vaistai.lt

Pirmasis vėžio „konsultacijų kabinetas" beveik baigė turą po Lietuvą: liko paskutinė stotelėPirmą kartą Europoje pristatytas konceptas – po pagrindines didžiųjų miestų aikštes keliaujantis „konsultacijų kabinetas" – apsilankė ir Šiauliuose. Čia žiniomis ir patirtimis dalijosi įvairių sričių medicinos specialistai ir patys su vėžiu susidūrę pacientai. Paskutinę progą pasikonsultuoti ir daugiau sužinoti apie vėžį bei prevencines programas birželio viduryje dar turės alytiškiai.

daugiau

Šie specialistai savo darbe mato tikrų stebuklų – paaiškino, kaip atsitiesti po patirto insultoPo patirto insulto atsistoti ant kojų gali prireikti kone metų – šiame sudėtingame etape ypač svarbi profesionalių reabilitacijos specialistų pagalba ir, žinoma, paties žmogaus bei jo artimųjų motyvacija. Insultas nebūtinai tampa nuosprendžiu, užkertančiu kelią sugrįžti į įprastą gyvenimą. Svarbiausia taisyklė, kurią nuolat primena medikai – laiku pradėti reabilitaciją, mat gydymosi sėkmei svarbiausios pirmosios savaitės. 

daugiau

Skauda pilvą? Virškinimo fermentai gali nebepadėti išvengti vizito pas gydytojąDilgčiojimas, refliuksas, sunkumas po valgio, maudimas duobutėje, „sustojęs skrandis" – yra daugybė virškinimo sistemos signalų, kuriuos esame linkę nuvertinti. Nes „kam nepasitaiko", ypač prasidėjus šašlykų ir gazuotų gėrimų sezonui. Tad kaip atskirti, kada savigydos tabletėmis išties užtenka, o kokie simptomai jau įspėja, kad tyrimų geriau neatidėlioti, pranešime žiniasklaidai pataria gydytoja gastroenterologė Agnė Dikčiūtė.

daugiau

Apie karpų diagnozavimą ir gydymą: negalima į tai žiūrėti pro pirštusKai kalbame apie karpas, daugelis galvoja apie nekenksmingus odos darinius, kurių dažniausiai pastebime ant vaikų kūno. Tačiau gydytojai perspėja, kad šie odos dariniai gali būti daug rimtesni, ypač jei yra linkę greitai augti. Būna ir tokių atvejų, kai po kelerių metų bandymų patiems išsigydyti karpas paaiškėja, kad tai ne karpa, o odos navikas. Gydytojas chirurgas Aleksandras Mordas pranešime žiniasklaidai pasakoja apie karpų diagnozavimo ir gydymo svarbą.

daugiau

Akušerė G. Jasiulevičė: kiekviena moteris susikuria savo gimdymo istorijąGimdymas kiekvienai besilaukiančiai moteriai yra svarbus ir kartu labai gąsdinantis įvykis, dažnai nenuspėjamas, dinamiškas procesas, kurio visiškai suvaldyti ir suplanuoti nėra įmanoma. „Gimdymas – išties nelengva patirtis, tačiau komandos, dalyvaujančios ir kuriančios šią patirtį, tikslas yra šį šeimai svarbu įvykį paversti džiaugsmingu, kad ir kokį sunkų kelią reikėtų nueiti“, – sako Genovaitė Jasiulevičė, Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos akušerė.

daugiau

Negydomas policistinių kiaušidžių sindromas gali sukelti sudėtingesnių sveikatos būkliųPolicistinių kiaušidžių sindromas (PKS) yra dažniausiai pasitaikantis endokrininis sutrikimas tarp vaisingo amžiaus moterų – jo paplitimas, remiantis įvairių autorių duomenimis, siekia apie 10–15 proc. Ar žinojote, jog šis sindromas yra viena dažniausių nevaisingumo priežasčių, taip pat susijusi su įvairiomis ilgalaikėmis sveikatos problemomis, turinčiomis įtakos tiek fizinei, tiek emocinei sveikatai?

daugiau

NVSC primena, kaip išvengti žarnyno užkrečiamųjų ligų vasarąĮsivyravus vasariškiems orams susidaro palankios sąlygos bakterijoms, esančioms maiste, sparčiai daugintis, todėl padaugėja per maistą plintančių ligų atvejų bei protrūkių. Viena iš tokių ligų yra salmoneliozė, kurios protrūkiai dažniausiai registruojami vaikų ugdymo, viešojo maitinimo įstaigose ir šeimose. Kasmet Lietuvoje salmonelioze suserga apie 350 asmenų. 2023 m. Lietuvoje buvo patvirtinta 14 salmoneliozės protrūkių, šiemet sausio–balandžio mėn. patvirtinti 3 šeimose išplitę salmoneliozės protrūkiai.

daugiau

Parkinsono liga jau valdoma: specialistai siūlo inovatyvias priemonesPrasidėjusi nedideliu drebuliu ir vos juntamu judesių sukaustymu, ilgainiui Parkinsono liga išsivysto į sunkesnes stadijas, kai pradeda trikti pusiausvyra, o judesiai tampa riboti ir lėti. Šia liga suserga vis jaunesni, dar darbingo amžiaus žmonės, o per pastaruosius 25 metus jos paplitimas pasaulyje padvigubėjo. Nors kol kas Parkinsono liga dar nėra pagydoma, ją galima pristabdyti ir ilgiau išlaikyti kokybišką gyvenimą.

daugiau

Istorija iš gyvenimo: pasitikrink sveikatą dėl savęs ir dėl tų, kuriuos myliGegužės 28-oji – Tarptautinė moterų sveikatos gerinimo diena, kurią minint siekiama informuoti moteris apie dažniausiai pasitaikančias ligas ir skatinti profilaktiškai tikrintis sveikatą. Šia proga vilnietė Vilhelma dalijasi savo ligos bei sveikimo istorija ir kviečia kiekvieną moterį daugiau dėmesio skirti savo sveikatai – „juk niekada nežinai, kaip bus rytoj“.

daugiau

Per karštį saugokime savo sveikatąLietuvos hidrometeorologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos įspėja apie pavojingą meteorologinį reiškinį – karštį. Gegužės 28 d. aukščiausia oro temperatūra daug kur pietiniuose ir vakariniuose rajonuose sieks 30–31 laipsnį karščio. Gegužės 29 d. daugelyje vietovių oras šils iki 25–28 laipsnių šilumos.

daugiau
1 - 10 iš 5596 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos