vaistai.lt
Besitęsiantis Ebola hemoraginės karštligės protrūkisPlečiantis Ebola hemoraginės karštligės protrūkiui ir pirmuosius atvejus nustačius už Vakarų Afrikos regiono ribų, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija (SAM) 2014 m. spalio 14 d. organizuoja Sveikatos apsaugos ministerijos ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdį, kurio metus bus aptariamas Ebola hemoraginės karštligės pasirengimo, prevencijos ir valdymo veiksmų plano vykdymas, asmens sveikatos priežiūros įstaigų pasirengimas transportuoti, izoliuoti ir gydyti pacientus, kuriems įtariama ar patvirtinta Ebola hemoraginė karštligė.
daugiau
Kofeino poveikis žmogaus organizmui – su saiku nėra blogaiKofeinas – seniai žinomas ir pasaulyje plačiai vartojamas stimuliantas, kurio žmogaus organizmas tradiciškai gauna gerdamas kavą. Tačiau net ir nemėgstantys kavos žmonės kofeiną gauna iš įvairiausių kitų produktų, kaip, pavyzdžiui, šokolado ar gaiviųjų gėrimų. Apie šią medžiagą ir jos savybę daryti mus žvalesnius bei budresnius esame girdėję nemažai, tačiau apie kofeiną galima pasakyti kur kas daugiau.
daugiau

Priminimas medžiotojamsUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai medžiotojams primena, kaip išvengti užkrečiamųjų ligų, kurias platina laukiniai gyvūnai. Trichineliozė yra ūmus žmonių ir gyvūnų susirgimas, kurį sukelia Trichinella genties apvaliosios kirmėlės. Žmogus užsikrečia valgydamas nepakankamai termiškai apdorotą kiaulieną, šernieną arba kitokią žvėrieną, kurios raumenyse yra trichinelių lervų. ULAC duomenimis, per paskutinius penkerius metus (2009–2013 metus) buvo užregistruoti 282 žmonių trichineliozės atvejai, iš jų du pavieniai ir 18 protrūkių. 2014 m. sausio–rugpjūčio mėn. užregistruota 20 atvejų.

daugiau

 „Vieno vizito“ odontologinės programos – ,,Bendrosios medicinos praktika“ naujiena Dėl spartėjančio gyvenimo tempo dauguma mūsų neturi galimybės periodiškai lankytis pas odontologus ir prisimena juos tik tuomet, kai suskauda dantį ar ima varginti kiti negalavimai. Užimtiems žmonėms, norintiems išsaugoti sveiką, sniego baltumo šypseną, klinika ,,Bendrosios medicinos praktika“ siūlo Vakarų Europoje ir JAV ypač populiarias „Vieno vizito“ programas.

daugiau
Spalis – kovos su krūties vėžiu mėnuoKrūties vėžys – dažniausia išsivysčiusių šalių moterų onkologinė liga. Jau daugelį metų iš visų moterų onkologinių susirgimų ši liga dažniausia ir Lietuvoje. Todėl nuo 1985 metų spalis minimas kaip kovos su krūties vėžiu mėnuo. Norėdamas prisidėti prie šio mėnesio minėjimo, Vilniaus visuomenės sveikatos biuras kviečia solidarizuotis ir dalyvauti FOTOGRAFIJOS KONKURSE. Konkurse kviečiame dalyvauti fotografijos mėgėjus ir profesionalus. Kurkite idėjas, kurios atspindėtų krūties vėžio prevencijos ar ligos temą. Nuotraukos žanras gali būti įvairus – nuo žmogaus portreto iki gamtos peizažo, tegu jūsų nuotrauka kuria istoriją!
daugiau
Sukurkime savo širdžiai sveiką aplinką!Šiais metais minint Pasaulinę širdies dieną daug dėmesio skiriama aplinkai. „Gyvenk, dirbk, ilsėkis, prisijunk“ – skelbia Pasaulinė širdies federacija. Pasaulinė širdies diena primena apie tai, kaip mažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, ir skatina kurti širdžiai sveiką aplinką. Visi ir kiekvienas turėtų suprasti, kokį svarbų vaidmenį širdies sveikatai turi namų aplinka, darbo ir poilsio sąlygos. Kiekvienas individas gali susikurti arba prisitaikyti savo aplinką taip, kad ji būtų kuo sveikesnė ir palankesnė širdžiai.
daugiau
Artėjant šaltajam metų sezonui nepamirškite skiepųUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai primena, jog artėjant šaltajam metų sezonui didėja tikimybė susirgti infekcinėmis kvėpavimo takų ligomis, todėl ruošiantis žiemai reikėtų nepamiršti efektyviausios apsaugos priemonės – skiepų. Specialistai primena, kad gripas ir pneumokokinė infekcija – užkrečiamos ligos, kurios dažniausiai  baigiasi komplikacijomis.

Gripas
Ūminė virusinė kvėpavimo takų infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu. Skirtingai nuo kitų kvėpavimo takų infekcijų, gripas sukelia ūmią ligą ir yra pavojingas dėl sukeliamų komplikacijų.

daugiau
Sergančiųjų daugėja – neperšalkimeAnalizuojant sergamumą gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, 39-osios savaitės duomenimis, gripo sezono sergamumo lygis jau yra pasiektas, nors gripo sezonas kasmet skaičiuojamas nuo 40-osios metų savaitės (2014 m. rugsėjo 29 d.) iki 20-osios metų savaitės (2015 m. gegužės 17 d.). Todėl siekiant išvengti peršalimo ligų, būtina pasirūpinti savo sveikata jau dabar. Geriausias būdas apsisaugoti nuo gripo ir jo komplikacijų yra skiepai.
daugiau
Danutė Kunčienė: mityba pagal metų laikus – pagrindas sveikataiSpalio 11 d. (šeštadienį) Lietuvos sveikuolių sąjunga rengia tradicinę sveiko maisto šventę, kuri šiais metais rengiama Raudondvario pilies dvare, Kauno rajone. Šių metų šventės tema – „Rudens gėrybės būro ir pono stalui“, skirta 2014-ųjų – Kristijono Donelaičio metų progai. Praėjusiais metais, dar nepaskelbus 2014-ųjų metų Sveikos šeimos ir Vaikų sveikatos metais, Lietuvos sveikuolių sąjunga sveiko maisto šventę Palangoje skyrė vaikų mitybai – „Idėjos vaikų stalui“. Šių metų šventė nemažą dėmesį skirs sveikomis tradicijomis paremtai senovinei lietuvių mitybai.
daugiau
Kankina nuovargis, irzlumas, pyktis, nemiga? Nekaltinkim tik streso - tai gali būti kur kas rimtesnė ligaNuolatinis nuovargis, irzlumas, pyktis iki nevaldomo priepuolio, nemiga, prakaitavimas, svorio svyravimai, nagų, plaukų lūžinėjimas ir kiti nemalonūs simptomai kankina ne vieną. Jeigu šiais negalavimais skundžiasi moterys, medikai paprastai įtaria, kad tai gali būti dažnėjantis skydliaukės funkcijos sutrikimas. Jeigu skundžiasi vyrai – neretai manoma, kad tai – dėl patirto streso darbe, šeimoje ir netrukus tai praeis. Bet dažniau vyrai nutyli apie ryškėjančius simptomus arba yra linkę juos maskuoti alkoholiu. Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacijos prezidentė, medicininių tyrimų laboratorijos „Antėja“ direktorė medicinai, gydytoja Dangira Babenskienė įspėja, kad dėl skydliaukės per daug arba per mažai išskiriamų hormonų „stresuojantys“ vyrai tampa vis dažnesni medicinos įstaigų lankytojai.
daugiau
4691 - 4700 iš 5576 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  461 462 463 464 465 466 467 468 469 470  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos