vaistai.lt
Testas: optimistė ar pesimistė?Vienos mūsų spinduliuojame gera nuotaika, o kitos, priešingai, esame viskuo nepatenkintos ir niurzgame dėl menkiausių smulkmenų. Kokia esate jūs?

1. Ilgai ruošėtės savo gimimo dienos vakarėliui. Tuoj pradės rinktis svečiai, o jūs padažu išsitepate suknelę. Kol mėginate išvalyti dėmę, pridega pyragas. Paskambina geriausia draugė ir praneša, kad neateis. Kaip reaguojate?

daugiau
Vaikų teisių apsauga: laikas užpildyti labai rimtas spragas„Turime Lietuvoje gal tik vieną gerą žinią – aistros dėl vaikų teisių verda. Gaila, kad be tų aistrų daugiau vaikų teisių srityje nieko reikšmingesnio įgyvendinti nepavyksta. Apie 20 metų mūsų visuomenė snaudė, leisdama gyvuoti demagogijai, kad reikia vaikus mylėti, ypač prieš Kalėdas… Europoje suvokimas jau seniai gerokai pasikeitęs ir mums reikės pripažinti, kad investicijos į sveiką ir saugią vaikystę – būtinieji visos visuomenės sėkmės komponentai“, – sako vaikų ir paauglių psichiatrijos srities vyriausiasis šalies specialistas, buvęs Jungtinių tautų Vaiko teisių komiteto narys, Žmogaus teisių stebėjimo instituto valdybos pirmininkas, Vilniaus universiteto profesorius Dainius Pūras.
daugiau
Močiutės patirtis atsispindi mūsų genuoseProtėvių skurdi vaikystė ar nepamirštami nuotykiai gali pakeisti jūsų asmenybę. kadangi polinkis į nerimą ar sugebėjimas greitai atgauti jėgas, keičiantis epigenetinių veiksnių išraiškai smegenyse, yra perduodami palikuonims. Jau nuo 1970-ųjų metų mokslininkai žino, kad kiekvienos ląstelės branduolio DNR iššifravimas reikalauja papildomų elementų. Vienas iš dažniausių struktūrinių branduolio komponentų yra metilo grupė, kuri glūdi šalia geno, tačiau yra atskirta nuo dvigubos DNR spiralės.
daugiau
Priklausomybės nuo cukraus tabuSaldžių šaknų kartūs vaisiai. Kada galime maistą vadinti sukeliančiu priklausomybę? Kai šventės atėjo ir praėjo, metas pažvelgti į veidrodį ir paklausti savęs, „Ar tikrai reikėjo suvalgyti visą dėžutę šokoladinių saldainių?” Jei padarėte tai vienu prisėdimu, galbūt kenčiate nuo Besaikio valgymo sutrikimo, naujai patvirtintos psichiatrinės diagnozės Penktajame Amerikos psichiatrų asociacijos diagnostikos ir statistikos žinyno (Diagnostic and Statistical Manual-V – DSM-V) leidime. Bet netgi jei suvalgėte dėžutę per kelis kartus, jus vis vien gali kankinti kontroversiškesnis tokios diagnozės pusbrolis – Priklausomybė nuo maisto, dar neįtraukta į DSM-V.
daugiau
Pakeistų augalų sėklose – gyvybiškai svarbūs žuvų taukaiPasitrauk, menkių kepenų aliejau. Biodegalų kultūra, gimininga kopūstams, judra, buvo genetiškai modiškiuota, kad gamintų žuvų taukų komponentus, naudingus širdžiai ir kraujagyslėms. Toks žingsnis gali sumažinti vandenynams tenkantį spaudimą. Riebių žuvų, tokių, kaip skumbrės ir lašišos, mėsa, bei baltųjų žuvų, tokių, kaip menkės, kepenys yra geri omega-3 riebiųjų rūgščių šaltiniai. Svarbiausios iš jų yra eikosapentaenoinė rūgštis (EPA) – mažinanti širdies kraujagyslių ligų riziką – ir dokosaheksenoinė rūgštis (DHA) – kurios trūkumas siejamas su regėjimo ir protavimo problemomis.
daugiau
Lietuviškos pirties šeimininkas: jei pilsite alų ant akmenų, uostysite degėsiusNuo seno lietuviams pirtis – dvasinis ritualas, o pirties poreikis, rodos, užkoduotas mūsų tautos genuose. Taip teigia Valdas Rimavičius, Lietuvos liaudies buities muziejuje, Rumšiškėse įsikūrusios lietuviškos Dvaro pirties šeimininkas. Pirties poreikį ir jos svarbą tokį laisvalaikio praleidimo būdą pamėgusių žmonių gyvenime įrodė neseniai įvykusi tragedija - spalio mėnesį pirtyje kilo gaisras, kurio metu supleškėjo stogas, gausi vantų kolekcija. Tačiau gausaus talkininkų būrio dėka atstatyta pirtis pradėjo veikti dar prieš Kalėdas. GRYNAS.lt kalbėjosi su pirtininku apie lietuvių pirties tradicijas, kintančią pirties kultūrą ir pirties reikšmę senovės lietuvių gyvenime.
daugiau
Palinkėjimas Naujiesiems nuo Pauliaus Naujoko: „Viskas prasideda mūsų galvose“Paulius Naujokas – aktyvistas, visuomenės veikėjas, asmenybės tobulėjimo svetainės „Gyvenimo guru“ įkūrėjas ir pradininkas, taip pat – žaliavalgių kavinės, krautuvėlės ir klubo „Grin Grin“ savininkas. Klaipėdietis mielai sutiko pasidalinti savo sveikos gyvensenos istorija ir prisidėti prie projekto „Aš – už sveiką Lietuvą“.

Prasidėjo nuo populiariosios psichologijos
29-erių metų vaikinas pasakoja, jog prieš 6-7 metus įvyko pirmasis lūžis jo gyvenime, privertęs susimąstyti. „Buvo kaip tik populiariosios „popsinės“ psichologijos bumas, o aš tuo metu išgyvenau skaudžias skyrybas ir šis duetas privertė pasiimti į rankas tokias knygas, kurių anksčiau net nebūčiau skaitęs.

daugiau
Mokslininkams paaiškėjo, kodėl motinos pienas kūdikiui prilygsta superherojų žygdarbiamsMotinos piene esantis cukrus apsaugo naujagimio žarnyną nuo bakterijų antpuolių. Stiprus ginklas kovoje prieš ligų sukėlėjus buvo rastas stebėtinai gerai žinomame šaltinyje - kiekvienoje šios planetos motinos krūtyje. Žmogaus pienas - medžiaga, idealiai tinkanti ne tik maitinti, bet ir apsaugoti mus - atrodo, tik dabar atskleidžia mokslininkams vieną didžiausių lobių skrynių. Pasirodo, žmogaus pienas yra tarsi vaistai. "Mes neriam žemyn į vandenynus, kad rastume naujų junginių, kurie galėtų kovoti su ligomis“,- sako mitybos mokslininkas Larsas Bode iš Kalifornijos universiteto San Diege. "Tačiau jei jūs pažvelgtumėte į natūralius junginius esančius motinos piene, būtumėte nustebinti to, ką mes radome."
daugiau
Dar vienas žingsnis į pergalę prieš autoimunines ligasStanfordo-Burnhamo medicininių tyrimų instituto mokslininkų komanda atrado, kaip išsibalansuoja imuninė sistema ir susiformuoja ligos. T limfocitai, arba T ląstelės – kraujo ląstelės, priklausančios leukocitų agranulocitų grupei. T limfocitai organizme lemia ląstelinį imunitetą t. y. naikina užkrėstas ir vėžines ląsteles, taip pat svarbūs reguliuojant imunitetą. Tačiau tuo pačiu, pernelyg aktyvi jų veikla sukelia autoimunines ligas – imamos naikinti sveikos organizmo ląstelės. Viena iš tokių ligų - žvynelinė, arba psoriazė, dar vadinama T limfocitų sukelta dermatoze, išoriškai matoma kaip odos bėrimai, apaugimas „žvyneliais“.
daugiau
Sveikatos horoskopas 2014 metamsSutikdami Naujuosius apsigaubkime trimis kvapais – keptos duonos, pyragų ar blynų, tegul taip kvepia jūsų namuose, – pataria Valdemara, žinomo rusų astrologo Pavelo Globos mokinė. Ji sako, jog laukia geri metai tų, kurie yra savo kelyje, daro tai, ką moka, kurie stengiasi. Kol viską darysime be noro, tik iš pareigos, tai nebus ir sveikatos, energijos, žvalumo. Tikintiesiems žvaigždžių mokslu astrologė pateikia sveikatos apžvalgą visiems dvylikai Zodiako ženklų.
daugiau
3241 - 3250 iš 3341 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  321 322 323 324 325 326 327 328 329 330  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos