vaistai.lt
Dar vienas žingsnis į pergalę prieš autoimunines ligasStanfordo-Burnhamo medicininių tyrimų instituto mokslininkų komanda atrado, kaip išsibalansuoja imuninė sistema ir susiformuoja ligos. T limfocitai, arba T ląstelės – kraujo ląstelės, priklausančios leukocitų agranulocitų grupei. T limfocitai organizme lemia ląstelinį imunitetą t. y. naikina užkrėstas ir vėžines ląsteles, taip pat svarbūs reguliuojant imunitetą. Tačiau tuo pačiu, pernelyg aktyvi jų veikla sukelia autoimunines ligas – imamos naikinti sveikos organizmo ląstelės. Viena iš tokių ligų - žvynelinė, arba psoriazė, dar vadinama T limfocitų sukelta dermatoze, išoriškai matoma kaip odos bėrimai, apaugimas „žvyneliais“.
daugiau
Sveikatos horoskopas 2014 metamsSutikdami Naujuosius apsigaubkime trimis kvapais – keptos duonos, pyragų ar blynų, tegul taip kvepia jūsų namuose, – pataria Valdemara, žinomo rusų astrologo Pavelo Globos mokinė. Ji sako, jog laukia geri metai tų, kurie yra savo kelyje, daro tai, ką moka, kurie stengiasi. Kol viską darysime be noro, tik iš pareigos, tai nebus ir sveikatos, energijos, žvalumo. Tikintiesiems žvaigždžių mokslu astrologė pateikia sveikatos apžvalgą visiems dvylikai Zodiako ženklų.
daugiau
Samojedų kailis virsta gydomųjų savybių turinčiais mezginiaisSamojedų šunys šiemet papuošė šunų parodą „Litexpo“ parodų rūmuose. Ten demonstruoti ne tik šios veislės grynuoliai, bet ir pristatyti iš jų vilnos išdirbti gaminiai – vaikiški megztukai, tapkutės. Lietuvos Samojedų klubo tarybos narė Radvilė Lipskytė pripažįsta, kad samojedų kailis iš tiesų yra itin vertingas, tačiau Lietuvoje dar daug kas nežino, kur jis gali būti panaudotas.

Gelbsti nuo radikulito ir sąnarių skausmų
„Kadangi samojedai šiuo metu sparčiai populiarėja, labai tikėtina, kad ir vilna greitu laiku pasidarys populiaresnė. Kol kas dauguma samojedus auginančių žmonių neišnaudoja šitos galimybės“, - sakė R. Lipskytė. Ji svarsto, kad tai lemia keletas priežasčių. Pirma, nežinojimas, o gal ir patingėjimas tuo užsiimti, nes samojedą iššukavus, jo surinktą kailiuką reikėtų vežti net į Plungę, kur yra karšykla, galinti iš kailio pūko suverpti siūlus, iš kurių vėliau ir galima nusimegzti, ką tik širdis geidžia.

daugiau
Patikrinkite, kiek laiko virškinami kai kurie šventiniai produktaiNe paslaptis, kad per šventes, prisėdus prie gausiai nukrautų stalų, tikimybė prisivalgyti daugiau nei reikia ypač padidėja. Tad siūlome pasidomėti, kiek virškinami kai kurie per šventes ant stalo dažnai dedami maisto produktai. Galbūt ši trumpa atmintinė padės pasirinkti tokį maistą, kuris pernelyg neapkrautų jūsų skrandžio.
  • Vanduo, jei geriama tuščiu skrandžiu, iškart patenka į plonąjį žarnyną. Taigi gurkšnoti jo galite tiek, kiek norite, net ir prie švenčių stalo. O jei ragaujate alkoholio ir nenorite nemalonių pasekmių, vandens gerti tiesiog būtina.
daugiau
Kaip sutikti 2014-uosius – Medinio Žaliojo Arklio – metus2014-ieji, pagal Rytų kalendorių, globojami Žaliojo Medinio Arklio, ir jie prasidės sausio 30 dieną. O kokį energetinį foną laukiantiems Naujųjų sukurs žvaigždės jau gruodžio 31-ąją, portalui VLMEDICINA.LT papasakojo astrologė Violeta Liaugminienė. Ji atkreipia dėmesį, jog paskutinę šių metų dieną iki 22 val. Mėnulis bus Šaulio ženkle. Tuo metu norėsis būti  didelėse patalpose, erdvėse, didelėse kompanijose. Palanku nueiti į koncertą ar spektaklį, dalyvauti šventiniuose pobūviuose.
daugiau
Geriausiai besimokantiems „Šaltinio“ mokyklos auklėtiniams „Impuls“ dovanojo sportiškas pramogasArtėjant didžiosioms metų šventėms sporto ir sveikatingumo klubas „Impuls“ antrus metus tęsia gerumo darbus ir džiugina savo remiamos Vilniaus pagrindinės mokyklos „Šaltinis“ auklėtinius. Šiemet klubo atstovai ir treneriai dvylikai moksleivių, geriausiai užbaigusių pirmąjį trimestrą, dovanojo sportiškas ir vaikų dar neišmėgintas pramogas – pažintį su moderniausiais treniruokliais ir populiariausiomis treniruotėmis, saugaus elgesio vandenyje ir plaukimo pamokas bei linksmas vandens pramogas.  „Draugiškus ryšius su „Šaltinio“ mokyklos auklėtiniais užmezgėme pernai metais, kuomet po surengto aukciono, atsižvelgdami į mokyklos išvardintus poreikius, papildėme moksleivių sporto inventorių. Šiemet nusprendėme vaikus pakviesti į mūsų klubą ir pradžiuginti juos sportiškomis pramogomis.
daugiau
Lietuva ir toliau gerina kelių eismo saugąBene kasdien susiduriame su informacija apie kelių eismo nelaimes: straipsniuose ir televizijoje mirguliuoja sužeistų ir žuvusių vairuotojų, keleivių, pėsčiųjų ir dviratininkų skaičiai, keliaudami iš vieno miesto į kitą pravažiuojame ženklus, informuojančius, kiek šiame kelyje žuvo ir buvo sužeista žmonių. Tačiau po visa šia, atrodo, sausa informacija slypi žmonių likimai ir asmeniniai išgyvenimai. Ko gero, visus vienaip ar kitaip yra palietusi „karo keliuose“ tema – asmeninė patirtis dalyvaujant eismo įvykyje, kaimyno nelaimė, artimojo netektis.
daugiau
Elektroninės cigaretės irgi pavojingos: grynas nikotinas gali būti kaltas dėl aterosklerozėsNauji tyrimai rodo, jog pavojų sveikatai sukelia ne tik iš įprastinės cigaretės įkvepiamos dervos ir kiti toksinai, bet ir grynas nikotinas, kurį galima gauti rūkant elektronines cigaretes. Kraujagyslių lygiųjų raumenų ląstelės, išsidėsčiusios aplink kraujagysles, padeda kontroliuoti kraujo tekėjimą bei spaudimą. Tačiau įvairūs pažeidimai, kuriuos sukelia ir cheminės medžiagos, rastos cigarečių dūmuose, gali paversti šias ląsteles į miniatiūrinius "grąžtus" – jie ardo jungiamąjį audinį, taip pažeisdami kraujagysles. Kuomet taip įvyksta, pažeistos ląstelės ir kiti žalos produktai sulimpa plokštelėmis bei užkemša arteriją.
daugiau
Ateities maistą auginsime ne daržuose, o laboratorijoseŠiais laikais ypatingai išaugo žaliavų ir maisto produktų įvairovė, tai prisideda prie to, kad žmogaus organizmas gali gauti reikalingų medžiagų iš skirtingų produktų. Mokslininkų dėka apie maistą ir jo naudą ar žalą žinoma kur kas daugiau nei ankščiau. Kauno technologijos universiteto Maisto produktų technologijos katedros profesorius Rimantas Venskutonis mano, kad ateityje paprasto maisto tiesiog nebus. Jį pakeis funkcinis maistas, o mūsų valgiaraštis bus sudarytas atsižvelgiant į kiekvieno individualų genofondą.
daugiau
IQ=160: 4-metis britas intelektu prilygsta A. Einšteinui B. Geitsui ir S. Hokingui 940 knygų jau perskaitęs mažylis intelektu prilygsta tokiems genijams kaip Albertas Einšteinas, Bilas Geistas ir Stivenas Hokingas. Būdamas ketverių, jis dėl savo intelekto jau yra "Mensa" draugijos narys. Tačiau to negana. Vekslerio intelekto testu Šerviną Sarabį (Sherwyn Sarabi) testavę britų psichologai iš Barnslėjaus ir Pietų Jorkšyro tvirtina, kad vaiko įverčiai prilygsta aukščiausiems įmanomiems Vekslerio testo įverčiams, o šio vunderkindo intelektas yra fantastiškas (IQ=160). Tiesa, itin aukštas intelekto testo balas yra toli gražu ne vienintelis, o tik naujausias visame neįtikėtinų keturmečio Šervino pasiekimų sąraše. Į "Mensa" bendriją jis buvo priimtas vos trejų.
daugiau
3261 - 3270 iš 3353 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  321 322 323 324 325 326 327 328 329 330  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos