vaistai.lt
Kaip trūkumus paversti pranašumaisBet kuris adekvačiai save vertinantis žmogus žino savo trūkumus. Galima visą gyvenimą dėl jų graužtis ir kompleksuoti, bet galima silpnąsias vietas paversti pranašumais. Beveik kiekvienas mūsų trokšta būti, o kartais šventai tiki, kad yra nuostabus, puikus, darbštus, mėgstamas, toks... idealus. Todėl nuoširdžiai pripažinti, kad esame tinginiai, pikti, šykštūs, egoistiški (sąrašą galima tęsti ir tęsti), yra be galo sunku. Vis dėlto išlošia tie, kurie randa drąsos ir jėgų tai pripažinti.
daugiau
Testas: kaip vyrai ir moterys supranta spalvasKartais atrodo, kad moterys tikrai kilusios iš Veneros, o vyrai iš Marso, ypač sprendžiant įvairias buitines dilemas. Tarkime, kad ir spalvos. Jeigu mylimajam pasakysite – „Paduok man tą garstyčių spalvos megztuką“, galime garantuoti, kad jis tikrai nesupras, ką turite omenyje... Juokas juokais, tačiau mes, moterys ir vyrai retai kada sutiksime spalvos klausimais, ar ne?
daugiau
Projektas „Mokanti žemė“: nuo kenkėjų apsaugantys augalai ir pernykštė žolė vietoj trąšųNenumaldomai artėjant pavasariui susivienijimo Zali.lt narys Gražvydas Jegelevičius dalinasi projekto „Mokanti Žemė“ metu sukaupta patirtimi: kažkur pamiškėje už Vilniaus, laikantis gamtinės žemdirbystės pagrindų ir įvairių natūralių daržininkystės triukų buvo įkurtos kelios lysvės daržovių, kurias entuziastai prižiūrėdavo laisvu laiku. Paskaitykite, ko jie išmoko per praėjusios vasaros sezoną.
daugiau
Surastas paprastas, bet labai veiksmingas būdas, kaip pagerinti klausąKlausa ir rega žmogui turi ypatingą reikšmę, tačiau nuo gimimo vieno šių pojūčių neturinčių žmonių smegenys geba sustiprinti kitus pojūčius. Yra žinoma, kad iki 6 mėnesių kūdikio klausos sistema itin glaudžiai susijusi su regos sistema ir kartais nutinka taip, kad nuo gimimo neskatinamos klausos zonos yra „užimamos“ kitų jutimų, pvz., klausos sistemos sutrikimus kompensuoja geresnis regėjimas ir atvirkščiai. Net ir ankstyvoje vaikystėje praradus vieną iš pojūčių, kiti gali sustiprėti, nes nervų sistema dar tebesivysto. Mokslininkai vadina tai Rėjaus Čarlzo efektu: regėjimo netekęs vaikas išsiugdo gebėjimą girdėti garsus, kurių regintys žmonės paprastai negirdi.
daugiau
Kaip per 15 sekundžių švirkštu užgydyti kulkos žaizdą?Vargu ar kuris nors pirmąją pagalbą suteikiantis gydytojas šautinę žaizdą imtų gydyti švirkštu. Ką ir bekalbti apie tas 15 sekundžių... Tačiau šios idėjos autoriams iš Oregono valstijos (JAV) viskas pasirodė labai paprasta ir savaime suprantama. Išradimo autoriai tikina, kad tai išgelbėtų tūkstančius gyvybių. Jų sukurtas švirkštas sugeba šautinę žaizdą užtraukti per 15 sekundžių. Oregone veikiančio startuolio (angl. – startup) "RevMedX"autoriai išrado nedidelį švirkštą "XStat", kurį reikia iššvirkšti tiesiai į šautinę žaizdą. Pasirodo, švirkštas "užtaisytas" daugybe mažyčių, žaizdoje akimirksniu išsiskleidžiančių kempinėlių.
daugiau
Jauni lietuvių verslininkai bando sukurti sveiką saldumynąSmaližiauti mėgstame visi, o ypač šaltomis žiemos dienomis, kai saulės trūkumą stengiamės kompensuoti kitais būdais. Tačiau patys žinome ir vaikams kartojame,kad besaikis saldumynų vartojimas kenkia dantims ir didina svorį. Greičiausiai čia jauni ir verslūs lietuviai ir atrado verslo nišą - ar pavyks pagaminti tai, kas pamalonina gomurį, tačiau kartu yra sveika? Natūralius šaldytus jogurtus siūlančioje ledainėje „Yogis” pluša dvi sesės.
daugiau
Dėl ko žmonės labiausiai gailisi prieš mirtį?Sakoma, kad mirtis – tai tik stotelė, kurioje mūsų sielos laukia kitas gyvenimas. Tačiau apie tai, kad kūnas yra laikinas, susimąstome retai. Skubėjimas ir bėgimas per įvairiausius darbus, nesugebėjimas pasimėgauti ta vienintele akimirka itin dažnai pakiša koją. „O kad galėčiau atsukti laiką atgal...“ – sakome sau, atsidūrę sunkioje situacijoje. Štai rašytoja Bronnie Ware išskiria penkis dalykus, dėl kurių žmonės labiausiai apgailestauja prieš mirtį.
daugiau
Temperamentų suderinamumas: kam koks tinka?Kiekvienas žmogus pasižymi tam tikru temperamentu, todėl, išskyrus charakterių panašumus arba moralinius principus, dviejų žmonių santykiuose jis irgi vaidina ne mažiau svarbų vaidmenį. Visgi nederėtų sutelkti viso dėmesio į šias kategorijas, juk, sutikite, nėra nė vieno žmogaus, kuriam būtų būdingas tik vieno tipo temperamentas. Visi mes – labai skirtingos asmenybės ir kiekvienam mūsų būdingos įvairios savybės, skirtingi bruožai. Tad jei šis temperamentų mokslas jums sako, kad jūsų ir jūsų mylimo žmogaus tipai nesutampa, tai tikrai ne priežastis nutraukti santykius ir padėti viskam tašką.
daugiau
Cukraus teismas: ką iš tiesų reikėtų žinotiJis vadintas toksišku, sukeliančiu priklausomybę ir mirtinu, varomąja nutukimo, širdies kraujagyslių ligų ir diabeto jėga. Ar cukrus tikrai toks blogas? Įsivaizduokite, kad sėdite prie stalo su maišu cukraus, arbatiniu šaukšteliu ir vandens stikline. Atidarote cukraus maišą ir įdedate kupiną šaukštą cukraus į vandenį. Tada kitą, dar vieną, dar ir dar, kol suberiate 20 šaukštelių. Ar gertumėte tokį vandenį? Tikriausiai net didžiausiam smaližiui tai atrodytų šleikščiai saldu. Tačiau būtent tokį kiekį cukraus tikriausiai suvalgysite šiandien ir taip kasdien – paprastai to nė nesuvokdami.
daugiau
Geriausias konservavimo būdas, apie kurį kol kas žino tik nedaugelis (video)Liofilizacija yra vienas iš daugelio džiovinimo būdų, tačiau šiuo metu – geriausias. Džiovinant įprastu būdu vitamino C produkte lieka tik apie 40 procentų, o liofilizuojant – 100. Be to, tinkamai laikant liofilizuotus produktus, jų maistines ir skonio savybes galima išsaugoti labai ilgai – net iki 20 metų. Kaip teigia Kauno technologijos universiteto (KTU) profesorius, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijos vedėjas Pranas Viškelis, liofilizacija – ateities konservavimo metodas, kuris sparčiai populiarėja jau šiandien ir greitu laiku taps neatsiejamu būdu norint išsaugoti ne tik įvairias maisto gėrybes.
daugiau
3221 - 3230 iš 3347 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  321 322 323 324 325 326 327 328 329 330  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos