vaistai.lt

KTU mokslininkė Aelita Zabulionė: apie diskusijas keliantį svirplių ir iš jų pagamintų produktų vartojimą bei kodėl ateityje tai – neišvengiamaSocialiniai tinklai šiuo metu mirga nuo žinios apie naują sausio 3 d. Europos Komisija priimtą reglamentą. Jame nurodoma, kad nuo sausio pabaigos bus leidžiama pateikti rinkai užšaldytus, džiovintus ir miltelių pavidalo naminius svirplius (Acheta domesticus) kaip naują maisto produktą. Ką tai reiškia? Ar žmonės turi dėl ko nerimauti?

daugiau

NVSC priminimas: kaip saugiai teikti pirties paslaugasKai už lango žiema, norisi pasimėgauti šiluma, todėl žmonės dažnai renkasi laisvalaikį praleisti pirtyje. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) specialistai primena pagrindinius reikalavimus, kurie būtini norint teikti saugias pirties paslaugas, ir į ką turi atkreipti dėmesį patys pirties lankytojai, kad buvimas pirtyje būtų saugus ir teiktų naudą sveikatai.

daugiau

Tai gali būti tikras išsigelbėjimas knarkiantiems: dar neregėtas būdas kaip naktį atsikratyti knarkimoKnarkimas yra rimta problema, ypač miegantiems kartu. Bet kaip pagalvė gali tai išspręsti? Nauja pagalvė, vadinama „Motion Pillow“ bandys sustabdyti knarkimo koncertą pačiame jo įkarštyje. „Motion Pillow“ kūrėjai teigia, kad pagalvė naudoja dirbtinio intelekto algoritmą, kuris analizuoja garsus ir atpažįsta knarkimą. 

daugiau

Holistinis maistas: sveika ne tik žmogui, bet ir augintiniui?Šiandien apie holistinę mitybą kalbama vis dažniau, tad nieko keisto, kad gyvūnų augintojai pasvarsto apie galimybę rinktis būtent tokį pašaro tipą. Naudinga žinoti, kad holistinis šunų maistas gali padėti išspręsti įvairias sveikatos problemas ir pagerinti augintinio bendrą savijautą. Priežasčių, kodėl verta rinktis holistinį pašarą, yra tikrai nemažai: netrukus aptarsime svarbiausias tokio maisto savybes.

daugiau

Fejerverkai Naujųjų metų naktį – planetos ir žmonių gerovė prieš keletą minučių grožioŠventinių fejerverkų garsai ir šviesos naujametinę naktį džiugina ne kiekvieną gyventoją. Ne paslaptis, jog pirotechnikos garsas kelia didžiulį stresą ne tik naminiams gyvūnams, miesto paukščiams, bet ir jautresniems gyventojams. Artėjant Naujųjų Metų nakčiai vis intensyvėja diskusijos – ar mums reikia fejerverkų?

daugiau

KTU mokslininkai kuria interaktyvius įrankius vaikų fiziniam aktyvumui skatintiDabar vaikai auga apsupti įvairių technologinių galimybių – mobiliųjų telefonų, kompiuterių, interaktyvių mokymo priemonių, interneto – tad ir įprastas informacinis laukas – nebeįdomus. Paprasti paveikslėliai, pasakojimai ir mintinas informacijos kartojimąsis dėmesio nebeišlaiko ir nebėra patrauklu. Vaikams reikia individualiai pritaikytos informacijos ir priemonių jai pasiekti – jie nori pamatyti, išgirsti, veikti ir kurti realioje aplinkoje.

daugiau

Koks turi būti apšvietimas namuoseVienas svarbiausių aplinkos veiksnių, darančių įtaką žmogaus tiek fizinei, tiek psichinei sveikatai, yra šviesa. Ji reguliuoja kūno funkcijas, vaidina svarbų vaidmenį nervų ir endokrininės sistemos veikloje, dėl jos trūkumo gali sutrikti miegas, blogėti nuotaika, didėti rizika dažniau sirgti užkrečiamosiomis ligomis. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) Kauno departamento Raseinių skyriaus specialistai primena, koks apšvietimas turi būti įrengtas gyvenamosiose patalpose, kad pasistatę savo svajonių būstą jame jaustumėmės sveiki ir saugūs.

daugiau

Specialistai primena: dirbant iš namų būtina pasirūpinti saugia aplinkaPernai iš namų dirbo beveik 4 kartus daugiau lietuvių, lyginant su 2019 metais, rodo Eurostat duomenys. Tad populiarėjant darbui nuotoliniu būdu, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento specialistai atkreipia dėmesį, kaip susikurti kuo saugesnę ir sveikatai palankią darbo aplinką namuose.

daugiau

KTU mokslininkė atskleidė, kaip suplanuoti šventes, kad netektų išmesti maistoŠventinės nuotaikos įkvėpti lietuviai stebina savo kūrybiškumu ir vaišių gausa ant stalo. Deja, Kalėdinis laikotarpis dažnai asocijuojasi ne tik su persivalgymo pojūčiu, bet ir maisto švaistymu. KTU mokslininkė pataria, kaip paprastai ir tiksliai apskaičiuoti ką ir kiek gaminti.  

daugiau

Ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptis saugo jūsų žarnyno mikrobiomasGyvenimo trukmę ir senėjimo kokybę lemia daug mūsų kontrolei nepaklūstančių faktorių, bet atradimas, kad žarnyno mikrobiomas vaidina toli gražu ne menką vaidmenį, reiškia, kad toli gražu ne tas pats, ką valgome. Kodėl senstame? Kol esame jauni, atrodome nepažeidžiami. Karstomės po medžius, vartomės purve ir nerūpestingai taškomės išskyromis. Koledže klestime, vartodami vien greitai paruošiamus makaronus ir alų, galime linksmintis visą naktį ir kitą dieną ramiai laikyti egzaminus. Bet įžengę į ketvirtą dešimtmetį, aprimstame. Darosi sunkiau palaikyti raumenų tonusą ir nesusirgti. Sąnariai ima sopėti ir blankti atmintis. Ir paskui nesidaro geriau.

daugiau
131 - 140 iš 3360 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos