vaistai.lt
Kaip išspręsti pačią didžiausią šių laikų medicinos problemą? Sukurti plieniniai nano-strypai, kurie žada sterilizacijos revoliuciją, bet vien to neužteksViena iš didžiausių šių laikų medicinos mokslo problemų - antibiotikams atsparios bakterijos. Jau egzistuoja ligas sukeliančių bakterijų, kurios nebijo jokių mūsų turimų vaistų. Tai - ne tik evoliucijos įrodymas, bet ir tūkstančius mirčių galintis sukelti fenomenas. Visgi, mokslininkai jau ruošia atsakymą - bakterijas nuodys ne vaistais, o badys plieniniais nano-strypais.
daugiau
Kaip žinoti, kuris putojantis vynas yra geresnis? Mokslininkai atliko kelis eksperimentus ir jau dalinasi savo atradimais ir patarimaisApie putojantį vyną visi žino kelias tiesas - už kelis eurus skanaus nenupirksi, didžiąją dalį parduotuvių lentynų užima prastos kokybės putojantys vynas, ir vis tiek jis šiandien yra išpirktas. Visgi, jei jau esate pasiryžę išleisti daugiau, kaip žinoti, kuris putojantis vynas yra geresnis? Mokslininkai teigia, kad kokybę išduoda burbuliukai.
daugiau

Europos ateitis – sveika mityba vaikamsŠią savaitę Sofijoje (Bulgarija) vyko tarptautinė aukšto lygio ekspertų konferencija ,,Sveikos Europos ateitis: sveika mityba vaikams“, kurioje dalyvavo specialistai iš Europos Sąjungos (ES) atsakingų institucijų, ekspertai iš pasaulinių organizacijų bei mokslo įstaigų. Svarstyta idėja - skatinti visuomenės nepakantumą sveikatai nepalankiems produktams, kurie itin aktyviai reklamuojami ir labai lengvai preinami vaikams.

daugiau
Ar egzistuoja meilė iš pirmo žvilgsnio? Mokslininkai paskelbė verdiktą ir deja, jis patiks ne kiekvienamJūs susitikote paskaitoje. Susitiko jūsų akys, apsikeitėte žodžiais, o kaip viskas vyko toliau - jau istorija. Po kelių metų savo vestuvėse jau pasakojate, kad tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Šiuo fenomenu tiki daugybė žmonių, jį naudoja eilė filmų ir dainų, bet ar jis apskritai tikras? Mokslininkai atliko tyrimą ir paskelbė išvadą.
daugiau
Gal senovės graikai neklydo? Ar reikėtų sportuoti nuogiems?Senovės graikai dėvėjo labai paprastus drabužius, kuriuos galėjo nusimesti per sekundę. Jie sportavo nuogi ir tikėjo, kad geriausia sportinė apranga - jokios aprangos. Šiais laikais vis daugiau žmonių atranda nuogą jogą, bet šiaip sportininkai nuogi nebėgioja. O gal turėtų? Ar sportavimas be drabužių turi kokių privalumų?
daugiau

VMVT bendradarbiaus su SAM tikrinant ligoninių maistąValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), reaguodama į sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos iniciatyvą, kartu su Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ekspertais dalyvaus organizuojamoje akcijoje ir šalies ligoninėse vertins pacientams tiekiamo maisto kokybę bei padės teikiant rekomendacijas, kaip pagerinti ligonių maitinimą.

daugiau
Dabar ateizmas yra ant bangos, tačiau naujas tyrimas rodo netikėtus dalykus, kas vyksta su tokių žmonių sveikataŠiuo metu pasaulis švenčia Kalėdas. Tai - ir religinė, ir kultūrinė šventė. Nebūtina būti tikinčiu, jog galėtum švęsti Kalėdas. Visgi, ateizmo iškilimas patraukė mokslininkų dėmesį. Ne vienas tyrimas rodo, kad ateistai gyvena trumpiau ir pasižymi prastesne sveikata. Bet kodėl taip gali būti? Kaip galite įsivaizduoti, religingi žmonės turi savo paaiškinimą, tačiau mokslininkai pateikia faktais pagrįstas versijas.
daugiau
Tyrimas parodė keistą fenomeną, kas bėgant metams darosi su vyrais ir moterimisGyvenimas nėra lengvas. Žmonėms sunku nuolat jaustis laimingiems, nes jų kelyje nuolat pasitaiko sunkių išbandymų. Senstant silpsta sveikata, retėja draugų ratas, o ir vaikai aplanko ne taip dažnai, kaip norėtųsi. Visgi, nepaisant to, 85-erių sulaukusios moterys dažnai yra laimingesnės nei prieš kelis dešimtmečius. Kodėl? Šią tiesą atskleidę mokslininkai tuo pačiu teigia, kad senstantiems vyrams tai yra bloga žinia.
daugiau

Vasario 5 d. – Šv. Agotos dienaNuo seno lietuviai tikėjo, kad Šv. Agotos dieną pašventinta duona saugo nuo gaisrų, žaibų ar ligų. Šventinti duoną populiaru ir šiandien. Apie šį kasdienį, visų mėgstamą produktą kalbamės su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausiąja specialiste Vida Jarošiene.

daugiau
Šokas tiesiai į smegenis: specialūs smegenų implantai galėtų nuraminti nusikaltėlius dar iki nusikaltimo padarymo, tačiau ar tai moralu?Seksualiniai plėšrūnai, žmonės liguistai ir agresyviai ieškantys seksualinio pasitenkinimo, iš esmės yra ligoniai. Dažnai po nusikaltimų jie net gailisi savo poelgio, tačiau tą akimirką jie tiesiog negali susilaikyti - jų smegenys tarsi užstringa kitame režime. Dabar mokslininkai iš Stanfordo Universiteto mano, kad jiems galima padėti - tereikia specialaus smegenų implanto.
daugiau
1741 - 1750 iš 3350 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  171 172 173 174 175 176 177 178 179 180  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos