vaistai.lt

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis didėja ketvirtą savaitę iš eilėsUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje didėja ketvirtą savaitę iš eilės. 47-ąją šių metų savaitę (lapkričio 19-25 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 71,1 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo panašiai – 68,6 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau

Apie 300 žmonių Lietuvoje gali nežinoti, jog yra užsikrėtę ŽIVLietuvoje daugiau kaip 90 proc. užsikrėtusių ŽIV žmonių žino, jog yra užsikrėtę ŽIV infekcija. Pagal šį rodiklį, Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro vertinimu, Lietuva yra tarp pažangiausių Europoje. Naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, minėto rodiklio vidurkis Europoje siekia 80 proc.  Jungtinių Tautų AIDS programos duomenimis, pasaulyje šio rodiklio vidurkis siekia - 75 proc., t.y. ketvirtadalis užsikrėtusiųjų ŽIV nežino, jog yra infekuoti žmogaus imunodeficito virusu.

daugiau
Prezervatyvai – geriausia apsaugos priemonė: kodėl ir kaip rasti geriausius?Suaugus seksas tampa labai svarbia gyvenimo dalimi. Kol vieni tikina, kad seksas gyvenime jiems yra visiškai nereikalingas, tuo tarpu kiti akcentuoja, kad gyvenimas be sekso tikrai nebūna toks malonus, kaip kad tada, kai žmogus jus stipriai apkabina ir pabučiuoja. Akivaizdu, kad seksas daugeliui žmonių suteikia kur kas gražesnį bei laimingesnį gyvenimą. Tačiau norėdami pajusti malonumą turite nepamiršti ir apsaugos priemonių, kurios gali padėti džiaugtis seksu be jokio nenorimo rezultato. Dažniausiai tai yra nėštumas, o greta jų dar ir lytiškai plintančios ligos.
daugiau
Ką reikia žinoti apie gripą: tipai, mutacijos ir apsaugaGripo epidemijai siautėjant nuo ankstyvo rudens iki vėlyvo pavasario, dauguma žmonių įsivaizduoja, kad, vengdami eiti į lauką, kuo mažiau būdami vėsiame ore, išvengs ir atakuojančių virusų bei bakterijų. Vis dėlto specialistai rekomenduoja kuo dažniau vėdinti patalpas ir neatsisakyti fizinio aktyvumo būnant lauke.
daugiau

Europos ŽIV ir hepatitų testavimo savaitė - dalyvaukiteEuropos ŽIV ir hepatitų testavimo savaitė kviečia vienytis bendram tikslui ir didinti visuomenės informuotumą apie tyrimų dėl ŽIV ir hepatitų svarbą. Testavimo savaitė prasidės šį penktadienį (lapkričio 23d.) ir truks iki lapkričio 30d. Kasmet testavimo savaitė vyksta likus savaitei iki Pasaulinės AIDS dienos (gruodžio pirmosios).

daugiau
Sąnarių skausmai vis dažniau pasireiškia jaunimui – kaltas nejudrumasSąnarių skausmai – viena dažniausių problemų, dėl kurios kreipiamasi į sveikatos specialistus, ypač keičiantis orams. Nors kiekvieno žmogaus organizmas į oro pokyčius reaguoja skirtingai, temperatūros, slėgio bei drėgmės pasikeitimai dažniausiai neigiamai paveikia sąnarių būklę. Nemalonūs pojūčiai kankina ne tik senjorus. Dėl fizinio aktyvumo stokos sąnarių problemos vis dažniau pasireiškia ir jaunimui.
daugiau
Lėtinę obstrukcinę plaučių ligą suvaldęs ukmergiškis: lengviau būdavo tiesiog nekvėpuotiPasauliui šiandien minint lėtinės obstrukcinės plaučių ligos dieną, aštuntą dešimtį perkopęs ukmergiškis Bronislovas Kaselis dabar gali lengviau atsikvėpti – sunki plaučių liga jau porą metų nerodo paūmėjimo ženklų. Tačiau dar ne taip seniai vyras kasmet stodavo į sunkią kovą už gyvenimą – paūmėjus ligai, ukmergiškis nei kojos iš namų galėdavo iškelti, nei barzdos nusiskusti. Sunkūs dusulio priepuoliai netrukdavo vyrą paguldyti ir į ligoninės patalą. Be B. Kaselio, Lietuvoje, Higienos instituto duomenimis, dar yra apie 60 tūkstančių tokių pacientų, pasaulyje – net 384 mln.
daugiau
Gydytojai nesutinka su direktoriaus paskelbta informacija apie požiūrį į budėjimusLapkritį paskelbtas pranešimas spaudai „Psichiatrijos ligoninės vadovas skambina pavojaus varpais: trūksta budinčių psichiatrų“. Ligoninės gydytojai tvirtina, kad pranešime išspausdinta informacija neatitinka tikrovės, klaidinančiai skelbiama, jog gydytojai nenori budėti ar neturi tam reikiamos kvalifikacijos. Respublikinėje Vilniaus psichiatrijos ligoninėje (RVPL) nuolat gydoma apie 400 ligonių. Kasdien per parą paguldoma nuo 10 iki 40 pacientų. Naktinis gydytojo psichiatro budėjimas trunka nuo 16 valandos iki kitos dienos 8 valandos ryto.
daugiau

Įveikti AIDS epidemiją - Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslasPrasidėjo Globalaus švietimo savaitė, kuri šiemet kviečia kalbėti apie 17-a Jungtinių Tautų (JT) darnaus vystymosi tikslų. Savaitės šūkis - "Pasaulis keičiasi. O mes? Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai primena, kad vienas iš septyniolikos JT darnaus vystymosi tikslų yra - iki 2030 m. įveikti AIDS epidemiją bei  įveikti tuberkuliozės, maliarijos ir apleistų tropinių ligų epidemijas, įveikti hepatitus, per vandenį plintančias ir kitas užkrečiamąsias ligas.

daugiau

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis toliau didėjaUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje ir toliau didėja. 46-ąją šių metų savaitę (lapkričio 12–18 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 65,1 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai (2017 m.) tuo pačiu metu sergančiųjų buvo panašiai – 60,2 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
2551 - 2560 iš 5607 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos