vaistai.lt
Įžvelgė didžiulę naudą: be GMO neišsiversimeDaugelis mūsų išgirdę trumpinį GMO iš karto prisimename nesibaigiančius ginčus dėl genų inžinerijos technologijų panaudojimo žemės ūkyje ir maisto pramonėje. Tačiau šįkart maisto pramonę palikime nuošalyje ir panagrinėkime sritį, kur GMO gali labai pasitarnauti.

„Patobulintos" bakterijos gali panaikinti taršą
Be abejo, bet kokie ginčai turi teigiamą pradą, nes galiausiai išsiaiškinama, kur slypi tiesa, tačiau yra ir blogoji žinia. Kol vyksta ginčai dėl GMO naudojimo kasdieniam maistui, kai kam jau pradeda atrodyti, kad genų inžinerijos technologijos yra vien tik blogis. O juk šios technologijos naudojamos toli gražu ne vien abejotino saugumo sojos kūrimui.

daugiau
Pusė milijono vaikų galėtų augti be patyčiųVisoje Lietuvoje kovo 23 d. prasidėjus „Vaikų linijos“ organizuojamai akcijai „Veiksmo savaitė be patyčių“, Seimo nario Liutauro Kazlavicko iniciatyva vyko spaudos konferencija „BE PATYČIŲ 2015: visuomenė gali išspręsti patyčių problemą“. Pristatydami šeštą kartą vykdomą iniciatyvą, konferencijos dalyviai kalbėjosi apie tai, kaip kiekvienas iš mūsų galėtų prisidėti, kad patyčių būtų mažiau. Anot L. Kazlavicko, patyčių kultūra jau seniai įsigalėjo visoje visuomenėje. Tačiau žvelgiant į tyrimus, labiausiai neramina situacija šalies mokyklose. Jau anksčiau į Švietimo ir mokslo ministeriją kreipęsis Seimo narys teigė, jog tai, kad per beveik tris laisvos mokyklos dešimtmečius nesiimta rūpintis vaikų emocine savijauta ir bendravimo kultūra yra nepateisinama.
daugiau
Lietuvos klimato kaitos ir sveikatos ryšio vertinimo galimybės augs pasitelkiant  tarpsektorinį bendradarbiavimą 2010 m. 5-ojoje Aplinkos ir sveikatos ministrų konferencijoje, įvykusioje Parmos mieste, Italijoje, priimti nutarimai įpareigojo šalis nares saugoti žmonių sveikatą ir gerovę, natūraliuosius išteklius ir ekosistemas bei skatinti sveikatos teisingumą, sveikatos saugą ir sveiką aplinką kintančio klimato sąlygomis. Pasaulio sveikatos asamblėjos rezoliucija ragina šalis nares rengti prisitaikymo prie klimato kaitos strategijas. Daugeliu atvejų sveikatos komponentas integruojamas į bendrus prisitaikymo planus, tad įvairios institucijos suinteresuotos gerinti žinias apie klimato kaitos poveikį sveikatai.
daugiau
Mokslininkai išsiaiškino, kodėl nuolat vėluojameŽinoma, bet kam kartais gali pasitaikyti pavėluoti, tačiau būti žmogumi, kuris visada bent penkiomis minutėmis vėluoja – menas. Nervinantis ir nepatogumus keliantis menas. Arba, kaip išsiaiškino mokslininkai, asmenybės bruožų pašalinis poveikis. Taigi, kodėl kai kurie žmonės nuolat pavėluoja į traukinį, į vestuves pribūna tik pasirodžius nuotakai ir nuolat užknisa draugus? Ir kodėl mums taip sunku tai sutvarkyti? Mokslininkai bandė išrišti šį klausimą ilgus dešimtmečius, ir apčiuopė kelis iškalbingus bruožus, kaip Sumathi Reddy papasakojo The Wall Street Journal.
daugiau
Nėštumo testas jaunam vaikinui atskleidė baisią ligąDidžiosios Britanijos medikai, naudodami nėštumo testą, jaunam vaikinui Byronui Geldardui (19 m.) diagnozavo sėklidžių vėžį. Anot tokį keistą diagnozės būdą pasirinkusių gydytojų, sergant sėklidžių vėžiu vyro organizme gaminasi tie patys hormonai, kaip ir moterų nėštumo metu, praneša „The Dailymail“. Patį vaikiną toks ligos ištyrimo metodas ne juokais nustebino: „Negalėjau patikėti, kai pamačiau, kad nėštumo testas teigiamas. Akimirką galvojau, kad apie mane bus sukurtas koks dokumentinis filmas.“ Tik vėliau iš gydytojų B. Geldardas išgirdo paaiškinimą. Pasirodo, įprastas nėštumo testas organizme gali aptikti gonadotropino hormoną, kuris, anot gydytojų, vyrams gali pranešti apie sėklidžių vėžį.
daugiau
Egzaminų baimė. Kaip ją įveikti?Ateinantis pavasaris ir vasara daugeliui iš mūsų atneša teigiamas emocijas, gražius lūkesčius bei svajones. Tačiau abiturientams šis laikas dažnai tampa įtampos, nepamatuotos baimės ir streso laikotarpiu. Kaip nugalėti egzaminų baimę ir kaip susidoroti su nerimu ir įtampa? Į šiuos klausimus atsako Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos specialistai. Pirmiausia reikėtų pasiaiškinti, kas lemia šiuos jausmus ir kodėl tai vyksta su mumis. Kiekvienas patiriame įvairiausių emocijų, kai laukiame svarbaus gyvenimo įvykio. Tas įvykis tampa dar svarbesniu, jeigu apie jį daug kalbama, jam skiriamas didelis dėmesys – taip jį dar labiau sureikšminame.
daugiau

Kovo 22-ji – Pasaulinė vandens dienaUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) specialistai primena, kovo 22- oji - Pasaulinė vandens diena, kurios tema: vanduo ir darnus vystymasis. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, besivystančiose šalyse nuo žarnyno infekcinių ligų, plintančių dėl nesaugaus vandens ir jo trūkumo, kasmet miršta apie 2 milijonus vaikų. Fekalijomis užterštas vanduo ir blogos sanitarinės higieninės sąlygos yra pagrindinė choleros, vidurių šiltinės, virusinio hepatito A protrūkių priežastis Azijos bei Afrikos šalyse.

daugiau
Vartotojai klaidinami ,,maistinio“ vandenilio peroksido gydomosiomis savybėmisValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba perspėja vartotojus, kad Lietuvos rinkoje platinamas naujas produktas – „maistinis“ vandenilio peroksidas. Šį medikamentą pardavinėjusioms UAB „Ervyda“ Telšių ir Plungės ekologiškų produktų parduotuvėms „Ekonata“ uždrausta šiuo produktu prekiauti, įvardijant jį kaip „maistinį“. Vartotojams buvo siūlomi dviejų rūšių produktai – 3 % ir 35 % vandenilio peroksido tirpalai, kurių ženklinimo etiketėse buvo nurodyta, kad tam tikrą laiką geriant tirpalą, galimas žymus sveikatos pagerėjimas. Be to, paminėtas vandenilio peroksido gydomasis poveikis tokioms ligoms, kaip gripas, angina, vėžiniai, grybeliniai ir kiti susirgimai.
daugiau
Europos Parlamentas ragina atkakliau kovoti su vaikų išnaudojimu interneteTrečiadienį didele balsų dauguma patvirtintoje rezoliucijoje (606 balsai už, 4 prieš, 67 susilaikė) Europos Parlamentas ragina valstybes ir ES atkakliau kovoti su lytiniu vaikų išnaudojimu internete ir veiksmingiau šalinti vaikų pornografijos tinklalapius. Europarlamentarai labai susirūpinę dėl to, kad nemaža dalis ES šalių laiku iki galo neperkėlė į savo teisę direktyvos dėl kovos su lytine prievarta prieš vaikus. Nors ši 2011 m. priimta ES direktyva turėjo būti perkelta į valstybių vidaus teisę iki 2013 m. pabaigos, aštuonios ES šalys, tarp jų ir Lietuva, iki galo to nepadarė iki šiol (Europos Komisijos duomenys). Europarlamentarai ragina šias valstybes kuo greičiau tai padaryti, o Europos Komisiją – tai užtikrinti ir informuoti Europos Parlamentą apie pažangą.
daugiau
5 gyvenimo pamokos, kurias suprantame per vėlaiTam, kad būtume patenkinti savo gyvenimu, visų pirma turime tobulinti ryšius su aplinkiniais. Tyrimai atskleidžia, kad tie, kurie džiaugiasi puikiais tarpusavio santykiais su draugais ir šeima, yra laimingesni, turi mažiau finansinių bėdų, yra nuolaidesni ir net sveikesni. Taigi, ką apie tai pasakytų ir ką patartų ekspertai?

1 pamoka: susitaikykite su aplinkinių trūkumais ir sutaupysite laiko
Žmogus keičiasi tik tiek, kiek nori pats. Todėl priverstinis bandymas mūsų draugų, tėvų, suaugusių ar dar visai mažų vaikų įsivaizduojamus trūkumus paversti privalumais išties vargina ir neduoda jokios naudos. Švaistome tik savo laiką, jėgas, energiją ir dažnai nesuprantame, ką darome ne taip.

daugiau
2901 - 2910 iš 3352 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos