vaistai.lt
Iš rinkos surenkamas nesaugus linų sėmenų aliejusVilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami stebėsenos programą, atrinko 2 mėginius šalto spaudimo linų sėmenų aliejaus ištirti laboratorijoje (cheminei taršai nustatyti). Šių produktų gamintojas – aliejaus gamybos įmonė UAB „Vetagra“ (Draugystės g. 4, Vaičiūnų k., Juodšilių sen., Vilniaus r.). Atlikus tyrimus Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, mėginiuose nustatytas benzoapireno kiekis (6 µg/kg) ir 4 policiklinių aromatinių angliavandenilių suma (29 µg/kg) beveik 4 kartus viršijo didžiausias leistinas normas (didžiausias leistinas benzoapireno kiekis – 2,0 µg/kg, 4 poliaromatinių angliavandenilių suma – 10 µg/kg).
daugiau
Kraujo donorystės lopšys – KaunasNeatsitiktinai projektas „Kaunieti, būk dosnus! Tavo kraujo lašas išgelbės gyvybę“, skatinantis neatlygintiną kraujo donorystę, vyksta Kaune. Istorinės aplinkybės lėmė, kad mūsų šalies kraujo donorystės lopšiu tapo Kaunas. 1923 m. Kaune, Chirurgijos klinikoje, pirmuosius kraujo perpylimus gydymo tikslais atliko profesorius Vladas Kuzma, o 1926 m. Akušerijos klinikoje – profesorius Pranas Mažylis.
daugiau
Dėl padidinto švino kiekio, į rinką nepateko šaldytos baltarusiškos mėlynėsValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad uždrausta tiekti į rinką 6,35 t nesaugių šaldytų mėlynių (vaccinum corymbosum), įvežtų iš Baltarusijos. Nesaugių mėlynių siunta išaiškinta Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams vykdant importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę. Atlikus tyrimą Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, šaldytose mėlynėse nustatytas švino kiekis - 0,92 mg/kg, kuris gerokai viršijo didžiausią leistiną normą (0,2 mg/kg).
daugiau
Kauno klinikose išgelbėta gimdyvėSausio 5 d. Kauno klinikų Gimdymo skyriuje išgelbėta gimdyvė, kuriai diagnozuota itin reta komplikacija. Embolija vaisiaus vandenimis (EVV) yra staigi ir pavojinga gimdymo komplikacija, kai pro placentos kraujagysles į motinos kraujotaką patekę vaisiaus vandenys sukelia ūminį širdies nepakankamumą, gimdos atoniją, kraujo krešėjimo sutrikimą ir masyvų kraujavimą. Kauno klinikų Akušerijos ginekologijos anesteziologijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vadovas prof. Kęstutis Rimaitis pasakojo, kad šis potencialiai fatališkas atvejis baigėsi gerai dėl greito sureagavimo ir darnių multidisciplininės komandos veiksmų.
daugiau
Uždrausta realizuoti nesaugias šaldytas krevetesValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad uždrausta realizuoti virtas, šaldytas baltakojes blyškiąsias krevetes be kiautų „Sunrise“ (pakuotėse po 300 g, pagaminimo data 04-11-2014, tinka vartoti iki 03-11-2016). Krevetes iš Kinijos importavo ,,SIA Salas zivis“ (Lidonų g. 6C, Ryga, Latvija). Į Lietuvą šiuos produktus (iš viso 1 656 kg) įvežė įmonės „Salas zivis“ filialas (Liepsnos g. 4, Vilnius). Lietuvos rinkoje krevetės buvo išplatintos UAB ,,Maxima LT“ ir UAB ,,Rivona“ prekybos tinklų parduotuvėse.
daugiau
Pasibaisėjo fabriku: mes būsim nunuodytiĮ GRYNAS.lt redakciją kreipėsi verslininkas Mykolas, kuris tikino dirbantis visai šalia įmonės AB „Vilniaus Baldai“ ir jau ketverius metus stebintis per tos įmonės kaminus skleidžiamą taršą. Nors aplinkosaugininkai šią įmonę yra nekartą baudę, patys verslininkai tai kategoriškai neigia. „Mes esame toje teritorijoje jau keturi metai ir nuo pat pirmos mūsų atėjimo dienos mes jų prašėme susitvarkyti aplinkos taršos ir oro taršos dalykus, bet jie iki šiol to nepadaro. Jie turi savo biokatilinę, kurioje degina pjuvenas.
daugiau
Maisto papilduose sportininkams – per didelis vitamino B6 kiekisVokietijos kontrolės institucija nustatė, kad JAV pagamintuose maisto papilduose sportininkams „The True Original Animal Pak“ vitamino B6 kiekis daugiau nei 100 kartų viršija rekomenduojamą suvartoti paros normą. Šio vandenyje tirpaus B grupės vitamino perdozavimas gali sutrikdyti nervų sistemos veiklą ir sukelti neuropatijas, neigiamai paveikti plaštakų bei pėdų jautrumą.
daugiau
Kaip ant pirštų skaičiuoja Indijos vaikai? (Video)"...O kad skaičiaus nepamirštų, jie skaičiuodavo ant pirštų..." (J. Marcinkevičius, "Grybų karas"). Žiūrint šį vaizdo siužetą iš vienos mokyklos Indijoje, iš pradžių kyla pasipiktinimas – kodėl vaikai ten verčiami matematikos mokytis tiek, kad jų rankas apima Parkinsono ligos traukulius primenančios konvulsijos?!
daugiau
Iš Baltarusijos keliaujančių asmenų bagaže – AKM užkrėstos dešrosVilniaus geležinkelio stotyje iš Baltarusijos piliečio konfiskuotoje rūkytoje dešroje nustatytas afrikinio kiaulių maro (AKM) virusas. Tai jau trečias atvejis, kai asmeniniame bagaže keliautojai į mūsų šalį bando įvežti mėsos produktų, užkrėstų AKM. Tad pasienio postuose, traukinių stotyse asmeninio bagažo kontrolė vykdoma ypač griežtai. „Ne pirmą kartą baltarusiškoje dešroje nustatomas AKM virusas patvirtina, kad kaimyninėje šalyje situacija dėl šios ligos yra kur kas rimtesnė, nei skelbiama oficialioje informacijoje.
daugiau
Ne tokia jau karti piliulėGirti, bet negėrę? Vakarėlių vaistas taikosi į pernelyg gausų alkoholio vartojimą. Buvo pateiktas patentas vaistui, sukeliančiam kiek panašų į ekstazio naudojimo euforiją – ir, panašu, nuspaudžiančiam alkoholio naudojimo stabdžius.
daugiau
2951 - 2960 iš 3352 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos