vaistai.lt

KTU ekspertė: kuo pavojinga lipni juostelė pakuojant Kalėdines dovanas?Apie kalėdines dovanas artimiesiems dažnas žmogus ima galvoti dar pirmajam sniegui neiškritus, tačiau net išrinkus tinkamiausią, neapleidžia klausimas – kaip ją supakuoti? Šventiniais simboliais papuoštas popierius, maišeliai ar dėžutės, slepiančios parinktą dovaną, atitarnauja vos keletą sekundžių ir keliauja į šiukšliadėžę, taip didindamos per šventes išmetamų daiktų kiekį.

daugiau

Netinkamas patalpų mikroklimatas gali pakenkti žmogaus sveikataiNacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) specialistai primena, kad žiemą, kai didžiąją laiko dalį žmonės praleidžia uždarose patalpose, svarbu, kad mus supanti vidinė aplinka būtų tinkama poilsiui ir darbui. Vidaus patalpų oro tarša laikoma vienu iš svarbiausių sveikatos rizikos veiksnių, todėl gyventojai turėtų pasirūpinti tinkamu mikroklimatu gyvenamosiose patalpose.

daugiau

Praėjusiais metais Lietuvoje pagamintų nesaugių produktų atvejų nustatyta mažiauValstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, praėjusiais metais per Europos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistemą RASFF paskelbta 160 pranešimai apie nesaugius negyvūninės kilmės maisto produktus Lietuvoje. Nuolat vykdydama importuojamų bei rinkai tiekiamų maisto produktų ir pašarų kontrolę, VMVT pastebi, kad pranešimų apie nesaugius produktus iš Lietuvos atvejų mažėja, lyginant su ankstesniais metais, o jų pobūdis išlieka panašus.

daugiau

Atskleidė gudrybių, kaip išmesti mažiau maisto: ir aplinką tausosite, ir piniginė padėkosMaisto švaistymas viena didžiausių ir aktualiausių šio amžiaus problemų. Tai ne tik kenkia aplinkai, bet ir gerokai padidina gyventojų išlaidas. Visgi yra keletas dalykų, ką kiekvienas galime padaryti, kad sumažintume išmetamo maisto kiekį. Vien Europoje kasmet išmetama beveik 88 tonų maisto, o beveik pusės šio kiekio kaltininkai – namų ūkiai. Suformavus kelis įpročius ir pasitelkus išmanias programėles kiekvienas gali prisidėti prie maisto švaistymo mažinimo ir taip net koreguoti savo išlaidas maistui. 

daugiau

Uždrausta tiekti rinkai kosmetikos gaminįNacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento sprendimu UAB „Grožio logika“ (į. k. 300007058, registracijos adresas Kęstučio g. 47 A-6, LT-44307 Kaunas) laikinai uždrausta tiekti rinkai raminamąjį losjoną Jeu'Demeure AC Control (prekės brūkšninis kodas 8809481701169, kilmės šalis P. Korėja, CPNP nuorodos Nr. 2611387). Šis gaminys pagrįstai įtariamas, kad gali būti pavojingas, kadangi neatitinka reikalavimų, nustatytų 2009 m. lapkričio 30 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 1223/2009 dėl kosmetikos gaminių (OL 2009 L 342, p.59) (toliau – Reglamentas).   

daugiau

Kalėdines dovanas iškeitė į gerus darbus: kviečia sekti savo pavyzdžiu Artėjančios gražiausios metų šventės įmonių viduje kelia klausimą, kaip jas pasitikti – vieni organizuoja kalėdinius vakarėlius, kiti skuba darbuotojams pirkti dovanas, o treti jau įprastą šventinį modelį išmaino į prasmingus darbus – organizuoja paramą. Pastarasis tapo kone vienbalsiu pasirinkimu vienoje iš šalyje veikiančių sveikatos priežiūros įstaigų.

daugiau

KTU mokslininkės: greitas maistas – žalingas, o gal ir naudingas? Kur slypi didžiausi pavojai?Šiandien žiniasklaidoje galima rasti labai paprastą greito maisto apibrėžimą – tai patiekalai, kuriuos pagaminti ar patiekti galima per trumpą laiką. Toks maistas – civilizacijos ir industrializacijos pasekmė, kiekybiškai reikšminga masinė maisto produktų gamyba ir į efektyvumą orientuota maitinimo paslauga.

daugiau

VMVT dalinosi gerąja Lietuvos patirtimi mažinant veterinarinių antibiotikų vartojimąMinint Europos supratimo apie antibiotikus dieną, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kartu su Nacionaliniu maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutu (NMVRVI), bendradarbiaujant su Europos maisto saugos agentūra (EFSA), pakvietė Lietuvos bei užsienio specialistus diskusijai “Spręskime antimikrobinio atsparumo problemą kartu“. Tarptautiniame renginyje diskutuota apie antimikrobinio atsparumo situaciją (AMR) veterinarijos, augalininkystės bei visuomenės sveikatos sektoriuose. VMVT atstovai pristatė ilgametės stebėsenos duomenis, kurie rodo, kad Lietuvoje, antibiotikų vartojimas tendencingai mažėja jau ne vienerius metus.

daugiau

Klausiate – atsakome: ar gali mėsos gaminiuose būti glitimo (gliuteno)?Lankydamiesi maisto prekių parduotuvėse, vartotojai ant kai kurių mėsos gaminių pakuočių pastebi užrašą „Gluten free“. Daugelis tokį ženklinimą atpažįsta ant gaminių pagamintų iš grūdinių kultūrų, todėl neretai kyla klausimas ar gali mėsos gaminiuose būti glitimo ir kokiu būdu jis gali susidaryti?

daugiau

Patikrinimai rodo, jog Lietuvoje pardavinėjamas medus kokybiškas ir saugus vartotiValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) užtikrina periodinę medaus pateikto į rinką kontrolę, kasmet atlieka planinius prekybos tinklų ir turgaviečių patikrinimus, siekdami užtikrinti, jog vartotojus pasiektų saugus ir kokybiškas medus. Patikrinimų metu, inspektoriai vertina, ar tiekiamas į rinką medus atitinka nustatytus kokybės ir saugos reikalavimus, ženklinimo informaciją.

daugiau
131 - 140 iš 3348 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos