vaistai.lt
Įdomūs faktai apie tai, kaip mus apgaudinėja laikasLaikas – sudėtingas dalykas. Prisiminkite, kaip būdami vaikai laukėte savo gimtadienio – atrodė, kad jis niekada neateis! O dabar, kai suaugote, laikas nuo pirmadienio iki sekmadienio prabėga lyg viena akimirka... Kaip laikas mus apgaudinėja? Juk iškęsti neįdomią paskaitą trunka amžinybę, o smagus pasimatymas - tik žavus laiko blyksnis...

Veidrodis apgavikas
Kasdien save matydamos veidrodyje, tą akimirką jaučiamės kuo puikiausiai. Tačiau tik pažvelgusios į prieš kelis ar keliolika metų darytas nuotraukas suvokiame, kad laikas vis dėlto prisiliečia kasdien, nors ir po truputį... Tai kuo puikiausiai mums atskleidžia režisieriaus Anthony Cerniello sukurtas filmukas, praskleidžiantis senėjimo proceso uždangą. Taigi, kaip tai vyksta?..

daugiau
Elektriniai pabudimaiVegetacinės būklės žmonės po smegenų stimuliacijos elektra parodė savimonės ženklus, o minimaliai sąmoningi žmonės vėl galėjo bendrauti. Va, čia tai pabudimas. Minimalaus sąmoningumo būklės savaites ar metus išbuvę žmonės buvo laikinai prikelti švelniai stimuliuojant elektra. Netrukus po smegenų stimuliacijos, 15 žmonių su sunkiais smegenų pakenkimais parodė sąmoningumo ženklus, tokius, kaip rankų judinimas ar nurodymų vykdymas akimis. Du žmonės netgi sugebėjo dvi valandas atsakinėti į klausimus, prieš nugrimzdami į ankstesnę nekomunikabilią būklę.
daugiau
Invazija į vonią - kodėl bus uždrausti švino maišytuvai?Lietuvoje vandens taupymo sprendimai domina dar retą. Šios srities specialistai žino priežastį – mūsų krašte vandens kainos dar nėra tokios didelės, kad dėl kiekvieno išlieto litro vandens vertėtų sukti galvą. Kitokia situacija yra Vakarų šalyse, kuriose sutaupyti bandoma įdiegiant išmanius sprendimus vonios kambaryje ir duše, pradedant nuo taupesnių maišytuvų ir baigiant pakartoniniu vandens panaudojimu klozete.
daugiau
Sprendimai sprendimai… Kaip reikėtų elgtis su vegetatyvinės būklės ligoniais?Būti ar nebūti? Štai klausimas… Tik pirma reikėtų išsiaiškinti, kas yra „būti“. TERRI SCHIAVO mirė po 15 metų praleistų būsenoje, kurios daugelis bijo taip pat, kaip mirties ar dar labiau. 1990 m. ji patyrė širdies smūgį, po kurio liko nuolatinėje vegetatyvinėje būsenoje. Nesant aiškaus valios pareiškimo, jos likimas tapo aštraus disputo tema, supriešinusia jos vyrą su jos tėvais, padalinusią JAV viešąją nuomonę ir pareikalavusią prezidento George'o W. Busho įsikišimo, kol galiausiai reikalą 2005 m. išrišo JAV Aukščiausiasis teismas.
daugiau
Seksologas: seksas įdomus su tuo, su kuriuo ir be sekso jums įdomu„Esame taip dažnai raginami paįvairinti seksualinį gyvenimą, kad kartais ima atrodyti, jog seksualinė mažuma yra tie, kurie jau ne vienerius metus gyvena su nuolatiniu partneriu ir seksas jiems teikia malonumo“, - Maskvos psichiatrijos mokslinių tyrimų instituto seksologą Jurijų Prokopenko, meilės ir sekso temomis parašiusį 16 knygų, cituoja savaitraštis "Lietuvos sveikata". Portalas wday.ru kalbina seksologą.
daugiau
Jei niežti – kasykitės priešais veidrodįVokiečių psichologai atrado netikėtą efektą. Pasirodo, niežulį galima apgauti: užuot kasius panižusią kūno dalį, pakanka priešais veidrodį pasikasyti... neniežtinčios kūno dalies atvaizdą. Aiškėja, kad savo kūno suvokimu galima nesunkiai manipuliuoti, jei po ranka yra veidrodis. Christofas Helmchenas (Christoph Helmchen) iš Liubeko universiteto (Vokietija) su kolegomis atrado įdomią psichologinę iliuziją: žmogus gali numalšinti poreikį pasikasyti, jei jis priešais veidrodį pasikasys visai kitą, neniežtinčią vietą.
daugiau
Revoliucinė membrana: širdis plaks amžinai? (Video)Nustatyta, kad smegenų ląstelių regeneracija vyksta kitoje žmogaus smegenų vietoje, nei manyta anksčiau. Išvados teikia vilčių, kad šias ląsteles bus panaudoti, siekiant padėti žmonėms atsigauti po insulto, ar gydant kitas smegenų ligas. Iki šiol nebuvo neaišku, ar naujos smegenų ląstelės kuriasi gyvenimo eigoje. Šis procesas – neurogenezė, buvo pastebėtas tik gyvūnų organizmuose. Vietoj to manyta, kad žmonės, su savo didelėmis ir sudėtingomis smegenimis jau gimsta apsirūpinę visais reikalingais neuronais.
daugiau
Guoda Azguridienė. Ekologiškų produktų rinkoje situacija gana neramiPasaulinė paroda Niurnberge šiemet vadinosi „Biofach 2014 into organic“ ir „Vivaness 2014 into natural beauty”. Kaip galima suprasti iš pavadinimų – paroda skirta ekologiško maisto bei natūralios ir ekologiškos kosmetikos temai. Paroda būtų kaip paroda – šurmuliuoja stendų šeimininkai gamintojai ir didmenininkai bei jų lankytojai – pardavėjai ir kiti verslo interesantai.

Vis dar kelia tapatybės klausimą
Paroda Vokietijoje – didelė ir gerai organizuota. Net nelabai žinančiam, ką ten veikti, manau yra kur paganyti akis (o neretai ir gomurį palepinti), tad žinančiam ko nori - tai puiki vieta ir proga savo sumanymams vykdyti.

daugiau
Tyrimas: Lietuvoje parduodamų mikrobangų krosnelių spinduliuotė viršija leistiną normąGreitai pašildyti maistą mikrobangų krosnelėje yra labai patogu. Galbūt net sveika, nes joje šildydami, skirtingai nei keptuvėje, nenaudojame aliejaus ar kitų riebalų. Tačiau mokslininkų tyrimai atskleidžia tendenciją, kad nemaža dalis mikrobangų krosnelių skleidžia didesnę elektromagnetinę spinduliuotę nei leidžiama. Apie tai rašo portalas lzinios.lt
daugiau
Laimingų žmonių įpročiaiSavo laimę kuriame patys. Juk vienas mato puspilnę, o kitas – pustuštę stiklinę. Vienas džiaugiasi pirmosiomis žibuoklėmis, kito nedžiugina ir kelionė į išsvajotą šalį. Vienas gyvendamas sukiužusioje trobelėje sugeba džiaugsmu užkrėsti aplinkinius, o kitas net ir rūmuose tvinksta pykčiu… Taigi, ko reikia išmokti, kad taptume laimingi? Pakeisti požiūrį.
daugiau
3191 - 3200 iš 3348 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  311 312 313 314 315 316 317 318 319 320  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos