vaistai.lt

Skenduolių statistiką blogina pervertinantieji savo jėgasStatistika vis dar negailestinga – skendimų atvejų nemažėja. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šių metų pirmąjį pusmetį nuskendo 59 žmonės, o išgelbėti pavyko 17. Pernai tuo pačiu metu skenduolių buvo mažiau – 45, išgelbėta daugiau – 28 gyventojai. Dažniausiai ugniagesiams gelbėtojams teko traukti žmones iš tvenkinių. Apskaičiuota, kad vyrų iš vandens telkinių ištraukiama 5 kartus daugiau nei moterų. Viena pagrindinių skendimo priežasčių – galimybių pervertinimas.

daugiau

Liepos 25-oji – Pasaulinė skendimo prevencijos diena!Mirtys paskendus visame pasaulyje sudaro didžiausią dalį mirčių dėl išorinių priežasčių. Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centras primena, kad nuo 2021 m. kasmet liepos 25 d. minima Pasaulinė skendimo prevencijos diena. Ši pasaulinė iniciatyva yra proga priminti apie skendimų problemą ir galimybė siūlyti geriausius sprendimus.

daugiau

Neaustinių medžiaginių šluosčių panaudojimo galimybėsNeaustinės medžiaginės šluostės tapo neatsiejama šiuolaikinio gyvenimo dalimi dėl savo universalumo, ekonomiškumo ir higienos savybių. Šios šluostės naudojamos įvairiose srityse, pradedant asmenine higiena ir baigiant pramoniniais valymo darbais. Tačiau kas slepiasi už šio išradimo ir kodėl jos tapo tokios populiarios?

daugiau

ImageVis dažnesnė vasaros kasdienybė Lietuvoje: alinantys karščiai, šešėlių paieškos ir vakare kylanti šiluma nuo asfalto bei pastatų. Pastebima, kad miestuose formuojasi karščio salos, kuriose aukštesnė temperatūra ne tik laikosi, bet ir išlieka ilgiau nei priemiesčiuose ar mažiau užstatytose vietovėse.

daugiau

KTU mokslininkas: oro kondicionierių rizikos – peršalimo ligos ir pavojus bakteriniam užterštumuiVasarą, kai karščiai pasiekia piką, oro kondicionieriai tampa nepakeičiamais pagalbininkais, užtikrinančiais komfortą ir gaivą namuose. Vis dėlto, jų naudojimas reikalauja priežiūros, kuri ne tik padeda išvengti gedimų, bet ir užtikrina švarų orą patalpose, sumažindama alergijų bei kvėpavimo takų ligų riziką.

daugiau

KTU mokslininkė: nanodalelės gali pernešti vaistus tiesiai į vėžio ląstelesNanodalelės žymi proveržį medicinoje – jos atveria naujas galimybes vėžio gydymui, pristatydamos vaistus tiesiai į naviko ląsteles – tokiu būdu pasiekiamas didesnis gydymo efektyvumas. Nanotechnologijoms besivystant ir Lietuvoje, KTU Medžiagų fizika ir nanotechnologijos bakalauro studijų programai suteiktas kokybės ženklas EUR-ACE®.

daugiau

Vairuotojų sveikatos patikrinimas: kas lauks pavėlavusiųjųŠiuo metu, net jei vairuotojas turi negaliojančią medicininę sveikatos pažymą, jis vairuoti gali, tačiau po pusmečio ši situacija pasikeis. Nuo kitų metų Lietuvos vairuotojų laukia nauja tvarka – vairuotojo pažymėjimo galiojimas bus susietas su medicininės pažymos galiojimo trukme. Šiemet turėjusi įsigalioti Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisa atidėta metams – iki 2025 m. sausio 1 dienos.

daugiau

Dirbtinio intelekto ir „ChatGPT“ naudojimas sveikatos priežiūros srityjeDirbtinio intelekto panaudojimo galimybės yra pačios įvairiausios, o tarp jų ir sveikatos priežiūra ir jos gerinimas. Sužinokite daugiau apie tokius dirbtinio intelekto privalumus ir kaip jie gali padėti pagerinti jūsų sveikatą.

daugiau

Vaikų sveikata ir gyvūnai: kas kiek laiko augintinį turinti šeima turi „nusikirminti“?Šeimoms, namuose laikančioms šunis ar kates, vis iškyla klausimas, ar augintinis iš lauko į namus neparneša įvairių žarnyno parazitų ir ar nevertėtų visiems šeimos nariams profilaktiškai išgerti vaistų nuo jų. Pasak specialistų, norint apsisaugoti nuo parazitų, svarbi ir tinkama augintinių priežiūra, ir griežtas higienos laikymasis po kontakto su gyvūnu.

daugiau

Birželio mėnesio antroje pusėje kai kurių maudyklų vandens kokybė neatitiko higienos normų reikalavimųHigienos instituto Sveikatos stiprinimo centras informuoja, kad birželio mėnesio antroje pusėje gauta informacija apie 98 maudyklų iš 121 į stebėsenos sąrašą įtrauktų maudyklų vandens kokybę. Vandens kokybė neatitiko Lietuvos higienos normoje HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ nustatytų mikrobiologinių parametrų Kauno marių II paplūdimio, Elektrėnų marių, Vilniaus miesto Neries upės Žirmūnų ir Vilnios upės Naujosios Vilnios paplūdimių maudyklose.  

daugiau
1 - 10 iš 3378 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos