vaistai.lt

Lietuvoje – 120094 koronaviruso atvejaiNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtintas 120094 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

SVARBU! NVSC perspėja apie melagingas trumpąsias SMS žinutesNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) sulaukė pranešimų apie neva NVSC siunčiamas trumpąsias SMS žinutes, kuriose žmonių prašoma atsakyti į jas, pateikiant savo asmeninius duomenis – asmens kodą, gydymo įstaigą ir kt. NVSC atkreipia dėmesį, kad tokių žinučių, į kurias būtų prašoma atsakyti, nesiunčia.


daugiau

Specialūs šaldikliai ir patalpos vakcinoms nuo koronaviruso – jau paruoštiEkstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC) informuoja, kad esame pasirengę priimti pirmąsias vakcinas nuo koronaviruso (COVID-19). Jau paruošti specialūs šaldikliai, taip pat įsigytos reikalingos priemonės, būtinos užtikrinti sklandžią žmonių vakcinaciją nuo šio klastingo viruso.


 

daugiau

NVSC: privalo būti užtikrinta, kad darbovietėse rizikingą sąlytį turėję darbuotojai būtų laiku izoliuotiKasdien Lietuvoje užfiksuojant po kelis šimtus naujų koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų, kai infekcija išplinta tarp kolegų įmonėse, įstaigose, organizacijose, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai pastebi, kad didžioji dalis verslo atsakingai vertina situaciją ir imasi visų infekcijai suvaldyti reikalingų priemonių. Tuo metu, atvejai, kai gaunama informacija, jog neizoliuojami darbuotojai, sergantiems žmonėms liepiama tęsti darbą, reti.

daugiau

Praėjusią parą registruotas 1871 koronavirusinės infekcijos atvejisNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtintas 1871 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejis. 424 iš jų registruoti Kauno, 387 Vilniaus, 216 Panevėžio, 215 Klaipėdos, 200 Šiaulių, 156 Alytaus apskrityse. Dar  110 infekcijos atvejų patvirtinta Marijampolės, 61 Tauragės, 57 Utenos ir 30 Telšių apskrityse. 15 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.


daugiau

Pirminės sveikatos priežiūros įstaigos, laboratorijos, mobilieji punktai, karščiavimo klinikos ir vaistinės dirbs švenčių ir nedarbo dienomisPasitarus su asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikėjais, laboratorijų ir mobiliųjų punktų koordinatoriais, vaistininkais, sutarta, kaip bus dirbama artėjančių švenčių ir nedarbo dienomis.

.


 

daugiau

Pirmos vakcinos Lietuvą pasieks gruodžio 26 d.Pirmoji vakcinų nuo koronaviruso (COVID-19) siunta Lietuvą pasieks gruodžio 26 d., skiepijimas prasidės gruodžio 27 d. Vakcinos bus tiekiamos reguliariai, pagal sudarytą grafiką, visoms Europos Sąjungos šalims. Pirmiausiai skiepijami bus sveikatos priežiūros įstaigose dirbantys medikai.  Antruoju etapu vakcinos bus skiriamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas teikiančių gydymo įstaigų darbuotojams ir pacientams.

.


 

daugiau

Lietuvoje – 116358 koronaviruso atvejaiNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtintas 116358 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Į paveiktų šalių ir regionų sąrašą įtraukta Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos KaralystėJungtinėje Karalystėje nustačius naują koronaviruso (COVID-19) mutaciją, dėl kurios, manoma, virusas greičiau plinta, daugelis šalių priima papildomus ribojimus. Sekmadienį šalies Vyriausybė uždraudė visus keleivinius skrydžius iš Jungtinės Karalystės, o paveiktų šalių ir regionų sąrašą papildė Jungtinė Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystė. Tai numatyta pirmadienį pasirašytame ministro įsakyme, kuris įsigalios nuo gruodžio 22 d.


daugiau

Ekspertė įvardijo esminius antigenų ir antikūnų testų skirtumus Siekiant diagnozuoti COVID-19 ligą ir efektyviai pažaboti tolesnį viruso plitimą, jau yra sukurtas ne vienas metodas. Šioje pasirinkimų gausybėje pastebima, jog visuomenėje kyla nemažai klausimų, apie tai, kuris tyrimas virusą parodo esamuoju laiku ir kuris nustato, ar asmuo jau yra juo sirgęs. VU Gyvybės mokslų centro mokslininkė prof. dr. Aurelija Žvirblienė norėdama palengvinti visuomenės supratimą apie skirtingus COVID-19 testus, įvardija esminius skirtumus, padėsiančius kiekvienam pasirinkti tinkamiausią tyrimo metodą.

daugiau
1541 - 1550 iš 2442 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  151 152 153 154 155 156 157 158 159 160  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos