vaistai.lt

Nuo pneumokokinės infekcijos nemokamai gali pasiskiepyti daugiau rizikos grupių asmenųUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras informuoja, kad nuo 2019 m. sausio 1 d. papildytas rizikos grupėms priklausančių asmenų sąrašas, kurie valstybės lėšomis skiepijami nuo pneumokokinės infekcijos. Nemokamai pasiskiepyti gali ir sergantys širdies nepakankamumu (I50).

daugiau
Šaltasis metų laikotarpis – meningokokinės infekcijos sezonasŠaltuoju metų laikotarpiu gyventojai dažniau serga ne tik gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, tačiau stebimas ir kitų infekcijų sezoninis pakilimas, pavyzdžiui, meningokokinės infekcijos. 2018 m. gruodžio 27 d. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) gavo informaciją apie vaikui, lankančiam ikimokyklinę įstaigą, nustatytą meningokokinę infekciją. Ligonis šiuo metu hospitalizuotas.
daugiau
Peršalimui jautriausi vaikai: kokias klaidas dažnas darome juos gydydami?Šaltajam metų sezonui įsibėgėjus, o už lango siaučiant dar ir gana permainingiems orams, peršalimas ir virusai pradeda pulti vis stipriau. Kol kas, panašu, ligos itin puola mažuosius. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, antrą gruodžio savaitę Lietuvoje į ligonines dėl gripo pateko 39 asmenys, iš jų – tik trys suaugę, o likusieji – vaikai iki 17 metų. Aštuoni iš jų – vaikai iki 2 m. amžiaus. Tėvelius dažnai gąsdina galimos peršalimo ar gripo komplikacijos, tačiau neretai savo pačių nuožiūra pasirinkti gydymo metodai būna ne visai teisingi ir net pavojingi.
daugiau
Šeši patarimai, kaip išvengti nelaimių žiemąŽiemos metu tiesiog beeinant gatve gali užklupti netikėtumai, kurių pasekmės – nebūtinai linksmos. Slidi kelio danga ir šaligatviai, kabantys varvekliai, tamsa ir kiti žiemai iš paskos atkeliaujantys reiškiniai gali sukelti nemažai rūpesčių ir traumų. Visgi, aplenkti nemalonumus ne taip ir sunku – svarbu būti akyliems ir atsargiems bei laikytis kelių paprastų taisyklių.
daugiau

Prieš šventes išaugęs sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sumažėjoUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, kad prieš šventes išaugęs sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) praėjusią savaitę sumažėjo. 52-ąją šių metų savaitę (gruodžio 23-30 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 42,7 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 46,9 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
Per šventes medikai ragina saugoti save ir švęsti atsakingaiPenkis – tiek laisvadienių iš eilės šiemet per Kalėdas turės didžioji dauguma dirbančiųjų. Tačiau Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) – vieno didžiausių skubios pagalbos centrų šalyje – medikai iš ilgametės patirties žino, kad ne visi žmonės laisvas dienas skiria ramiam laikui su šeima: pernai per 4 šventines paras skubi pagalba suteikta 1260 vilniečių ir miesto svečių, patyrusių įvairias traumas, peršalusių, taip pat kenčiančių nuo lėtinių ligų paūmėjimo, virškinimo sistemos sutrikimų, padauginusių svaigalų ar besiskundusių kitokiais negalavimais.
daugiau
Kad kraujo stygius nevirstų nuosprendžiu: medikai prašo visuomenės pagalbosSantaros klinikų medikai su nerimu laukia ateinančių didžiųjų metų švenčių – ypač trūksta A teigiamos kraujo grupės, o per šventes prisikviesti kraujo donorų tampa sunku. „Vieniems Kalėdos – begalinis džiaugsmas, kitiems – tai nerimo metas. Šiandien dalinuosi savo ir kolegų medikų rūpesčiu – labai neramiai laukiame švenčių. Nesiliaujame svarstę, kas bus, jeigu prireiks kraujo pacientui, o jo nebus. Pritrūkus mūsų visų pilietiškumo ir gerumo, net profesionaliausių medikų pastangos bei gydymas gali būti beverčiai“, – liūdnai kalba Santaros klinikų Kraujo centro vadovė Lina Kryžauskaitė.
daugiau
Naudokime fejerverkus saugiaiDaugeliui fejerverkai yra neatsiejama Kalėdų ir Naujųjų metų šventės dalis. O tam, kad jie taptų gražiu šventės akcentu, o ne nelaimės priežastimi, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras kviečia laikytis keleto taisyklių. Pirotechnikos priemones geriau įsigyti specializuotose parduotuvėse, o ne turguje ar internetu. Ypač svarbu nenaudoti pirotechnikos gaminių su pažeista pakuote.
daugiau

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis šalyje toliau didėjaUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje ir toliau auga. 50-ąją šių metų savaitę (gruodžio 10-16 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 84,0 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai (2017 m.) tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 80,2 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
Reta liga serganti aštuonmetė laukia nevaikiškos kalėdinės dovanos – operacijosVieni vaikai Kalėdoms nori žaislo, kiti – žaidimo, treti – kokio nors išmaniojo prietaiso, o aštuonmetės Gabijos vienintelė ir didžiulė svajonė – pasveikti nuo sunkios ligos. Gabija Vanagaitė serga reta ir labai grėsminga liga – vartų venos tromboze.
daugiau
2521 - 2530 iš 5607 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos