vaistai.lt

Kas sukelia pilvo pūtimą ir kaip jį gydyti?Pilvo pūtimas būdingas tiek suaugusiesiems, tiek vaikams. Jis gali trukdyti užsiimti kasdienine veikla ar dalyvauti visuomeninėse ar pramoginėse veiklose. Pilvo pūtimas atsiranda, kai virškinimo traktas prisipildo oro ar dujų. Dauguma žmonių pilvo pūtimą apibūdina kaip pilvo pilnumo, įsitempimo ar išsipūtimo jausmą. Pilvas taip pat gali būti patinęs (išsipūtęs), kietas ir skausmingas. Pilvo pūtimą dažnai lydi skausmas, per didelis dujų kiekis (meteorizmas), dažnas rijimas arba atpylimas, pilvo gurguliavimas.

daugiau

NVSC: ką daryti padidėjus oro taršai?Kaip pranešė Aplinkos apsaugos agentūra (AAA), Lietuvoje nuo kovo 31 d. dėl oro teršalų pernašos iš pietų (dulkių, atneštų iš Sacharos dykumos) stebimas padidėjęs oro užterštumas kietosiomis dalelėmis KD10. Kovo 31 d. KD10 paros ribinė vertė 1–1,3 karto viršyta Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Jonavoje, o balandžio 1 d. – 1,5–2,7 karto visose oro kokybės tyrimų stotyse. Šįryt oro kokybė išlieka prasta visoje Lietuvoje –  ne tik miestuose, bet ir kaimo vietovėse fiksuojamos aukštos ir labai aukštos KD10 koncentracijos.

daugiau

Sergamumas ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis nemažėjaNacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, Lietuvoje kovo 25–31 d. (13-ąją savaitę) sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) rodiklis nežymiai sumažėjo, palyginus su ankstesne savaite, ir siekė 1218,8 atvejo 100 tūkst. Lietuvos gyventojų. Kovo 18–24 d. jis siekė 1240,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų. 

daugiau

Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisvalaikiu ir geromis emocijomis, gydytojo traumatologo teigimu, jų metu vaikams padidėja rizika patirti įvairiausių traumų.

daugiau

Gydytojas sulaužė mitą apie nugaros traumas: ar tikrai padėti gali tik lovos režimas?Nugaros traumos – menkas juokas. Net ir patys drąsiausieji susižeidę bijo sau pakenkti, tad dažnai kuo greičiau gula į lovą. Belieka išgerti nuskausminamųjų, ilsėtis ir laukti? Sporto medicinos gydytojas Mykolas Butvila sako, kad susitraumavus poilsis išties naudingas, tačiau pernelyg ilgai užsigulėti nereikėtų, o vaistus svarbu naudoti itin saikingai.

daugiau

Peršalimas – po žiemos nusilpusio imuniteto padarinys: kaip stiprinti organizmą pavasarįNors kalendorinis pavasaris jau įsibėgėjo, orai mus lepina ne visuomet. Prie pavasarinių temperatūrų kontrastų pridėjus po žiemos nusilpusį imunitetą, tampa aišku – pavasarį žmonės ne rečiau nei žiemą serga įvairiomis peršalimo ligomis, skundžiasi padidėjusiu nuovargiu ar bendru savijautos suprastėjimu. Specialistų teigimu, tam, kad žmogaus kūnas prisitaikytų prie permainų, kurias atneša sezonų kaita, organizmui reikia pagalbos – vengti streso, subalansuotai maitintis, kokybiškai miegoti bei nepamiršti fizinio aktyvumo.

daugiau

Vėžiu sergančios Marijos mama: „Viskas, ką iki tol vadinau rūpesčiais, tiesiog nublanko...“Visai neseniai žiniasklaidą apskriejo drąsi paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ globotinės, penkiametės vėžiu sergančios Marijos žinutė – užaugusi ji nori tapti Lietuvos Prezidente. Marija ne tik apie tai svajoja, ji prašymą kandidatuoti 2059-aisiais vyksiančiuose rinkimuose perdavė LR Vyriausiajai rinkimų komisijai. 

daugiau

Pacientų, sergančių retomis ligomis, gydymą palengvina galimybė lankytis dienos stacionare2022 m. Kauno klinikų Neurologijos klinikoje įsteigtame dienos stacionare gydoma vis daugiau pacientų, kurie atvyksta ir po procedūrų išvyksta į namus, nors serga sunkiomis ligomis, o gydymas brangus ir gali būti skiriamas tik šios srities ekspertų. Dienos stacionare gydomi išsėtine skleroze sergantys pacientai, kuriems skiriamas gydymas biologiniais vaistais ar hormonais, o įvairioms distonijos formoms gydyti taikomos botulino injekcijos. Taip pat neurologai dienos stacionare atlieka rutinines procedūras – tokias kaip juosmeninė punkcija, odos biopsija ar trigerinių taškų blokada.

daugiau

Gripo sezonas dar nesibaigė – padaugėjo sergančiųjų ūminėmis kvėpavimo takų infekcijomisNacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis (NVSC), Lietuvoje praėjusią savaitę (kovo 18–24 d.) sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) šiek tiek padidėjo – bendras sergamumo rodiklis siekė 1240,4 atvejo 100 tūkst. Lietuvos gyventojų (ankstesnę savaitę – 1029,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų). Dviejose savivaldybėse – Marijampolės ir Vilniaus miesto – sergamumas vėl peržengė epideminį slenkstį, t. y. daugiau nei 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

daugiau

Sunki liga neturi palaužti sielos – emocinė pagalba moterims pasiekiama rankaKasmet apie 18 tūkstančių Lietuvos gyventojų išgirsta vėžio diagnozę. Moterims dažniausiai nustatomi krūties ir odos vėžiniai susirgimai, pareikalaujantys ilgo bei sudėtingo gydymo proceso, taip pat neišsemiamos emocinės stiprybės ir artimųjų palaikymo. Psichologinė būklė sergant grėsminga liga gali būti labai trapi, tad siekiant padėti moterims įveikti krizes ir nepalūžti, raginama nebijoti kreiptis pagalbos.

daugiau
91 - 100 iš 5605 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos