vaistai.lt
Kūdikių maiste – toksinės medžiagos likučiaiValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) gavo pranešimą iš Vokietijos apie ekologiškame kūdikių maiste ,,Bio Baby Brei Hirse Apfel Birne” (sufasuotame po 250 g) nustatytus didesnius nei leistina atropino kiekius. Maistas kūdikiams pagamintas Šveicarijoje, o supakuotas Vokietijoje.
daugiau
Alio!-Alio! Kaip girdite? (Video)Jūs dabar, žinoma, skaitote. Tačiau šįkart kviesime skaitymą trumpam mesti į šalį ir šiek tiek šio to pasiklausyti. Tiksliau, šį tą išgirsti. Na, jei ne šį tą, tai bent jau ką nors… Tuo pačiu pasitikrinsite, kaip girdite – kaip šikšnosparniai, kaip Antrojo pasaulinio karo artileristų divizijos veteranai ar… kažkur per vidurį.
daugiau
6 amžinai nelaimingų žmonių įpročiai: kaip išlipti iš nesėkmių ratoGyvenimo būdo trenerė ir rašytoja Tamara Star tikina, kad nelaimingi žmonės beveik visuomet pasižymi 6 savybėmis ar įpročiais, dėl kurių jie dažnai ir būna nuleidę nosį. Anot jos, tai tarsi uždaras ratas, tačiau kiekvienas žmogus kontroliuodamas save gali šių įpročių atsisakyti ir tapti pastebimai laimingesnis. Taigi, jei norite kiekvieną dieną sutikti būdami kiek laimingesni, pasistenkite atsisakyti šių tinklalapyje huffingtonpost.com T. Star išvardintų įpročių.
daugiau
5 priežastys, kodėl muzika gerina gyvenimąMuzika – galingas įrankis. Ji ne tik privers jus šokti iš lovos ir energingai pradėti darbo dieną, bet ir suvirpins sielą bei padės išgyventi sunkumus, rašo health.com. Priežasčių, kodėl muzika tokia nepakeičiama ir kodėl paliečia slapčiausias mūsų kerteles, toli ieškoti nereikia. Kviečiame susipažinti su mažiausiai 5 priežastimis, kodėl verta pasinerti į garsų jūrą.
daugiau
Pavojus stiklinėje: kokį nuodą gauname su cukrumi?Cukrus – maisto produktas, kurį vieni keikia, o kiti be jo neįsivaizduoja savo gyvenimo. Galima ilgai ginčytis ar apskritai reikėtų jo atsisakyti, ar nedideli cukraus kiekiai kaip tik yra būtini žmogaus organizmui. Tačiau šiame straipsnyje tikrai nebandysime išspręsti šio ginčo, o pakalbėsime apie tai, kaip vis tik gaminamas cukrus. Gal tai kai kam taps paskata jį vartojant jausti saiką.
daugiau
Technologijų stebuklai: kuo virsta panaudotos sauskelnės?Skaičiuojama, kad nuo gimimo iki to momento, kai išmoksta naudotis tualetu, kūdikiui sauskelnes tėvai pakeičia 4000 kartų. Kasmet Lietuvoje gimsta apie 30 tūkst. naujagimių, taigi susidaro 120 mln. sauskelnių atliekų. Ir tai – tik vienais metais gimusiųjų kūdikių „dovanėlė“ planetai. O kur dar higieniniai įklotai, sauskelnės suaugusiems ir kiti drėgmę sugeriantys higienos produktai (AHP), apie kuriuos kalbėti neįprasta, tačiau būtina.  Lietuvoje neturime tokio tipo atliekų perdirbimo technologijų ir kol kas visos jos keliauja į sąvartynus. Tačiau kitose šalyse panaudotos sauskelnės jau laikomos tokia pat žaliava, kaip plastikas, popierius ar stiklas. Mažų mažiausiai iš jų galima gauti energiją atliekas sudeginant.
daugiau
Nuodai aplink: ko reikėtų saugotis?Nuo BPA iki pridegusio skrebučio, dabartiniame pasaulyje praktiškai visur galima rasti besislepiančius cheminių priedų kokteilius. Išsiaiškinkime faktus, dėl ko verta nerimauti. Atsikąskite šviežio obuolio: nieko nėra sveikesnio ar natūralesnio. Tik bėda, kad mokslas sako mums ką kita: jautrūs testai parodo, kad praktiškai viskas moderniame pasaulyje – taip pat ir švieži vaisiai – būna su papildomų chemikalų kokteiliu. Kai kurie iš šių papildų yra pageidaujami, tačiau kiti – ne.
daugiau
Lietuvos mokslininkai, veterinarai ir medikai bendromis jėgomis atliko eksperimentą su plakančia širdimiLietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) mokslininkai, veterinarai ir medikai suvienijo jėgas atlikdami tyrimą, kurio metu buvo užrašomas kiaulės širdies elektrinis aktyvumas, naudojant potencialui jautrius dažus. Tyrimo metu matoma, kaip širdies paviršiumi sklinda elektrinis impulsas. Tai medikams suteikė naudingos informacijos gydant širdies ritmo sutrikimų turinčius pacientus.
daugiau
Nepavyksta susirasti antros pusės? Kaltinkite savo DNR! (Video)Kol draugai džiaugiasi sėkmingais santykiais, jūs vis liekate vienišas? Gali būti, kad dėl to kalti jūsų genai. Mokslininkai nustatė, kad egzistuoja „vienatvės genas“, kurį turintiems žmonėms tikimybė likti vienišiams išauga net 20%. Manoma, kad tai priklauso nuo „geros savijautos“ hormono – serotonino. Genetiškai paveldėtas mažesnis jo lygis smegenyse nulemia, kad žmogus jaučiasi nepatogiai megzdamas artimus santykius su kitu asmeniu.
daugiau
14 riebalų deginimo mitų ir prielaidųLiaudyje sklando daugybė svorio mažėjimo ar priaugimo priežasčių paaiškinimų, nuo „spartaus“ metabolizmo iki valgymo laiko. Štai ką šiuo klausimu išties sako mokslas.

Plonų žmonių metabolizmas spartesnis
MITAS
Bendrai paėmus, teisingas priešingas teiginys: kuo didesnis esi, tuo daugiau reikia kalorijų palaikyti kūno veikimui. Bet gali būti kai kurių išimčių. Ląstelių gebėjimą metabolizuoti gliukozę ir riebiąsias rūgštis energijos gamybai sumažinančios KRS2 geno mutacijos dvigubai labiau paplitusios tarp nutukusių žmonių, nei tarp normalaus svorio. Bet jos retos.

daugiau
2971 - 2980 iš 3352 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos