vaistai.lt

Vilkaviškio rajono savivaldybės vandenvietėje rastas padidėjęs arseno kiekisValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad nuo šių metų spalio 27 d. įmonės privalės pranešti (notifikuoti) VMVT apie Lietuvos rinkai tiekiamus viso paros raciono pakaitalus svoriui kontroliuoti (specialios paskirties maisto produktai) ir jie turės būti įtraukti į notifikuotų Specialios paskirties maisto produktų sąrašą, kuris yra skelbiamas viešai VMVT interneto tinklalapyje.

daugiau

„Pfizer“ planuoja 4 kartus padidinti COVID vakcinos kainą„Pfizer“ tikisi padidinti JAV COVID vakcinos kainą iki 110–130 USD už vieną dozę. „Pfizer Inc.“ tikisi maždaug keturis kartus padidinti savo COVID-19 vakcinos kainą iki maždaug 110–130 USD už dozę, kai baigsis dabartinė Jungtinių Valstijų vyriausybės pirkimo programa, ketvirtadienį sakė „Pfizer“ vadovė Angela Lukin.

daugiau

Kur ir kokios privalo būti patalpos kūdikiams žindyti ir pervystytiJau tapo įprasta, kad prekybos ar pramogų centruose atėjus maitinimo ar sauskelnių keitimo laikui lankytojai su kūdikiais ieško tam skirtų patalpų. O gal visgi tam pakaktų tualetų patalpų? Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai primena, kokiuose pastatuose privalo būti įrengtos patalpos kūdikiams žindyti ir pervystyti ir kokios jos turi būti, kad jomis naudotis būtų patogu, o svarbiausia – saugu.  

daugiau

Vėjo elektrinėms sanitarinės apsaugos zona nebenustatomaPastaruoju metu sparčiai kylant elektros kainoms, pastebimas susidomėjimas alternatyviais energijos šaltiniais. Pagal Lietuvos vėjo elektrinių asociacijos pateiktus duomenis, 2021 m. Lietuvoje veikiančios vėjo elektrinės pagamino 1,36 TWh (1356 GWh) elektros energijos, tai yra 11,5 % galutinio šalies elektros energijos suvartojimo. Lietuvai siekiant iki 2050 metų 100 proc. šaliai reikalingos elektros energijos gaminti iš atsinaujinančių išteklių, ateityje vėjo elektrinių kiekis turėtų augti.

daugiau

Spalio 16-ąją minima Pasaulinė maisto dienaŠiemet šios dienos tema – „Nepalikime nė vieno – geresnė gamyba, geresnė mityba, geresnė aplinka ir geresnis gyvenimas“. Kasmet nuo 1979 metų spalio 16-ąją minima Pasaulinė maisto diena. Šią dieną siekiama priminti visuomenei, kaip svarbu atkreipti dėmesį į tuos, kurie kenčia badą, bei užtikrinti visų pasaulio gyventojų sveikatai palankią mitybą.

daugiau

Ketvirtadalyje pajūrio apgyvendinimo vietų nustatyti pažeidimaiSu pasibaigusia vasara pasibaigė ir aktyvusis Lietuvos pajūryje įsikūrusių viešbučių, svečių namų ir kitų apgyvendinimo paslaugas teikiančių vietų, kurių pasiūla čia bene didžiausia Lietuvoje, veiklos sezonas. Kad šios paslaugos būtų saugios ir nekeltų grėsmės sveikatai, jos turi atitikti nustatytus reikalavimus. Kaip ir kasmet, šiemet Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento specialistai atidžiai vertino, kaip paslaugų teikėjai laikosi reikalavimų.

daugiau

Patvirtinti nauji reikalavimai su maistu besiliečiančiam perdirbtam plastikuiValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad Europos Komisija (EK) priėmė naują reglamentą dėl perdirbtų plastikinių medžiagų ir gaminių, skirtų liestis su maistu, saugos, kuriuo prisidedama prie Europinės plastikų žiedinėje ekonomikoje strategijos tikslų įgyvendinimo, siekiama išplėsti plastiko perdirbimo pajėgumus bei padidinti perdirbto plastiko dalį plastikiniuose gaminiuose ir pakuotėse.

daugiau

Vilkaviškio rajono savivaldybės vandenvietėje rastas padidėjęs arseno kiekisNacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Marijampolės departamentas informuoja, kad 2022 m. spalio 4 d. iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamento buvo gautas pranešimas apie UAB „Vilkaviškio vandenys“ Trilaukio vandenvietėje padidėjusį arseno kiekį, viršijantį Lietuvos higienos normos HN 24:2017 „Geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimai“ nustatytus reikalavimus (nustatyta arseno rodiklio vertė – 14,8±2,1 µg/l, kai norma – 10 µg/l).

daugiau

Kas atsitiks su kūnu, jei nevalgysite sriubos? Gydytojo atsakymas nustebins daugelįAr bus gastritas, jei nevalgysim sriubos? Nuo vaikystės esame mokomi, kad sriuba naudinga skrandžiui, o jos vartojimas apsaugos mus nuo gastrito. Pasak daktaro J. Komarovskio, pirmasis patiekalas išpopuliarėjo dėl to, kad yra ekonomiškai naudingas. Išvirti sriubą daug pigiau ir greičiau nei mėsą ir garnyrą. Tačiau iš tikrųjų sriubos naudojimas yra įpročio ir skonio reikalas. Kažkam tai labai patinka, o kažkas visai nemėgsta valgyti skysčio, jį pakeičia sumuštiniais, daržovėmis, mėsa ar žuvimi su garnyru.

daugiau

Nuo ateinančių metų griežtėja reikalavimai kavaiMinint tarptautinę kavos dieną, verta atkreipti dėmesį į nuo naujų metų įsigaliojančius griežtesnius reikalavimus leistiniems teršalų kiekiams skrudintose kavos pupelėse, maltoje bei tirpioje kavoje. „Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba vertina, ar rinkoje pateikta kava tiek malta skrudinta, tiek pupelėmis, tiek tirpi yra saugi, kokybiška ir tinkamai paženklinta. Šiais metaisatrinkti 35kavos mėginiai, kurie tirti dėl mikotoksinų, akrilamido kiekių, pesticidų likučių, 16-O-metilkafestolio nustatymo. Vienu atveju nustatytas neatitikimas dėl neteisingos informacijos vartotojams pateikimo produkto žymėjime“, – konstatuoja VMVT Maisto skyriaus patarėja Diana Malinovskienė.

daugiau
151 - 160 iš 3348 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos