vaistai.lt

Valgomoji druska su 50% sumažintu natrio kiekiu 250g

Netiekiamas didmeninės vaistų prekybos įmonių nuo 2022.06.28
Druska yra kasdieninis mūsų maistas. Jos vartojimas veikia savijautą. Ši valgomoji druska kitokia nei įprasta - joje yra 50% mažiau natrio, o naudoti ją galite visur taip kaip įpratę.
 
 
 
Gamintojas :  GadotBiochemicals
Brūkšninis kodas :  7280010172222
Grupė :   Specialios medicininės paskirties maisto produktai
Įvairios prekės -> Maisto produktai, pakaitalai -> Elektrolitų pusiausvyros išlaikymui
Pakuotė : 250 g

Pastebėjote klaidą ar turite pasiūlymą? Rašykite. Komentaras    

skirtukas
×

Valgomoji druska su 50% sumažintu natrio kiekiu 250g

Informacinis lapelis
 


VALGOMOJI DRUSKA SU 50% SUMAŽINTU NATRIO KIEKIU

 

Druska yra kasdieninis mūsų maistas. Jos vartojimas veikia savijautą. Ši valgomoji druska kitokia nei įprasta - joje yra 50% mažiau natrio, o naudoti ją galite visur taip kaip įpratę.

 

Valgomoją druską, kitaip vadinamą natrio chloridu, sudaro apie 40 % natrio ir 60 % chlorido. Ji suteikia maistui skonio ir yra naudojama kaip rišamoji medžiaga, stabilizatorius ar maisto konservantas, kadangi bakterijos negali daugintis esant dideliam kiekiui druskos. Žmogui reikalingas nedidelis kiekis natrio nervų impulsams perduoti, raumenims susitraukti ir atsipalaiduoti bei tinkamam vandens ir mineralų balansui palaikyti. Yra paskaičiuota, kad šioms gyvybinėms funkcijoms palaikyti žmogui reikia gauti apie 500 mg natrio per dieną. Tačiau per didelis kiekis natrio mityboje gali turėti įtakos padidėjusiam kraujospūdžiui, sukelti širdies ligas ar insultą. Dauguma amerikiečių suvartoja ne mažiau nei 1,5 arbatinio šaukštelio druskos per dieną arba 3400 mg natrio, o tai yra daug daugiau nei mūsų kūnui reikia.

 

Natris ir sveikata. Daugelio žmonių inkstams sunku apdoroti per didelį kiekį natrio kraujyje. Kadangi natris linkęs kauptis, todėl kraujas sulaiko vandenį natriui tirpdyti. Tai padidina tiek skysčių kiekį aplink ląsteles, tiek ir kraujo tūrį. Padidėjęs kraujo tūris padidina širdies ir kraujagyslių spaudimą, o tai laikui bėgant gali nulemti aukštą kraujospūdį, širdies smūgį ar insultą.

 

Druskos pakaitalai. Pastaruosius dešimtmečius mokslininkai daug dėmesio skiria bandydami rasti sveikesnių alternatyvų druskai su mažesniu natrio kiekiu. "GadotBiochemical Ltd." technologija leido sukurti produktą, kuris gali užkirsti kelią širdies ligoms nekeičiant mitybos įpročių.

„Valgomoji druska su sumažintu Na kiekiu“ – sveikas pasirinkimas be poreikio atsisakyti skonio, kuriuo esate įpratę mėgautis.

  • Sūrus skonis, be kartaus ar rūgštaus poskonio;
  • Sudėtyje tik 50 % natrio, lyginant su įprasta druska;
  • Ilgai išlieka biri ir nesulimpa;
  • Nėra pridėta medžiagų, kurios padeda išlaikyti produkto birumą, be alergenų ir konservantų.

Šaltiniai:

  1. Iš: Rekomenduojamos natrio ir kalio normos. Washington (DC): National Acdemic Press (US); 2019 m. kovo mėn.
  2. Rekomendacijos dėl tinkamų natrio normų pateiktos remiantis mažiausiais suvartotais natrio kiekiais atliekant tyrimus, kurie neparodė medžiagos trūkumo, bet leido nustatyti tinkamą maistinių medžiagų, kuriose natrio yra natūraliai, normą. Vyresniems nei 14 metų vyrams ir moterims bei nėščioms moterims nustatyta tinkama norma yra 1500 miligramų per dieną. (1).
  3. Remiantis įrodymais apie sumažinto natrio kiekio naudojimo naudą širdies ligų ir kraujo spaudimo kontrolei, buvo nustatyta norma lėtinių ligų rizikai mažinti (angl. trump. CDRR). CDRR numato ne didesnę nei 2300 miligramų per dieną normą siekiant sumažinti lėtinių ligų riziką vyresniems nei 14 metų vyrams ir moterims bei nėščioms moterims). Dauguma žmonių Jungtinėse Valstijose suvartoja daugiau natrio nei rekomenduojama pagal tinkamų normų ar CDRR rekomendacijas.(1).

 

Sudedamosios dalys: natrio citratas

Vartojimas: suteikia skonio maistui.

Grynasis kiekis - 250 g

 

Gamintojas: „GadotBiochemical Ltd.“, Izraelis.

Platintojas: UAB „Biofarmacija“, Taikos pr. 4A, Klaipėda, tel. +37068778417, info@biofarmacija.lt

 

Dėl vaistų vartojimo ir galimo šalutinio poveikio būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.


 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos