vaistai.lt
Geriausiai besimokantiems „Šaltinio“ mokyklos auklėtiniams „Impuls“ dovanojo sportiškas pramogasArtėjant didžiosioms metų šventėms sporto ir sveikatingumo klubas „Impuls“ antrus metus tęsia gerumo darbus ir džiugina savo remiamos Vilniaus pagrindinės mokyklos „Šaltinis“ auklėtinius. Šiemet klubo atstovai ir treneriai dvylikai moksleivių, geriausiai užbaigusių pirmąjį trimestrą, dovanojo sportiškas ir vaikų dar neišmėgintas pramogas – pažintį su moderniausiais treniruokliais ir populiariausiomis treniruotėmis, saugaus elgesio vandenyje ir plaukimo pamokas bei linksmas vandens pramogas.  „Draugiškus ryšius su „Šaltinio“ mokyklos auklėtiniais užmezgėme pernai metais, kuomet po surengto aukciono, atsižvelgdami į mokyklos išvardintus poreikius, papildėme moksleivių sporto inventorių. Šiemet nusprendėme vaikus pakviesti į mūsų klubą ir pradžiuginti juos sportiškomis pramogomis.
daugiau
Lietuva ir toliau gerina kelių eismo saugąBene kasdien susiduriame su informacija apie kelių eismo nelaimes: straipsniuose ir televizijoje mirguliuoja sužeistų ir žuvusių vairuotojų, keleivių, pėsčiųjų ir dviratininkų skaičiai, keliaudami iš vieno miesto į kitą pravažiuojame ženklus, informuojančius, kiek šiame kelyje žuvo ir buvo sužeista žmonių. Tačiau po visa šia, atrodo, sausa informacija slypi žmonių likimai ir asmeniniai išgyvenimai. Ko gero, visus vienaip ar kitaip yra palietusi „karo keliuose“ tema – asmeninė patirtis dalyvaujant eismo įvykyje, kaimyno nelaimė, artimojo netektis.
daugiau
Elektroninės cigaretės irgi pavojingos: grynas nikotinas gali būti kaltas dėl aterosklerozėsNauji tyrimai rodo, jog pavojų sveikatai sukelia ne tik iš įprastinės cigaretės įkvepiamos dervos ir kiti toksinai, bet ir grynas nikotinas, kurį galima gauti rūkant elektronines cigaretes. Kraujagyslių lygiųjų raumenų ląstelės, išsidėsčiusios aplink kraujagysles, padeda kontroliuoti kraujo tekėjimą bei spaudimą. Tačiau įvairūs pažeidimai, kuriuos sukelia ir cheminės medžiagos, rastos cigarečių dūmuose, gali paversti šias ląsteles į miniatiūrinius "grąžtus" – jie ardo jungiamąjį audinį, taip pažeisdami kraujagysles. Kuomet taip įvyksta, pažeistos ląstelės ir kiti žalos produktai sulimpa plokštelėmis bei užkemša arteriją.
daugiau
Ateities maistą auginsime ne daržuose, o laboratorijoseŠiais laikais ypatingai išaugo žaliavų ir maisto produktų įvairovė, tai prisideda prie to, kad žmogaus organizmas gali gauti reikalingų medžiagų iš skirtingų produktų. Mokslininkų dėka apie maistą ir jo naudą ar žalą žinoma kur kas daugiau nei ankščiau. Kauno technologijos universiteto Maisto produktų technologijos katedros profesorius Rimantas Venskutonis mano, kad ateityje paprasto maisto tiesiog nebus. Jį pakeis funkcinis maistas, o mūsų valgiaraštis bus sudarytas atsižvelgiant į kiekvieno individualų genofondą.
daugiau
IQ=160: 4-metis britas intelektu prilygsta A. Einšteinui B. Geitsui ir S. Hokingui 940 knygų jau perskaitęs mažylis intelektu prilygsta tokiems genijams kaip Albertas Einšteinas, Bilas Geistas ir Stivenas Hokingas. Būdamas ketverių, jis dėl savo intelekto jau yra "Mensa" draugijos narys. Tačiau to negana. Vekslerio intelekto testu Šerviną Sarabį (Sherwyn Sarabi) testavę britų psichologai iš Barnslėjaus ir Pietų Jorkšyro tvirtina, kad vaiko įverčiai prilygsta aukščiausiems įmanomiems Vekslerio testo įverčiams, o šio vunderkindo intelektas yra fantastiškas (IQ=160). Tiesa, itin aukštas intelekto testo balas yra toli gražu ne vienintelis, o tik naujausias visame neįtikėtinų keturmečio Šervino pasiekimų sąraše. Į "Mensa" bendriją jis buvo priimtas vos trejų.
daugiau
Rinktis vaistus pagal asmeninę patirtį ar draugo rekomendaciją gali būti pavojingaKai kalbama apie priklausomybes, pirmiausia minimi alkoholis ir narkotikai. Psichoaktyvių medžiagų poveikį žmogui yra lengviau suvokti, nes iš dalies galima pateisinti tokią nekontroliuojamą elgseną – „prisigėrė, tai ir pametė protą“.  Sudėtingiau yra suprasti ir tuo labiau paaiškinti žmogaus elgesį, kai jis nevartoja jokių psichiką veikiančių medžiagų, tačiau protas vis tiek kažkur dingsta. Apie priklausomybę nuo kompiuterio ir interneto nuomonės yra įvairios. Vieni teigia, kad tai viso labo įprotis, kurį žmogus pajėgus pats kontroliuoti, kiti mano, jog tai liguistas potraukis, kuris užvaldo žmogų ir be pagalbos neįmanoma susitvarkyti.
daugiau
Sensta toli gražu ne visi gyvi Žemės organizmaiMokslininkai išsiaiškino, kad toli gražu ne visi organizmai su amžiumi sensta, skelbiama žurnale "Nature". Yra priimta manyti, kad su kuo senesnis organizmas, tuo jis labiau silpnesnis, labiau nukaršęs, jo gebėjimas pratęsti giminę sumenkęs, o mirties tikimybė vis didesnė. Makso Planko bendruomenės Biologinio senėjimo instituto (Odensė, Danija) mokslininkas Ovenas Džonsas (Owen Jones) sudarė 11 žinduolių (įskaitant ir žmogų), 12 kitų stuburinių, 10 bestuburių, 12 augalų ir vienos žaliųjų dumblių rūšies mirtingumo ir vaisingumo didėjimo ir mažėjimo grafikus.
daugiau
Net ir nestiprūs smūgiai kontaktiniame sporte lemia pokyčius smegenysePakartotiniai smūgiai į galvą kontaktinio sporto metu gali daryti pokyčius smegenų baltojoje medžiagoje bei paveikti pažintinius gebėjimus, net jei nė vienas smūgis nesukėlė smegenų sukrėtimo. Pagal atliktus naujus tyrimus tai paskelbta leidinyje "Neurology". Naudodami magnetinio rezonanso tomografiją, tyrėjai iš Indijanos universiteto nustatė reikšmingų skirtumų sportininkų smegenų baltojoje medžiagoje. Buvo tirti amerikietiškojo futbolo bei ledo ritulio žaidėjai bei lyginti su nekontaktinio sporto šakų atstovais. Baltoji smegenų medžiaga pagrinde yra sudaryta iš aksonų - ilgų skaidulų, kurios perduoda signalus iš vieno neurono į kitą.
daugiau
Kodėl moterims neauga barzda?Visiems vyrams (ar bent jau daugeliui) auga barzda. O moterims? Kodėl jos neturi tokio atributo? Pasirodo, tai susiję su hormonais. Plaukų augimas ir jų tankumas priklauso nuo lytinių liaukų. Vyriškasis lytinis hormonas testosteronas turi įtakos plaukų augimui ant veido ir kūno, bet ant galvos plaukai auga lėtai. O štai moteriškasis hormonas estrogenas veikia kiek kitaip: galvos plaukai auga gerai, ant kūno ir veido – neauga. Dėl moters lytinių liaukų ir hormonų dailiosios lyties atstovės ir negali „grožėtis“ vešlia barzda ir ūsais. Taigi, kaip šiuo atveju aiškintų endokrinologijos specialistas, nors moters organizmas gamina tiek vyriškuosius, tiek moteriškuosius hormonus, normaliomis fiziologinėmis sąlygomis vyriškųjų hormonų lygis jos organizme būna mažas.
daugiau
Gyvūnų teisių dienos proga aktyvistai ragino atsisakyti mėsos ir odos gaminiųMinint Tarptautinę gyvūnų teisių dieną Vilniuje ir Kaune jaunimas rinkosi į taikius protestus. GRYNAS.lt jie tikino, kad pasaulyje gyvūnai kasdien kenčia. Todėl protestuotojai nori, kad žmonės visiškai atsisakytų mėsos, būtų uždrausta medžioklė, cirkai ir delfinariumai.

Medžioklę vadina negailestinga pramoga
Asociacija „Už gyvūnų teises“ Tarptautinę gyvūnų teisių dieną minėjo Vilniuje ir Kaune protestuodami.
Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, antradienį susirinkęs jaunimas mitingavo prie gyvūnų nuotraukų, uždegė žvakutes. Protesto akcijos organizatorė Aušrinė Skirmantė GRYNAS.lt tikino, kad pasaulyje kenčia tūkstančiai gyvūnų. Anot jos, egzistuoja labai daug ir įvairių gyvūnų teisių pažeidimų.

daugiau
3261 - 3270 iš 3348 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  321 322 323 324 325 326 327 328 329 330  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos