vaistai.lt

Rinkoje platinamus AKM ir trichineliozės testus ir jų rezultatus reikėtų vertinti atsargiaiSumedžiojus šerną, jo patelę ar prieauglį, mėginius dėl trichineliozės ir afrikinio kiaulių maro (AKM) būtina ištirti akredituotoje laboratorijoje. Tai atlikti gali tik patyrę specialistai, o sumedžiotą laimikį galima pasidalinti tik sulaukus oficialių tyrimų rezultatų.

daugiau
Korėjos mokslininkai yra ant lūžio slenksčio - beveik išgydė labai daug žmonių kamuojančią problemąTai gniuždo. Iš pradžių galima apsimesti, kad niekas nevyksta, tačiau po kiek laiko tenka pripažinti tiesą - plinkate. Jaunystėje turėti vešlūs plaukai jus palieka ir joks šukavimas to paslėpti negali. Ne visi vyrai vienodai išgyvena dėl plikimo, tačiau nemaža dalis beplaukių norėtų susigrąžinti turėtą šukuoseną. Dabar mokslininkai iš Yonsei Universiteto Seule mano, kad plikimą bus įmanoma išgydyti jau visai greitai.
daugiau
Keičiasi alkoholinių gėrimų pardavimo tvarkaNarkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas primena, kad 2018 m. sausio 1 dieną įsigalioja nauja alkoholinių gėrimų pardavimo tvarka.
daugiau
Naujas tyrimas atskleidė tikrąjį problemos mastą, kas darosi su telefonais ir „WiFi“: tokių dalykų nesitikėjo net didžiausi pesimistaiPriklausomybė nuo elektronikos prietaisų yra reali problema, kuri ženkliai blogina žmonių gyvenimo kokybę. Negalėdami atsikratyti poreikio be reikalo žiūrėti į ekranus žmonės negali susikaupti, kenčia jų darbingumas ir psichologinė sveikata. Naujas tyrimas atskleidė, kad priklausomybė nuo telefonų yra kur kad didesnė problema nei manyta iki šiol. Manote, kad ir jūs kenčiate nuo šio sutrikimo? Palyginkite savo įpročius su šia statistika.
daugiau
Kodėl iš ryto akyse atsiranda traiškanos? Kas jose vyksta per naktį ir kodėl tokio dalyko nebūna dienos metu?Daugelis žmonių prabudę iš karto ima trinti savo akis - taip valo jas nuo traiškanų. Bet kas yra šie gelsvos, dažniausiai sausos sankaupos akių kampučiuose? Iš kur jos atsiranda ir kodėl tik miegant? Savaime aišku, kad traiškanas sukelia mūsų akių drėkinimo sistema. Akių obuolius dengiančią ašarų dangą iš tikrųjų sudaro trys sluoksniai - riebalinis (lipidų), vandeninis ir gleivinis.
daugiau
309 žmonių tyrimas parodė, kuo ypatingos labai protingų žmonių smegenys: pasirodo, juose veikia nuosavi „socialiniai tinklai“Smegenims reikia nuolat dirbti, kad jos būtų sveikos, o mes - protingi. Visgi, tarp mūsų pasitaiko ir išskirtinai protingų žmonių,kurių intelekto, regis, neįmanoma paaiškinti nepasitelkus fiziologinių kategorijų. Tai kuo jų smegenys yra ypatingos?
daugiau
Tai kas valdo pasaulį - korporacijos ar vartotojai? Kiaušinių istorija, kaip pasaulyje padaromi „neįmanomi dalykai“Per pastaruosius dvejus metus daugiau nei 100 kompanijų iki 2025 metų savo gaminamoje produkcijoje ketina visiškai atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių. Portalo „Cagefreefuture“ teigimu, tai viena didžiausių dešimtmečio pergalių gyvūnų teisių apsaugos srityje, parodanti didžiulį verslo bei vartotojų susirūpinimą gyvūnų gerove.
daugiau
Kodėl norėdami šlapintis šokame ir trypčiojame vietoje?Išgėrėte per daug kavos, neapskaičiavote savo šlapimo pūslės galimybių, o dabar trypčiojate autobusų stotelėje, negalėdami sulaukti tos akimirkos, kai galėsite nueiti į tualetą - pažįstama situacija? Bet kodėl žmogaus atsakas į stiprų norą šlapintis yra šokinėjimas, kojų judinimas ir trypčiojimas vietoje?
daugiau
Dainavos VeterinarijaKaune įsikūrusi veterinarijos klinika „Dainavos veterinarija“ kviečia apsilankyti šeimininkus su savo augintiniais ir sužinoti apie jų tikslią sveikatos būklę bei gauti visą reikalingą veterinarinį gydymą. Reguliari specialisto patikra reikalinga kiekvienam augintiniui bent kartą metuose. Nesilankant pas veterinarą ateityje galimos įvairios ligos, kurioms galima nesunkiai užkirsti kelią – tereikia skirti pakankamai priežiūros ir pasinaudoti specialistų patarimais.
daugiau

ImageArtėjant šventėms, kaip ir kasmet, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai šiais metais atliko patikrinimus prekybos centruose, parduotuvėse ir turgavietėse, vertindami ten parduodamų žuvų produktų saugą, kokybę ir ženklinimą. 333 patikrinimų metu buvo įvertinta daugiau kaip apie 20 t neperdirbtų (šviežių, sušaldytų) ir perdirbtų (sūdytų, rūkytų, konservuotų ir kt.) žuvų produktų, iš jų beveik 2 t produktų buvo nustatyta įvairių neatitikimų.

daugiau
1781 - 1790 iš 3350 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  171 172 173 174 175 176 177 178 179 180  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos