vaistai.lt
Besiruošiantiems į kalnus sukurtas naujas lietuviškas mokomųjų filmų ciklasSlidinėjimas užsienio kalnų kurortuose tarp lietuvaičių plinta it nesustabdomas virusas. Kelionių organizatorių duomenimis, šiemet didžiausi slidininkų, snieglentininkų srautai plūs į Austrijos Alpes. Kad atostogos kalnuose teiktų kuo daugiau malonumo, kalnams rekomenduojama pasiruošti iš anksto. Tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ kartu su Lietuvos sporto universitetu (LSU) sukūrė 10-ies mokomųjų filmų ciklą, skirtą pradedantiesiems ir jau kalnus išmėginusiems žiemos sporto aistruoliams.
daugiau
30 mokslo terminų, kuriuos visi turėtų žinotiLabai dažnai Holivudo filmuose, siekiant pavaizduoti mokslininką, personažas kalba sudėtingais terminais. Scenaristų nuomone, žiūrovas tokiu momentu turi ne gilintis į pasakymą, o tiesiog suprasti: o, tai mokslininkas! Aktoriaus ištartos frazės prasmės (net jei tai buvo visiška nesąmonė) mokslinės terminologijos nežinantis žiūrovas taip ir nesupranta. Šiuo triuku nuo amžių amžinųjų naudojasi scenaristai ir ne tik. Šiame straipsnyje paprastai papasakosime apie 30 mokslinių terminų, kurių supratimas jums padės ne tik iššifruoti didžiuosiuose ekranuose kartais kalbamas pievas, bet ir geriau orientuotis šiuolaikiniame mokslo pasaulyje, lengviau suprasti tai, kas rašoma moksliniuose straipsniuose ir naujienose.
daugiau
Kūno lankstumui ribų nėra? Lanksčiausia pasaulio moteris įsirango ir į lagaminą (Video)Profesionaliai 27-erių cirko akrobatei Julijai Gunthel, sceniniu slapyvardžiu Zlata, lanksčiausios pasaulyje moters titulą dar 2012 m. suteikė TV kanalas "Discovery Channel". Taip, stebint šios akrobatės pasirodymus, akių, švelniai tariant, nėra kur dėti. Tačiau tokie jau tie kūno lankstumo fenomeno vaisiai. Rusijoje gimusiai ir augusiai, o dabar Vokietijoje gyvenančiai ir dirbančiai moteriai gamta nepagailėjo fenomenalaus plastiškumo – ji savo kūną gali sumegzti į sunkiai suvokiamus rankų ir kojų mazgus. O paskui juos išpainioti.
daugiau
Neregėtosios smegenys, kraujagyslės ir kaulai: ekskursija po žmogaus kūną (Video)Pažangiausi JAV koncerno GE medicininiai skeneriai "Revolution CT" atvaizduoja kraujagysles, žarnyną, smegenis ir širdis taip, kaip dar nėra tekę matyti. Floridoje išbandoma naujoji diagnostinė aparatūra suteikia viltį, kad netrukus medicininio skenavimo procesai bus vykdomi pigiau ir paprasčiau. "Revolution CT" skeneriai paciento audinius švitina rentgeno spinduliais, o kompiuteris tada sluoksnis po sluoksnio rekonstruoja didelės raiškos vaizdus. Kaip teigia jį konstravusių inžinierių grupė, detalų širdies vaizdą šis skeneris gali pateikti per širdies susitraukimo laikotarpį.
daugiau
Priėmė sprendimą dėl GMO: atvėrėme Pandoros skrynią?Europos Sąjungos (ES) šalys narės pavasarį turės pačios apsispręsti ar nori auginti genetiškai modifikuotus augalus, ar ne. Toks sprendimas antradienį priimtas Europos Parlamente. Europarlamentarai pritarė direktyvai, numatančiai, kad Europos Sąjungos (ES) šalys galės lengviau išsikovoti teisę neauginti tam tikrų GMO veislių bei bus palengvintas naujų GMO veislių autorizavimas.
daugiau
Atrado arbatą, kurios išgėrus prezervatyvų nebereikiaNors daugybė visame pasaulyje įsikūrusių medicinos laboratorijų nuolat dirba siekdamos sukurti patikimus ir saugius kontraceptikus, iki šiol kone visi tokie produktai buvo skirti moterims. Indonezijos Airlangga Universiteto mokslininkai žada padaryti tam galą ir teigia, kad jiems pavyko sukurti net 99 proc. efektyvumo kontraceptikus, skirtus vyrams, kurių pagrindą sudaro natūraliai vietinėje gamtoje augantis augalas.
daugiau
Iš rinkos surenkamas nesaugus linų sėmenų aliejusVilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami stebėsenos programą, atrinko 2 mėginius šalto spaudimo linų sėmenų aliejaus ištirti laboratorijoje (cheminei taršai nustatyti). Šių produktų gamintojas – aliejaus gamybos įmonė UAB „Vetagra“ (Draugystės g. 4, Vaičiūnų k., Juodšilių sen., Vilniaus r.). Atlikus tyrimus Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, mėginiuose nustatytas benzoapireno kiekis (6 µg/kg) ir 4 policiklinių aromatinių angliavandenilių suma (29 µg/kg) beveik 4 kartus viršijo didžiausias leistinas normas (didžiausias leistinas benzoapireno kiekis – 2,0 µg/kg, 4 poliaromatinių angliavandenilių suma – 10 µg/kg).
daugiau
Kraujo donorystės lopšys – KaunasNeatsitiktinai projektas „Kaunieti, būk dosnus! Tavo kraujo lašas išgelbės gyvybę“, skatinantis neatlygintiną kraujo donorystę, vyksta Kaune. Istorinės aplinkybės lėmė, kad mūsų šalies kraujo donorystės lopšiu tapo Kaunas. 1923 m. Kaune, Chirurgijos klinikoje, pirmuosius kraujo perpylimus gydymo tikslais atliko profesorius Vladas Kuzma, o 1926 m. Akušerijos klinikoje – profesorius Pranas Mažylis.
daugiau
Dėl padidinto švino kiekio, į rinką nepateko šaldytos baltarusiškos mėlynėsValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad uždrausta tiekti į rinką 6,35 t nesaugių šaldytų mėlynių (vaccinum corymbosum), įvežtų iš Baltarusijos. Nesaugių mėlynių siunta išaiškinta Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams vykdant importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę. Atlikus tyrimą Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, šaldytose mėlynėse nustatytas švino kiekis - 0,92 mg/kg, kuris gerokai viršijo didžiausią leistiną normą (0,2 mg/kg).
daugiau
Kauno klinikose išgelbėta gimdyvėSausio 5 d. Kauno klinikų Gimdymo skyriuje išgelbėta gimdyvė, kuriai diagnozuota itin reta komplikacija. Embolija vaisiaus vandenimis (EVV) yra staigi ir pavojinga gimdymo komplikacija, kai pro placentos kraujagysles į motinos kraujotaką patekę vaisiaus vandenys sukelia ūminį širdies nepakankamumą, gimdos atoniją, kraujo krešėjimo sutrikimą ir masyvų kraujavimą. Kauno klinikų Akušerijos ginekologijos anesteziologijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vadovas prof. Kęstutis Rimaitis pasakojo, kad šis potencialiai fatališkas atvejis baigėsi gerai dėl greito sureagavimo ir darnių multidisciplininės komandos veiksmų.
daugiau
2941 - 2950 iš 3348 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos