vaistai.lt
Ar esate sapioseksualus? Mokslininkai nustatė, kad tokių žmonių yra ne taip jau mažaiSapioseksualai intelektą vertina labiau nei kūną. Tikriausiai pagalvojote, kad čia nieko įdomaus, juk daugumai žmonių norisi bendrauti tik su protingomis asmenybėmis. Tačiau sapioseksualai yra lytiškai sujaudinami intelekto, dažnai nepaisant kitų žmogaus bruožų.
daugiau
Kelias į moters širdį veda per nosį? Naujas tyrimas atskleidė, kokį poveikį moterims daro užuosti vyriški marškinėliaiBritų Kolumbijos Universiteto mokslininkai atskleidė, kaip kuriamas moters prieraišumas vyrui. Pasirodo, vienas iš patraukliausių vyro bruožų yra kvapas. Visgi, neskubėkite pirkti geriausių, brangiausių kvepalų - viskas kur kas sudėtingiau.
daugiau

Trichineliozės negalima pamirštiTrichineliozė – pavojinga liga, kuria gali susirgti žmonės, kiaulės, šernai, pelės ir žiurkės ir kiti gyvūnai. Nors daugelis medžiotojų ir ūkininkų apie trichineliozę žino ir prieš vartodami kiaulieną ar šernieną, ją ištiria, tačiau dar pasitaiko atvejų, kai į šią pareigą pažiūrima aplaidžiai. Pavyzdžiu, pernai buvo užregistruotas šios ligos protrūkis, kuomet suvalgę nepatikrintos, namuose paskerstos kiaulės mėsos, užsikrėtė ir susirgo 9 žmonės.

daugiau
Žemo dažnio garsų klausymasis smegenyse sukelia tokį efektą, kad suskaldo net baltymines plokšteles: tai labai įdomios žinios dėl Alzheimerio ligos (Video)Po atlikto perspektyvaus bandymo su pelėmis, blyksinčios šviesos, žemo dažnio garsai ir vibruojančios plokštelės bandomos su Alzheimerio liga sergančiais žmonėmis. Žemo dažnio garsų klausymasis sukuria didelio greičio smegenų bangas, kurios smegenyse skaldo baltymines plokšteles, siejamas su Alzheimerio liga. Bandymai su pelėmis parodė daug žadančius rezultatus ir dabar bandomas su žmonėmis.
daugiau
Rasti „labai stiprūs įrodymai“, kad alkoholis žaloja DNRRandama vis daugiau alkoholio vartojimo ir didesnės onkologinių susirgimų rizikos sąsajų – ir dabar JK mokslininkai tikina radę šio ryšio paaiškinimą. Naujame tyrime su pelėmis, tyrėjai išsiaiškino, kad alkoholis pažeidžia kraujo kamieninių ląstelių DNR. Tai atlieka cheminis junginys acetaldehidas ( CH₃CHO), alkoholio metabolizmo produktas.
daugiau
Ar sulaikytas čiaudulys gali jus pražudyti? Atsakymas nustebins daugelįSėdite svarbiame susitikime ir nosyje pajuntate kutenimą. Žinote, kad jau po kelių akimirkų jūs čiaudėsite, tačiau nenorite į save atkreipti dėmesio, todėl užsiimate nosį, kad vietoj patrankos šūvio salėje nuskambėtų tik jums girdimas garsas. Bet ar tai nėra nesveika? Ar sulaikytas čiaudulys gali nužudyti žmogų?
daugiau
Atsigulate patogioje kapsulėje ir po minutės prarandate sąmonę. Dingsta skausmas, ligos, nebereikia vaistų, o ir nieko gero nežadantys gydytojai lieka praeityje. Dar po kelių minučių jūs jau esate miręs. Tai žada „Sarco“ kapsulės kūrėjas, bet ar pasaulis jau pasiruošęs savižudybės mašinoms?Atsigulate patogioje kapsulėje ir po minutės prarandate sąmonę. Dingsta skausmas, ligos, nebereikia vaistų, o ir nieko gero nežadantys gydytojai lieka praeityje. Dar po kelių minučių jūs jau esate miręs. Tai žada „Sarco“ kapsulės kūrėjas, bet ar pasaulis jau pasiruošęs savižudybės mašinoms?
daugiau

Vaistų rinka prieš 100 metų ir dabarVaistai – viena ypatingiausių ir, ko gero, daugiausia priežiūros tiek gamybos, tiek pardavimo procesuose reikalaujančių prekių. Juk net ir pats „nekalčiausias“ vaistas gali ne tik pagydyti, bet ir pakenkti, jei jis bus vartojamas ar laikomas netinkamai. Kaip buvo kontroliuojama vaistų rinka prieš šimtą metų?

daugiau
Mokslininkai aptiko anksčiau nežinotą kūno masės reguliavimo mechanizmą: patys kaulai gali reguliuoti mūsų apetitą, tačiau šį būdą reikia aktyvuotiKai kas dėl figūros trūkumų kaltina „stambius kaulus“. Balažin, kiek tokiame pasakyme tiesos, bet tyrimas rodo, kad kaulai nėra vien pasyvus karkasas, o ir aktyviai dalyvauja kūno masės reguliavime – eksperimentas su nutukusiais graužikais parodė, kad masės didėjimo intensyvumas gali būti susijęs su kaulų audinio funkcijomis.
daugiau

Užgavėnės neatsiejamos nuo blynųUžgavėnės daugumai lietuvių neatsiejamos nuo blynų. Jie gali būti kepami įvairių formų ir skonių: bulviniai, morkų, moliūgų ir t. t. Geriausiai žinomi miltiniai blynai, tačiau įprasta manyti, kad visuose miltiniuose patiekaluose gausu kalorijų ir riebalų. Vis dėlto, tai priklauso nuo miltų, kepimui naudojamų riebalų ir kitų sudedamųjų dalių: kiaušinių, pieno produktų. Taigi, jeigu atsakingai ir atidžiai pasirinksite visus produktus – galėsite skanauti savo pamėgtus blynus.

daugiau
1731 - 1740 iš 3350 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  171 172 173 174 175 176 177 178 179 180  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos