vaistai.lt
Žalias pienas gali pasodinti į invalido vežimėlįBuvimas gamtoje, nors ir naudingas sveikatai, gali dovanoti puokštę įvairių ligų. Tarp ir jų vienos baisiausių – erkinis encefalitas bei Laimo liga. Jeigu nuo pastarosios išsigelbėti galima antibiotikų dozėmis, tai pirmoji yra kur kas klastingesnė. Medikai neslepia – nors Laimo ligą platina vos vienas procentas erkių, tačiau nuo jų pernešamos ligos, deja, nėra absoliučiai jokių vaistų.

Antibiotikus gėrė du mėnesius
Laimo ligos „skonį“ teko patirti panevėžiečiui Rokui. Ekologiją studijuojantis jaunas vyras pasakoja prieš maždaug metus radęs prisisiurbusią erkę ant savo kūno. „Praktikos metu Aukštadvaryje įsisiurbė man antrametė erkė nimfa. Nekreipiau dėmesio, išsilupau ją ir po dviejų savaičių pradėjo ta vieta raudonuoti. Dėmė pradėjo didėti ir aš iš karto nuėjau į polikliniką ir pasakiau, kad man greičiausiai bus Laimo liga“, - kaip gydytojams pats pranešė apie diagnozę prisimena Rokas.

daugiau
Su mirtį nešančia tarša kovoja smogą ryjantys pastataiPasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, dabar yra naujas didžiausias aplinkos veiksnys-žudikas. 2012 metais jis nusinešė septynis milijonus gyvybių ir tai viršija mirusiųjų skaičių nuo cigarečių bei daugiau nei dvigubai – ankstesnius vertinimus. Stebima oro tarša daugiau, nei pusėje iš 1600 tirtų miestų viršija saugią kietųjų dalelių (KD) ribą. Aukščiausi rodikliai – skurdesniuose Pietryčių Azijos regionuose ir Ramiojo vandenyno vakaruose. Delyje, kur oro užterštumas didžiausias pasaulyje, dėl taršos anksčiau laiko kasmet miršta apie 10 000 žmonių. Dauguma jų miršta dėl insultų, širdies ligų ir vėžio ir atvejų daugėja.
daugiau
Kaip gintis nuo uodų, kai nebeveikia cheminės priemonės?Specialistai sako, kad prie tradicinių priemonių – cheminių preparatų ir eterinių aliejų – uodai taip priprato, kad bėgant laikui jos kraujasiurbius veikia vis mažiau. Vis dėlto, yra alternatyva – keptuvėje kaitinamas actas arba apelsinų žievė. Uodų pasisaugoti vertėtų net tuomet, jei jų įkandimai jūsų neerzina, nes jie gali užkrėsti egzotišku virusu.

Uodus atbaido šviesi drabužių spalva
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Epidemiologinės priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotoja – medicinos entomologė Milda Žygutienė GRYNAS.lt teigė, kad šiemet uodų yra žymiai mažiau nei ankstesniais metais. Viskas dėl to, kad sausas šiųmetis pavasaris išdžiovino uodų perėjimo vietas. Tačiau visai neseniai gerokai palijus išdžiūvę nedideli vandens telkiniai vėl prisipildė vandens ir tai, anot jos, lėmė, kad uodų visgi yra.

daugiau
„Downshifting’as“: kuo ypatingas bėgimas nuo civilizacijosKoks yra šiuolaikinis gyvenimas? Kupinas nerimo, streso, įtampos, tačiau ir dovanojantis daugybę galimybių. Atimantis begalę laiko, tačiau išmokantis jo nešvaistyti. Būtent dėl noro laiką leisti taip, kad nesigailėtume nė vienos akimirkos, ir atsirado „downshifting’as“. Kas tai? Ogi socialinis eksperimentas, arba realybė, kai išsivaduojama iš materializmo kupino pasaulio ir daroma tai, kas patinka. Kasdien gaunate dešimtis elektroninių laiškų, nuo naujienų, kurias girdite per radiją, televiziją ir internetą, jau plyšta galva.
daugiau
Minesotoje uždrausta prekyba antibakteriniu muiluMinesota tapo pirmąją valstija, kurioje uždrausta prekyba antibakteriniu muilu. Nors bakterijas naikinančių sudedamųjų dalių dedama ne tik į antibakterinius muilus, bet ir į dezodorantus ar net dantų pastas, Minesotos valstijos valdžia priėmė sprendimą uždrausti prekybą tokiais produktais, nes jie kelia pavojų žmonių sveikatai, informuoja naujienų agentūra AP. Minesotos valstijos gubernatorius Markas Daytonas praėjusį penktadienį pasirašė įsakymą, kuriuo valstijoje uždraudžiama mažmeninė prekyba higienos produktais, kurių sudėtyje yra triklozano. Tiesa, draudimas įsigalios tik nuo 2017 m. sausio 1 d.
daugiau
5 patarimai, kaip atsiginti nuo kraujasiurbiųDaugelis kenčia nuo zyziančių ir geliančių kraujasiurbių: iškylos gamtose, renginiai atvirose lauko vietose, pasisėdėjimai lauko kavinėse, vakariniai pasivaikščiojimai neretai baigiasi kova su uodais ir, rodos, nieko negali pakeisti – lieki sukandžiotas. Kenkėjų kontrolės ekspertai „Dezinfa“ neigia mitą, kad uodai nesunaikinami, ir dalinasi patarimais.
daugiau
Eksperimentas: senesnių mobiliųjų telefonų savininkams - metas sunerimtiKo gero, nuo pat mobiliųjų telefonų atsiradimo pradžios netyla diskusijos, kaip jie veikia žmogaus organizmą. GRYNAS.lt kartu su Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) mokslininkais atliko eksperimentą, kuris iš patvirtino, kad senesnių telefonų savininkams reikėtų sunerimti. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad naujausi telefonai grėsmės nekelia, tačiau kelerių senumo mobiliuosius geriau laikyti toliau nuo ausies. Jų išspinduliuojamų mikrobangų kiekis daugybę kartų viršija leistiną normą.
daugiau
Atvertas kelias į rinką tobuliausiam rankos protezui (Video)Beveik prieš aštuonerius metus garsioji JAV karinių inovacijų agentūra DARPA, išsikėlė tikslą atrasti tobulesnį pakaitalą metaliniams galūnių protezams. Intensyvūs tyrimai davė rezultatus ir buvo sukurtas prototipinis naujos kartos mintimis valdomas protezas, oficialiai pavadintas „Deka Arm“. Naujas žingsnis šia kryptimi įvyko visai neseniai – FDA („Maisto ir vaistų kontrolės departamentas“) pagaliau leido šiuos protezus pristatyti į rinką. Nors daugelis mokslininkų bei inžinierių jau dirba su panašiais projektais, tačiau tai pirmasis protezas, gavęs oficialų raštišką patvirtinimą iš JAV valdžios organų. Protezas, sukurtas Dean Kamen, Segway inžinieriaus, beveik idealiai atitinką suaugusio žmogaus rankos dydį. Tai – didžiulis iššūkis tiek kūrėjui, tiek komandai.
daugiau
Kava ir arbata nėra energiniai gėrimaiSeimui priėmus įstatymą, kuriuo nuo lapkričio 1 d. draudžiama jaunesniems kaip 18 metų asmenims parduoti energinius gėrimus, visuomenėje kilo diskusija, ar šiems gėrimams priskiriama kava ir arbata. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pabrėžia, kad kava, arbata arba jų pagrindu pagaminti gėrimai nėra energiniai, nes apima kitą maisto produktų kategoriją. Jų apibrėžimai pateikti specialiuosiuose teisės aktuose.
daugiau
„Mokslo sriuba“: apie jaunystės eliksyrą (Video)Jaunystė – tai nuostabus laikotarpis! Mes norime būti gražūs, sveiki ir stiprūs. Siekiame tobulėti, bet mūsų kūnas po truputį sensta. Dantys pradeda gesti dar mokyklos suole... Ar įmanoma sulėtinti ar net sustabdyti senėjimą? „Nuo senų senovės žmonija svajoja apie nemirtingumą. Tikėta, kad Rasų naktį vanduo gali išgydyti visas ligas. Alchemikai daug metų bandė sukurti gyvybės eliksyrą.
daugiau
3101 - 3110 iš 3350 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  311 312 313 314 315 316 317 318 319 320  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos