vaistai.lt
Pagaliau įminta 400 metų senumo Galilėjaus mįslėGali būti, kad vieną dieną žmonėms, kuriems reikia sumažinti druskos suvartojimą, tai padės atlikti jos pasisavinimą mažinantis ir natūraliu būdu iš kūno pašalinantis vaistas. Daugelio žmonių racione yra per daug druskos – Didžiojoje Britanijoje vidutiniškai 9 gramus per dieną, kai rekomenduojama iki 6 gramų. Žmonėms, sergantiems inkstų ir širdies ligomis, rekomenduojama sunaudoti dar mažiau. Žinoma, tai padaryti nėra lengva, nes šios baltosios medžiagos yra daugelyje maisto produktų, pavyzdžiui, duonoje, sausainiuose ar pusryčių javainiuose.
daugiau
Vaistas, mažinantis druskos pasisavinimą iš maistoGali būti, kad vieną dieną žmonėms, kuriems reikia sumažinti druskos suvartojimą, tai padės atlikti jos pasisavinimą mažinantis ir natūraliu būdu iš kūno pašalinantis vaistas. Daugelio žmonių racione yra per daug druskos – Didžiojoje Britanijoje vidutiniškai 9 gramus per dieną, kai rekomenduojama iki 6 gramų. Žmonėms, sergantiems inkstų ir širdies ligomis, rekomenduojama sunaudoti dar mažiau. Žinoma, tai padaryti nėra lengva, nes šios baltosios medžiagos yra daugelyje maisto produktų, pavyzdžiui, duonoje, sausainiuose ar pusryčių javainiuose.
daugiau
Europos Sąjungoje griežtės reikalavimai ekologiniams ūkiamsEuropos Komisija paskelbė naują pasiūlymą dėl ekologinės gamybos ir ekologiškų produktų ženklinimo. Juo siekiama šalinti dabartinės sistemos trūkumus, daugiausiai dėmesio skiriama vartotojams ir gamintojams rūpintiems klausimams. ES ekologiškų produktų rinka per pastaruosius 10 metų išaugo keturgubai ir tam, kad sektorius galėtų toliau plėstis, reikia atnaujinti ir pakoreguoti taisykles. Už žemės ūkį ir kaimo plėtrą atsakingas Komisijos narys Dacianas Cioloșas teigė, jog Komisija siekia plėsti ekologinį ūkininkavimą ES.
daugiau
Bakterijų „DNR žirkles“ ateityje naudosime žmogaus genetinėms ligoms „ištaisyti“ (Video)Genetinės ligos yra neišgydomos įprastais būdais. Kaip su jomis kovoti mokslininkai mokosi „nano“ dimensijoje – stebi, kaip to pasaulio čiabuviai bakterijos ir virusai kovoja tarpusavyje, ir gautas žinias naudoja DNR grandinei keisti. Mokslo populiarinimo filmukas ir virtuali ekskursija suteikia galimybę pasižvalgyti po Biotechnologijos Institutą, palydėti tyrėjus, narpliojančius dramatiškus bakterijų kovos už būvį niuansus, o žaismingas komiksas – ekskursijos „vedlys“ – suintriguoja: žinios, įgytos tyrinėjant bakterijas, gali būti pritaikytos ir žmogaus genetinėms ligoms gydyti. Biotechnologijos instituto baltymų-nukleorūgščių sąveikos tyrimų laboratorijoje verda darbas: tyrinėjami bakterijų apsaugos mechanizmai prieš bakteriofagus – bakterijas puolančius virusus.
daugiau
Šiauliečių ūkyje – putpelės, kurapkos ir fazanaiVos prieš trejus metus Šiaulių rajone putpeles pradėjusi auginti, Ancikų šeima dabar jų kiaušinius tiekia didiesiems prekybos centrams, ketina pardavinėti žalią ir rūkytą putpelių mėsą. Be to, šį pavasarį mėsai pradėjo auginti kurapkas, fazanus ir juodgalves avis.

Plėsti ūkį padeda supaprastinti reikalavimai
Vis daugiau Lietuvos ūkininkų ne tik augina gyvulius ar tam tikras augalų kultūras, bet ir patys perdirba užaugintą produkciją. Tokiu būdu vartotoją galutinis produktas pasiekia tiesiai iš šeimos ūkio, o ūkininkai turi galimybę daugiau uždirbti. Tokį verslo modelį itin skatina Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), lengvindama sąlygas nedidelių gamybos cechų įsirengimui ir pirmiausia konsultuodama, o ne kontroliuodama ūkininkus bei verslininkus.

daugiau
Alzheimerio ligą žyminčios molekulės galėjo padėti ankstyvajai gyvybeiAmiloidinės plokštelės, tokių ligų, kaip Alzheimerio, žymuo, yra blogos naujienos žmonėms, bet jos galėjo būti ankstyviausios gyvybės Žemėje varomoji jėga. Naujas tyrimas rodo, kad šios amiloidų sankaupos gali elgtis kaip katalizatoriai, ir remia teoriją, kad jie padėjo paleisti gyvybę palaikančias reakcijas dar ilgai iki atsirandant dabartiniams fermentams. Be fermentų gyvybės metabolinės reakcijos paprasčiausiai nevyktų. Bet fermentus sukurti nuo brėžinio nėra lengva. Paprastai jie yra dideli, sudėtingi baltymai, išsilankstę į specifinę trimatę formą. Sunku suprasti, kaip šie stambūs baltymai galėjo atsirasti iš pirminės sriubos visiškai susiformavę.
daugiau
Kinija žada pašalinti smogą iš miestųLaikas išvalyti orą. Kinijos valdžia pažadėjo, kad 60% miestų iki 2020 metų atitiks oro jos taršos standartus. Šiuo metu atitinka vos keletas. Dėl teršiančios pramonės, Kinijos smogai didesni, nei daugelio turtingų šalių. Tai pasakytina ir apie Paryžių, kentusį didžiausią smogą nuo 1997 metų, o kietųjų dalelių lygis siekė 147 µg/m3. Vis dėlto toks nenormalus užterštumas Prancūzijoje yra normalu tokiame mieste kaip Pekinas. Jame dalelių lygis dažnai viršija 100 µg/m3, kai rekomenduojama riba yra 20 µg.
daugiau
Natūralios valymo priemonės, kurias galėtum net suvalgytiMatyt esu grynakraujis miesto vaikas, nes pavalgius man ne tik norisi nušluostyti stalą bet ir retkarčiais nupurkšti jį antibakteriniu skysčiu. Reklamos auka ar švaros apsėstoji, tai mano asmeninis reikalas, tačiau viešas klausimas čia ekologinis: skalbimo milteliai, minkštikliai, purškalai ir valikliai, visi drauge nutekantys vamzdžiais daro daugiau žalos nei naudos. Tai kažkas panašaus kaip visas šiukšles sušluoti po kilimu – namai švarūs, bet aplinka nuo to tik dar labiau užteršta. Į pagalbą atskuba ne mokslininkai, bet linksmai namų šeimininkėmis prisistatančios super-moterys, šįsyk – amerikietės, pasikvietusios mane į ekologiškos namų apyvokos dirbtuves.
daugiau
Gyvenimiškos išminties perlai iš 100-mečių lūpųKokia ilgo, laimingo ir sveiko gyvenimo paslaptis? Kiekvienas ilgaamžis turi savų receptų: nuo mažo fizinio aktyvumo ar kasdienio miego iki ledų ar šlakelio viskio. Sutikite, šie žmonės išties turi ką pasakyti ir ką patarti. Jūsų teismui pateikiame šimtamečių žmonių tiesiogine šio žodžio prasme margaspalvį patarimų sąrašą. Jų laimės, sveikatos ir turiningo gyvenimo šaltiniai – labai įvairūs, kai kurie, sakytume, netgi šmaikštūs arba kontroversiški ir skatinantys prieštarauti. Bet tai jų – ilgą gyvenimo kelią įveikusių žmonių – nuomonės. Tad įsitaisykite patogiai su kvapios kavos ar arbatos puodeliu rankoje ir, tikimės, kiekvienas jūsų  šiame šimtamečių minčių lobyne rasite tai, ko reikia jūsų sielai, rasite atsaką į ilgai ramybės nedavusį klausimą.
daugiau
Sulą galima tekinti tik iš kirsti planuojamų medžiųŠiuo metu, kai sniegas miškuose beveik ištirpęs ir brinksta lapų pumpurai, itin palankus metas iš beržų bei klevų leisti sulą, informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ir pateikia taisykles, kaip tai daryti nepakenkiant medžiams. Šviežią sulą reikėtų išgerti per 2-3 dienas, nes ji greitai rūgsta. Raugintą ar pakaitintą ir užkonservuotą sulą galima vartoti keletą mėnesių. Nepatariama sulos tekinti iš medžių augančių pakelėse ar palaukėse, kurios tręšiamos įvairiais chemikalais. Mat iš žemės į sulą gali patekti sunkiųjų metalų, pesticidų ar trąšų.

 

daugiau
3191 - 3200 iš 3378 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  311 312 313 314 315 316 317 318 319 320  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos