vaistai.lt
Globaliam vaikų skiepijimui reikia duomenų rinkimo pagerinimoPasaulio vaikų skiepijimas išgelbsti milijonus gyvybių, tačiau šių pastangų stebėjimo sistemai reikia atnaujinimo, sako Seth Berkley iš GAVI aljanso. Kaip manote, kiek skiepų reikia, norint visiškai imunizuoti vaiką? Vienos? Dviejų? Trijų? Gal penkių? Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) vertinimais, šis skaičius yra 11. Tai pagrindinės vakcinos, kurias turėtų gauti kiekvienas vaikas, kad būtų apsaugotas nuo daugelio luošinančių ir mirtinų ligų. Tai kodėl, vertindami skiepijimo lygį, skaičiuojame tik tris?
daugiau
Neandertaliečių ir žmonių seksas pasėjo šviesią odą ir nevaisingumąNeįtikėtina, ką gali padaryti nepadorios išdaigos. Seksualiniai susidūrimai tarp žmonių ir neandertaliečių lėmė daugeliui iš mūsų, kokie esame. Tai paveikė ne tik mūsų išvaizdą, bet ir imlumą kai kurioms ligoms. Aišku, tuo pačiu neandertaliečių genetinis palikimas įrodo, kaip mes skiriamės nuo mūsų seserinės  rūšies. Neandertaliečiai gyveno Europoje ir Azijoje prieš beveik 200 000 – 30 000 metų. Na, o mūsų rūšis, kartais dar vadinama „šiuolaikiniu žmogumi“, atsirado Eurazijoje prieš beveik 65 000 metų. Vadinasi, šios dvi rūšys kurį laiką gyveno kartu. 2010 metais genetikai atskleidė, kad jie iš tikrųjų turėjo būti labai artimi kaimynai.
daugiau
Kaip susikurti savo sėkmės planą?Dažnai iššvaistome daug laiko ir pastangų visai nereikšmingiems dalykams, o drąsios svajonės ir tikslai paskęsta užmaršty. Kaip savo veiklą ir energiją nukreipti tinkamu keliu? Surašykite savo gyvenimo tikslus ant popieriaus lapo, pataria psichologai. Kokie jūsų gyvenimo tikslai? Daugelis skaitytojų tikriausiai atsidusdamos atsakytų „nežinau“ arba „neįsivaizduoju“. Yra žmonių, kurie aiškiai suvokia savo pašaukimą, kryptingai eina užsibrėžto tikslo link. Tačiau daug yra tokių, kurie tik po daugelio metų suvokia, kad pasuko ne tuo keliu. Pastarieji sukandę dantis dirba nemėgstamą darbą, kad galėtų apmokėti sąskaitas, išlaikyti šeimą.
daugiau
Koks smegenų pusrutulis valdo jūsų gyvenimą?Bet kuris adekvačiai save vertinantis žmogus žino savo trūkumus. Galima visą gyvenimą dėl jų graužtis ir kompleksuoti, bet galima silpnąsias vietas paversti pranašumais. Beveik kiekvienas mūsų trokšta būti, o kartais šventai tiki, kad yra nuostabus, puikus, darbštus, mėgstamas, toks... idealus. Todėl nuoširdžiai pripažinti, kad esame tinginiai, pikti, šykštūs, egoistiški (sąrašą galima tęsti ir tęsti), yra be galo sunku. Vis dėlto išlošia tie, kurie randa drąsos ir jėgų tai pripažinti.
daugiau
Kaip trūkumus paversti pranašumaisBet kuris adekvačiai save vertinantis žmogus žino savo trūkumus. Galima visą gyvenimą dėl jų graužtis ir kompleksuoti, bet galima silpnąsias vietas paversti pranašumais. Beveik kiekvienas mūsų trokšta būti, o kartais šventai tiki, kad yra nuostabus, puikus, darbštus, mėgstamas, toks... idealus. Todėl nuoširdžiai pripažinti, kad esame tinginiai, pikti, šykštūs, egoistiški (sąrašą galima tęsti ir tęsti), yra be galo sunku. Vis dėlto išlošia tie, kurie randa drąsos ir jėgų tai pripažinti.
daugiau
Testas: kaip vyrai ir moterys supranta spalvasKartais atrodo, kad moterys tikrai kilusios iš Veneros, o vyrai iš Marso, ypač sprendžiant įvairias buitines dilemas. Tarkime, kad ir spalvos. Jeigu mylimajam pasakysite – „Paduok man tą garstyčių spalvos megztuką“, galime garantuoti, kad jis tikrai nesupras, ką turite omenyje... Juokas juokais, tačiau mes, moterys ir vyrai retai kada sutiksime spalvos klausimais, ar ne?
daugiau
Projektas „Mokanti žemė“: nuo kenkėjų apsaugantys augalai ir pernykštė žolė vietoj trąšųNenumaldomai artėjant pavasariui susivienijimo Zali.lt narys Gražvydas Jegelevičius dalinasi projekto „Mokanti Žemė“ metu sukaupta patirtimi: kažkur pamiškėje už Vilniaus, laikantis gamtinės žemdirbystės pagrindų ir įvairių natūralių daržininkystės triukų buvo įkurtos kelios lysvės daržovių, kurias entuziastai prižiūrėdavo laisvu laiku. Paskaitykite, ko jie išmoko per praėjusios vasaros sezoną.
daugiau
Surastas paprastas, bet labai veiksmingas būdas, kaip pagerinti klausąKlausa ir rega žmogui turi ypatingą reikšmę, tačiau nuo gimimo vieno šių pojūčių neturinčių žmonių smegenys geba sustiprinti kitus pojūčius. Yra žinoma, kad iki 6 mėnesių kūdikio klausos sistema itin glaudžiai susijusi su regos sistema ir kartais nutinka taip, kad nuo gimimo neskatinamos klausos zonos yra „užimamos“ kitų jutimų, pvz., klausos sistemos sutrikimus kompensuoja geresnis regėjimas ir atvirkščiai. Net ir ankstyvoje vaikystėje praradus vieną iš pojūčių, kiti gali sustiprėti, nes nervų sistema dar tebesivysto. Mokslininkai vadina tai Rėjaus Čarlzo efektu: regėjimo netekęs vaikas išsiugdo gebėjimą girdėti garsus, kurių regintys žmonės paprastai negirdi.
daugiau
Kaip per 15 sekundžių švirkštu užgydyti kulkos žaizdą?Vargu ar kuris nors pirmąją pagalbą suteikiantis gydytojas šautinę žaizdą imtų gydyti švirkštu. Ką ir bekalbti apie tas 15 sekundžių... Tačiau šios idėjos autoriams iš Oregono valstijos (JAV) viskas pasirodė labai paprasta ir savaime suprantama. Išradimo autoriai tikina, kad tai išgelbėtų tūkstančius gyvybių. Jų sukurtas švirkštas sugeba šautinę žaizdą užtraukti per 15 sekundžių. Oregone veikiančio startuolio (angl. – startup) "RevMedX"autoriai išrado nedidelį švirkštą "XStat", kurį reikia iššvirkšti tiesiai į šautinę žaizdą. Pasirodo, švirkštas "užtaisytas" daugybe mažyčių, žaizdoje akimirksniu išsiskleidžiančių kempinėlių.
daugiau
Jauni lietuvių verslininkai bando sukurti sveiką saldumynąSmaližiauti mėgstame visi, o ypač šaltomis žiemos dienomis, kai saulės trūkumą stengiamės kompensuoti kitais būdais. Tačiau patys žinome ir vaikams kartojame,kad besaikis saldumynų vartojimas kenkia dantims ir didina svorį. Greičiausiai čia jauni ir verslūs lietuviai ir atrado verslo nišą - ar pavyks pagaminti tai, kas pamalonina gomurį, tačiau kartu yra sveika? Natūralius šaldytus jogurtus siūlančioje ledainėje „Yogis” pluša dvi sesės.
daugiau
3211 - 3220 iš 3341 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  321 322 323 324 325 326 327 328 329 330  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos