarantis apie 75–80 proc. atvejų – hepatoceliulinė karcinoma (HCC). Tai penkta pagal dažnumą onkologinė liga, ir trečia mirties nuo onkologinės ligos priežastis pasaulyje – bendras penkerių metų išgyvenamumas siekia vos 18 proc. Tačiau, medicinai sparčiai tobulėjant, atsiranda vis naujų gydymo būdų, suteikiančių naują viltį šią liga sergantiems pacientams. 

daugiau

Skirtingi kosulio tipai: kokių vaistų šiukštu negalima vartotiŠį rudenį kartu su peršalimų ligų sezonu sugrįžta vienas labiausiai varginančių simptomų – kosulys. Vaistininkė Elvyra Ramaškienė pasakoja, kad „kosulys kosuliui nelygus“, todėl norint greičiau su juo atsisveikinti reikia gebėti atpažinti jo požymius. Ji įvardija pagrindinius kosulio rūšių skirtumus bei dalinasi praktiniais patarimais, kaip juos išgydyti.

daugiau

Kauno klinikose atlikta transplantacija, kai donoro ir recipiento kraujo grupės skirtingosRugpjūčio mėnesį Kauno klinikose pirmą kartą pacientui atlikta nesuderinamos kraujo grupės inksto transplantacija. Ši transplantacija Lietuvoje yra atliekama itin retai ir yra unikali, nes jos metu persodinamas inkstas iš gyvo organų donoro, kurio kraujo grupė neatitinka recipiento kraujo grupės. Dėl šios priežasties recipientui prieš atliekant transplantaciją iš kraujo pašalinti antikūnai prieš donoro kraujo grupės antigenus.

daugiau

Kompensuoti negalima numirti: kablelį vis dar dedame onkologinių pacientų nenaudaiĮsivaizduokite, jums reikalingi inovatyvūs onkologiniai vaistai, tačiau Lietuvoje jie nėra kompensuojami. Turite tokius pasirinkimus: varstyti paramos fondų duris, bandyti tapti mokslinio tyrimo, toliau tiriančio jums reikalingą preparatą, dalimi arba mokėti keliasdešimt tūkstančių eurų iš savo kišenės. Kurį kelią pasirinksite?

daugiau

Naujasis lazeris gali suskaldyti ir kiečiausią inkstų akmenįVilniaus miesto klinikinėje ligoninėje jau kelias savaites inkstų akmenų skaldymui pasitelkiamas naujas Tulio lazeris. „Mūsų ligoninėje yra vienas pažangiausių urologijos skyrių Lietuvoje, kuriame teikiama pagalba pacientams, sergantiems šlapimo takų akmenlige. Džiaugiamės, jog pirmieji ir kol kas vieninteliai Lietuvoje akmens šalinimo ir minkštųjų audinių operacijas galime atlikti galingiausiu bei naujausiu lazeriu, kuris pasaulyje yra vadinamas „auksiniu standartu“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktorė dr. Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

daugiau

Pirmą kartą Baltijos šalyse atlikta aortos lanko stentgrafto implantacijaSantaros klinikose 35 metų moteriai atlikta minimaliai invazyvi procedūra su individuliai pritaikytu stentgraftu. Atvira išsiplėtusios aortos chirurgija dėl buvusių operacijų pacientei būtų ypač rizikinga. Tokia procedūra atlikta pirmą kartą Baltijos šalyse.

daugiau

Intervencinėje radiologijoje vėžiui gydyti pasitelkiamos inovatyvios navigacijos sistemosVilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santaros klinikose pirmą kartą Baltijos šalyse atliktos inkstų ir kepenų vėžio abliacijos procedūros (vėžinių ląstelių naikinimo) pasitelkiant inovatyvią navigacijos sistemą.

daugiau

Į pagalbą skaudamoms pėdoms – minimaliai invazinės operacijosPėdų operacijos dažnai apipinamos mitais, kad reabilitacijos laikotarpis po jų yra labai sunkus, o problemos po kelerių metų vėl sugrįžta. Todėl daugeliui atrodo, kad geriau gyventi su problema tol, kol galima kentėti, ir apie operaciją galvoti tik tada, kai deformacija jau labai didelė, kai sunku avėti batus ir tenka kęsti nuolatinį skausmą. Naujas sprendimas pėdų chirurgijoje, siekiant palengvinti pacientų reabilitacijos laikotarpį, – minimaliai invazinės operacijos.

daugiau

Storosios žarnos vėžys: ar reikalinga chemoterapija, padės įvertinti išskirtinis tyrimasLietuvoje storosios žarnos vėžio diagnozę kiekvienais metais išgirsta apie 1600 pacientų – tai sudaro beveik 10 proc. visų naujų vėžinių susirgimų Lietuvoje statistikos. Deja, kasmet 800 sergančiųjų šia liga gyvybės užgęsta. Anot „Kardiolitos“ klinikų gydytojo onkologo chemoterapeuto asoc. prof. dr. Vinco Urbono, pagrindinis storosios žarnos vėžio gydymo principas, esant lokaliai ar nelokaliai išplitusiai ligai (I–III ligos stadija), yra operacija. 

daugiau
41 - 50 iš 1164 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos