vaistai.lt

NVSC: maudytis rekomenduojama tik prižiūrimose maudykloseKarštomis vasaros dienomis daugelis skuba atsigaivinti prie įvairių vandens telkinių.  Tačiau prieš brendant į vandenį svarbu įsitikinti, ar maudytis jame yra saugu, ar vanduo neužterštas. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai rekomenduoja maudytis savivaldybių prižiūrimose maudyklose ir poilsiauti rekreacijai skirtose zonose – poilsiavietėse, kuriose periodiškai atliekami vandens tyrimai, ištirtas smėlis, yra įrengti tualetai, šiukšlių dėžės, pastatytos persirengimo kabinos, sudarytos sąlygos nusiplauti rankas ir kitos švarai bei saugumui būtinos priemonės.

daugiau

Ką daryti, kai jaučiami nemalonūs kvapai?Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) nuolat sulaukia ir nagrinėja gyventojų skundus dėl nemalonių kvapų, kuriuos skleidžia tam tikra vykdoma ūkinė veikla. Primename, ką reikėtų nurodyti kreipiantis dėl kvapų problemos į NVSC ir paaiškiname, kokie veiksmai, procedūros atliekami NVSC nagrinėjant tokius pranešimus.

daugiau

Birželio mėnesio pirmos pusės maudyklų vandens kokybėHigienos instituto Sveikatos stiprinimo centras informuoja, kad birželio mėnesio pirmoje pusėje gauta informacija apie 101 maudyklos vandens kokybę. Šiais metais į maudyklų vandens stebėsenos sąrašą įtraukta 121 maudykla. Pranešame, kad Naujosios Vilnios paplūdimio maudykloje vandens kokybė neatitiko Lietuvos higienos normoje HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ nustatytų mikrobiologinių parametrų.

daugiau

NVSC pataria grožio paslaugų teikėjus rinktis atsakingaiGrožio paslaugų veikla – tai viena iš veiklos rūšių, kurioms būtina turėti ne tik leidimą-higienos pasą, bet jos turi būti teikiamos atitinkamos paskirties patalpose. Kiekvienais metais Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) gauna po keletą skundų dėl grožio paslaugų teikimo (nagų, veido ir kūno priežiūros ar tatuiravimo paslaugų) gyvenamosiose patalpose. Kilus įtarimų, kad paslaugos teikiamos nelegaliai (pavyzdžiui, savo bute), NVSC specialistai kartu su policijos pareigūnais gali atlikti tokio paslaugos teikėjo patikrinimą.

 

daugiau

VMVT pristato: informacija apie nesaugius produktus realiu laiku!Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) įgyvendino naują technologinį sprendimą, kuris ženkliai pagreitins vartotojų ir visuomenės informavimą apie nesaugius produktus. VMVT puslapyje startuoja virtuali švieslentė, kurioje duomenys apie rinkoje išplatintus nesaugius produktus bus skelbiami realiu laiku.  

daugiau

KTU mokslininkų kuriamas maisto produktas senjorams netrukus bus naudojamas slaugos namuoseViena iš pagrindinių problemų, su kuria susiduria daugelis senyvo amžiaus žmonių – skysčių trūkumas arba dehidratacija. Ji gali atsirasti dėl psichologinių ar fizinių sutrikimų, lemiančių pakitusius senjorų gebėjimus savarankiškai pavalgyti ar atsigerti. Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai kuria specialų maisto produktą dehidratacijos, o taip pat ir mirtino užspringimo rizikos mažinimui. Netrukus jį išbandyti galės ir patys senjorai.

daugiau

KTU mokslininkų kuriamas maisto produktas senjorams netrukus bus naudojamas slaugos namuoseSiekiant įvertinti cheminių medžiagų, vaistų ir teršalų poveikį žmogaus sveikatai, toksikologijos tyrimuose ES vis dar naudojami gyvūnai (atliekami tyrimai in vivo). Tokie tyrimai leidžia realiau prognozuoti tiriamųjų medžiagų poveikius žmogui. Tačiau etiniai klausimai ir gyvūnų tyrimų tikslumo ribotumai skatina mokslininkus ieškoti alternatyvių metodų.

daugiau

Tarpinstituciniame pasitarime aptarti nuodingųjų medžiagų teisinio reglamentavimo aspektaiNacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) Vilniaus departamentas 2024 m. birželio 11 d. organizavo tarpinstitucinį pasitarimą, skirtą aptarti nuodingųjų medžiagų teisinio reglamentavimo aspektus, dėl kurių dažniausiai iškyla klausimų pareigūnams, pagal kompetenciją vykdantiems Nuodingųjų medžiagų priežiūros įstatymo (NMPĮ) kontrolę. Pasitarime dalyvavo Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros, Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atstovai.

daugiau

Pasaulinė maisto saugos diena: numatyk, kas nenumatomaJungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos (FAO) duomenimis, kasmet pasaulyje 600 mln. žmonių (1 iš 10 žmonių) suserga suvartoję nesaugaus maisto, o 420 000 žmonių tai sukelia nepataisomą žalą sveikatai. Per maistą plintančias ligas sukelia bakterijos, virusai arba cheminės medžiagos, esančios užterštame maiste ar vandenyje. 

daugiau

Savanorystė Etiopijoje: neįtikimų stuburo deformacijų operacijos ir kiti iššūkiaiVilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Vaikų chirurgijos, ortopedijos ir traumatologijos centro Vaikų ortopedijos ir traumatologijos skyriaus vedėjas dr. Giedrius Bernotavičius dalį savo atostogų kartą per metus leidžia dirbdamas Etiopijos sostinėje Adis Abeboje įsikūrusioje ligoninėje.

daugiau
11 - 20 iš 3378 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos