vaistai.lt

Lietuvoje daugėja susirgimų tymais: vienas ligonis gali užkrėsti aštuoniolika asmenųŠiemet Lietuvoje užregistruota 17 susirgimų tymais. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, dauguma susirgimų tymais - 15 atvejų - registruota Visagine ir Ignalinos rajone, du susirgimų atvejai - įvežtiniai  iš Juodkalnijos ir Lenkijos. Visi susirgusieji – suaugę asmenys.

daugiau
Atsargiai – saugokitės fejerverkų!Artėjant šventėms, Higienos institutas primena, kad neatsargiai naudojami fejerverkai gali būti traumos priežastis. Higienos instituto pateiktais duomenimis, vidutiniškai 64 proc. fejerverkų sukeltų traumų įvyksta metų žiemos švenčių laikotarpiu (nuo gruodžio 1 d. iki sauso 15 d.). 54 proc. šių traumų patiriama per dvi dienas: gruodžio 31 d. ir sausio 1 d.
daugiau

Didžiausias sergamumas gripu ir peršalimo ligomis – KauneUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje ir vėl padidėjo. 49-ąją šių metų savaitę (gruodžio 3–9 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 81,8 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai (2017 m.) tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 81,2 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
Kraujo donorystė: tiesa ir mitaiKraujo donorystė – vienas kilniausių darbų, kuriuo užsiimti gali paprastas žmogus. Ne veltui ir pati žodžio reikšmė, išvertus iš lotynų kalbos, reiškia dovaną. Deja, tapti neatlygintinais kraujo donorais dažną vis dar stabdo visuomenėje gajūs mitai. Tai kas, vis dėl to, yra tiesa, o kas – tik mitas, kylantis iš nežinojimo?
daugiau
Šeimos gydytojai raginami nebijoti diagnozuoti šlapimo nelaikymąVšĮ Inkocentras sulaukia vis daugiau pacientų ir slaugytojų nusiskundimų. „Žmonės skundžiasi tuo, kad pasikeitus šlapimo nelaikymą sugeriančių priemonių kompensavimo tvarkai, jiems kartais būna sunku gauti valstybės paramą. O slaugytojos stebisi šeimos gydytojų nenoru diagnozuoti pacientams šlapimo nelaikymą“, - sako Inkocentro vadovė Jurga Misevičienė.
daugiau
Kraujo tyrimai Klaipėdoje: nebūkite abejingi savo sveikataiDažnai skubėdami, be sustojimo sukdamiesi darbų ir rūpesčių verpete,  nekreipiame dėmesio į organizmo siunčiamus signalus, jog laikas sustoti ir pasirūpinti savo sveikata. Vaistininko rekomenduoti vaistai – tai viskas, kuo pagelbėjame sau pajutus vienokį ar kitokį negalavimą. Pažįstama situacija? Tik nuvykę pas gydytoją, kuris atliks reikiamus tyrimus, sužinosite tikrąją savo negalavimo priežastį ir kokie vaistai jums reikalingi. Bene dažniausiai pacientui atliekami kraujo tyrimai gali atskleisti be galo daug informacijos apie jo sveikatą.
daugiau
Trys pagrindiniai peršalimo siKaip atpažinti šalčio alergiją ir su ja gyventimptomai: kaip išvengti komplikacijų?Ilgai džiuginusį aksominį rudenį užmarštin stumia lauke jau šąlantys pirštai. Pirmuosius žiemos ženklus kai kurie gyventojai pajunta ypač aiškiai, kartais – net skausmingai. Jiems pasireiškia alergija šalčiui, arba šalčio dilgėlinė, kuria kasmet serga vis daugiau žmonių. Intensyvus odos paraudimas, niežėjimas, patinimas, atsirandantis odai kontaktuojant su šaltu oru, vandeniu ar šaltais daiktais – simptomai, leidžiantys įtarti esant alergiją šalčiui.
daugiau
Veido pakėlimas chirurginiais siūlais: ką reikia žinotiDažnai veidas yra ne tik grožio, bet ir sveikatos ženklas, todėl natūralu, kad imama nerimauti, kai su amžiumi pradeda matytis pokyčių. Kai kurie su jais kovoja pasiryždami plastinei operacijai, tačiau dalis dar nesubrendę didžiajai chirurgijai ir ieško kitų efektyvių būdų. Vienas jų – veido pakėlimas chirurginiais siūlais. Apie tai, ar įmanoma išgauti norimą efektą be skalpelio, į ką svarbu atsižvelgti, plačiau komentuoja Ernest Zacharvskij, SV plastinės chirurgijos centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas.
daugiau
Trys pagrindiniai peršalimo simptomai: kaip išvengti komplikacijų?Temperatūrai kritus žemiau nulio, vis daugiau žmonių kreipiasi į gydymo įstaigas ar skuba į vaistines skųsdamiesi bendraisiais peršalimo simptomais. Dažniausiai peršalus pažeidžiami kvėpavimo takai, tad apie kimbančią ligą greitai praneša gerklės skausmas, kosulys ar sloga. Specialistai pataria: suskubus gydyti pirmuosius simptomus, ligos eiga ir sveikimo procesas gali tapti kur kas lengvesnis.
daugiau

Dėl gripo į ligoninę praėjusią savaitę paguldyti devyni vaikaiUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje ir toliau didėja. 48-ąją šių metų savaitę (lapkričio 26 d. – gruodžio 2 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 80,7 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai (2017 m.) tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 70,7 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
2531 - 2540 iš 5607 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos