vaistai.lt
Esate pavyduolis? 8 patarimai, kaip atsikratyti šio jausmoPavasarį žalia apranga atrodo tikrai gaiviai ir gražiai, tačiau iš pavydo pažaliavęs veidas tikrai netiks, nesvarbu, koks metų laikas. Baltas pavydas nėra blogas dalykas, tačiau jei pavydėsite per daug, tai tikrai gali turėti blogą įtaką jūsų sveikatai. Pavydas padidina streso hormono kiekį organizme, o moterims kyla didesnė tikimybė susirgti Alzheimeriu. Psichologas iš Klivlando klinikos Scottas Bea sako, jog žmonės, kurie jaučiasi saugūs ir ramūs, pavyduliauja tikrai mažiau. Tie, kurie yra apimti pavydo, per daug galvoja analizuodami ir bandydami kontroliuoti įvairias situacijas. Štai kokius 8 įpročius turėtumėte išsiugdyti ir atsikratyti šio nemalonaus jausmo.
daugiau
26 gydančios Louise L. Hay mintysŠi kultinė moteris, išleidusi daugiau kaip 30 populiarios psichologijos knygų apie tai, kaip pažadint savo snaudžiantį potencialą, savo skaitytojams siūlo išbandyti keisti gyvenimą, reguliariai kartojant teigiamas nuostatas (afirmacijas). Louise L. Hay (88 m.) įsitikinusi, kad mes ir tik mes esame atsakingi už savo likimą, o pagrindinė bestseleriu tapusios knygos You Can Heal Your Life („Jūs galite išgydyti savo gyvenimą“) mintis yra ta, kad visata nėra mūsų kritikė: ji mus priima tokius, kokie esame ir kaip veidrodis atspindi mūsų nuostatas. Skeptikams, netikintiems jos metodu, Louisa teigia, kad viską patikrino ir pati išsigydė: o jos biografija tokia, kad niekam nelinkėtum: tėvų skyrybos, išprievartavimas, žiaurus patėvis, nėštumas paauglystėje, vyrų smurtas, menka savivertė, galiausiai – vėžys... Tačiau ji pasveiko, atsitiesė ir jaučiasi laiminga.
daugiau
Mokslininkai nustatė žmonių smegenis didinantį genų reguliatoriųKiekybė kartais pereina į kokybę ir žmogaus smegenys – puikus pavyzdys. O tai lemiantis skirtumas – baugiai mažas. Įterpdami žmogaus DNR atkarpas pelėms, mokslininkai sugebėjo priversti gimdoje jų smegenis vystytis sparčiau ir galiausiai išaugti didesnes. Ketvirtadienį Current Biology publikuotas darbas rodo, kad šio geno evoliucija gali būti vienas iš dalykų, atskyrusių mus nuo artimų giminaičių primatų pasaulyje. Žmonių smegenys unikalios, netgi lyginant su genetiškai artimiausiais giminaičiais, pavyzdžiui, šimpanzėmis. Mūsų smegenys maždaug tris kartus masyvesnės, nei šių pusbrolių, bei sudėtingesnės ir sudarančios daugiau ryšių.
daugiau
V. Mazuronis: lietuviai turtingi – kasmet išmeta maisto už 300 eurųPastangos mažinti maisto atliekų kiekius visoje Europoje yra fragmentiškos ir nekryptingos, o akcijas ir projektus dažniausiai inicijuoja tik nevyriausybinės organizacijos ir atskiros bendruomenės, trūksta valdžios institucijų įsitraukimo. Tokios nuomonės laikosi Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis. Politikas kreipėsi į Europos Komisiją prašydamas atsakyti į opiausius maisto atliekų problemos klausimus. „Maisto atliekos generuojamos visose maisto tiekimo grandyse, kai kur jų neįmanoma išvengti. Kreipiausi į Europos Komisiją klausdamas, kokių veiksmų ketinama imtis, kad būtų žymiai sumažinti išmetamo maisto kiekiai ir kada bus nustatyta bendra ES politika šiuo klausimu?“, – sako V. Mazuronis.
daugiau
Tyrimas parodė: lietuviai prie „E“ jau įprato, dabar neramina kitas dalykasLietuvos gyventojai vis labiau domisi maisto sauga. Trys ketvirtadaliai apklaustųjų nurodė, kad jiems yra svarbi informacija, kuri yra pateikta ant etiketės. Šis skaičius prieš 8 metus buvo 17 proc. mažesnis. Daugiau nei pusė apklausoje dalyvavusių nėra patenkinti etiketėse pateikiama informacija, tačiau situacija lyginant su 2005 m. šiek tiek pagerėjo. Tai paaiškėjo po Europos Parlamento nario Valentino Mazuronio užsakymu atliktos reprezentatyvios gyventojų apklausos maisto saugos klausimais. Dauguma apklaustųjų (62 proc.) domisi su maisto sauga susietomis problemomis. Didžioji jų dauguma (74 proc.) stengiasi nevartoti maisto, kuris, kaip manoma, nėra sveikas vartojimui. Dažniau tai moterys (80 proc.), dirbantys specialistai su aukštuoju išsilavinimu (88 proc.).
daugiau
Išdavikiški bruožai, atskleidžiantys jūsų asmenybės tipąŽmonės dažnai nesusimąsto, kad tam tikri jų elgsenos ypatumai juos išduoda, atskleidžia jų įvairialypiškumą. Norite sužinoti daugiau apie aplinkinius ir save? Pabandykite stebėti ir vadovautis ekspertų patarimais. O jie tikina, kad visi žmonės siunčia tam tikrus signalus, atitinkamai kalba, elgiasi, o viso to ypatumai gali jums padėti numatyti stebimojo elgesį ir asmenybės tipą. Pabandykime!

Ką sako perfekcionistai?
Norite tikėkite, norite ne, tačiau tobulybių nėra, nors kai kurie žmonės itin aršiai tokiais trokšta tapti. Perfekcionistai, kad ir ką bedarytų, viską vertina tik „juoda“ arba „balta“. Jokios pilkos spalvos, jokio viduriuko, jokių „gal ir visai neblogai“. Net ir nedidelė nesėkmė gali ilgam sugadinti tokiam žmogui nuotaiką. Tačiau yra dar kai kas, tikina knygos Better Than Perfect: 7 Steps to Crush your Inner Critic and Create a Life You Love autorė Elizabeth Lombardo.

daugiau
Norite geresnio gyvenimo – atsikratykite 10 įpročiųJei dažnai susierzinate dėl smulkmenų, o gyvenimas atrodo niekam tikęs, gal verta būtų permąstyti savo įpročius ir kasdienius poelgius? Ar kada nors susimąstėte, jog jeigu pakeistumėte kai kuriuos savo įpročius, pasikeistumėte ir patys, o gyvenimas nušvistų kitomis spalvomis? Atsikratę šių, žemiau pateiktų įpročių, jūs pakeisite ne tik savo, bet ir jus supančių žmonių gyvenimą, atrasite laimę ir vidinę ramybę, pastebėsite, jog pradėjo dažniau sektis.

1. Įprotis viską atidėlioti

Pagalvokite, kaip dažnai jūsų kalboje atsiranda tokių žodžių: vėliau, rytoj, kitą savaitę. O kaip dažnai jūs pažadate sau, kad rytoj tikrai kažką padarysite, bet vėl tempiate iki paskutiniųjų? Ar kada nors susimąstėte, jog šis įprotis negiamai veikia jūsų gyvenimą?

daugiau
Sula – pavasario gamtos dovana žmonėmsArtėjant pavasariui, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sulaukia vis daugiau klausimų apie sulos rinkimą, gamybą ar pardavimą. Į klausimus apie tai atsako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.

Ar reikalingi leidimai, norint užsiimti sulos prekyba ar gamyba?
Norintys užsiimti šia veikla, turi kreiptis į teritorines valstybines maisto ir veterinarijos tarnybas, kuriose užregistruoti veiklą ir gauti Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimus (kaip kiekvienu atveju, norint užsiimti maisto tvarkymu).

daugiau

Pasirūpinkime, kad kelionė su vaikais būtų saugiVaikai – brangiausias mūsų turtas. Nuolat rūpinamės, kad jie saugūs jaustųsi namuose, nerimaujame išbėgus į kiemą, nuogąstaujame net palikę kompetentingų specialistų priežiūrai vaikų darželyje. Užtikrinti savo atžalų saugumą kelyje ir vežant automobiliu – neabejotina visų tėvų pareiga, tačiau ar visi žino, kaip tinkamai tuo pasirūpinti keliaujant? Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai,  norintiems suteikti efektyvią apsaugą savo vaikams, pirmiausia rekomenduodami įsigyti patikimą, specialiai vaikams pritaikytą sėdynę, montuojamą automobilio salone.

daugiau
Iš rinkos surenkami nesaugūs džiovinti abrikosaiValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad iš mūsų šalies rinkos surenkami džiovinti abrikosai iš Uzbekijos (partijos Nr. 30.10.2015, tinkamumo vartoti terminas – 2015-10-30) dėl juose nustatyto per didelio kiekio sieros dioksido. Latvijos kompetentingos institucijos pranešė Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF, kad minėtos partijos džiovintuose abrikosuose nustatytas per didelis konservanto – sieros dioksido (E 220) kiekis (2 459 mg/kg, kai maksimalus leistinas kiekis – 2 000 mg/kg).
daugiau
2911 - 2920 iš 3352 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos