vaistai.lt

Emocijų valdymas prie vairo: meškos paslaugą gali padaryti ne tik pyktisSavaitgaliais nutįstančios spūstys šalies magistralėse byloja apie tai, kad šiltuoju metų laiku padaugėja keliaujančiųjų. Dėl intensyvesnio eismo išauga ir eismo įvykių tikimybė. Anot ekspertų, didelę įtaką kelionių saugumui turi ne tik kelių eismo taisyklių (KET) paisymas, bet ir vairuotojų emocinė būsena.

daugiau

Higienos institutas praneša, kur nerekomenduojama maudytisHigienos instituto Sveikatos stiprinimo centras informuoja, kad rugpjūčio mėnesio antroje pusėje gauta informacija apie 114 maudyklų iš 121 į stebėsenos sąrašą įtrauktos maudyklos vandens kokybę. Vandens kokybė neatitiko Lietuvos higienos normos HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimų (nustatytų mikrobiologinių parametrų) Kauno marių I ir Panemunės Nemuno upės, Šiaulių m. Prūdelio tvenkinio paplūdimių maudyklose. 

daugiau

Rugpjūčio mėnesio pirmoje pusėje keletoje maudyklų nustatyta trumpalaikė taršaHigienos instituto Sveikatos stiprinimo centras informuoja, kad rugpjūčio mėnesio pirmoje pusėje gauta informacija apie 115 maudyklų iš 121 į stebėsenos sąrašą įtrauktos maudyklos vandens kokybę. Vandens kokybė neatitiko Lietuvos higienos normos HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimų (nustatytų mikrobiologinių parametrų) Paežerių ežero (Vilkaviškio r.) ir Šventosios upės (Anykščių r.) paplūdimių maudyklose.

daugiau

 Europos iššūkiai kovoje su triguba aplinkos ir sveikatos krize2023 m. liepos 5–7 d. Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono biuro kartu su Jungtinių Tautų Europos ekonomine komisija ir Jungtinių Tautų aplinkos apsaugos programa Vengrijos vyriausybės kvietimu Budapešte surengtoje 7-ojoje aplinkos ir sveikatos ministrų konferencijoje, kurioje dalyvavo daugiau nei 40 valstybių narių ir daugiau nei 30 ministrų, liepos 6 dieną buvo pasirašyta Budapešto deklaracija.

daugiau

Naujų antibiotikų kūrimo sulėtėjimas bei netikslingas antibiotikų naudojimas – grėsmė žmonijai ir gyvūnamsPasaulio sveikatos organizacija (PSO) jau kelerius metus pabrėžia, kad atsparumas antimikrobinėms medžiagoms (AAM) yra viena iš 10 didžiausių pasaulinių grėsmių visuomenės sveikatai, su kuriomis susiduria žmonija. Antimikrobinis atsparumas – tai mikroorganizmų (bakterijų, virusų, grybelių) savybė išvengti jų gyvybei pavojingo antimikrobinių medžiagų poveikio. Pastaruoju metu naujų antibiotikų kūrimas itin sulėtėjęs, todėl dedamos didelės pastangos siekiant išsaugoti dabartinių antibiotikų veiksmingumą teikiant sveikatos priežiūros paslaugas.

daugiau

Didžiausią nerimą keliautojams kelia skrydžiai lėktuvu, ligos ir traumosĮsigiję kelialapius poilsiauti į užsienį kasmet keliauja bent 500 tūkst. lietuvių. Dar dalis atostogautojų poilsį kitose šalyse planuojasi patys. Tačiau kone kiekvienam turistui kelionės sukelia ne tik malonų jaudulį, bet ir nerimą dėl išaugančios nelaimingų atsitikimų rizikos. Tyrimas rodo, kad keliautojai nerimauja ne tik dėl galimų sveikatos sutrikimų, bet ir dėl savo turto saugumo.

daugiau

KTU absolventė: medicinos fizikai atlieka atsakingus ir svarbius darbusOnkologinėmis ligomis sergantiems pacientams gydymas dažnai prasideda nuo radioterapijos – didelės energijos jonizuojančiosios spinduliuotės, kuria siekiama pažeisti vėžinių ląstelių DNR. Šio gydymo procesas yra ne tik pacientų ar gydytojų, bet ir medicinos fizikų kasdienybė.

daugiau

KTU mokslininkų sukurta DI paremta sistema padės žmonėms po insultoStatistika byloja, jog Lietuvoje kasmet užregistruojama apie 10 tūkst. naujų insulto atvejų. Vienas iš šios ligos sunkiausių padarinių – negalia, kurią palengvinti gali tinkama reabilitacija. Kauno technologijos universiteto Informatikos fakulteto (KTU IF) tyrėjo Ryčio Maskeliūno ir Lietuvos mokslininkų jungtinio tyrimo pagrindu kuriama dirbtiniu intelektu (DI) paremta sistema, kurios tikslas palengvinti reabilitacijos procesą.

daugiau

 Keletoje maudyklų liepos antroje pusėje − nustatyta trumpalaikė tarša ir melsvabakterių gausaHigienos instituto Sveikatos stiprinimo centras informuoja, kad liepos mėnesio antroje pusėje gauta informacija apie 119 maudyklų iš 121 į stebėsenos sąrašą įtrauktų maudyklų vandens kokybę. Vandens kokybė neatitiko Lietuvos higienos normos HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimų (nustatytų mikrobiologinių parametrų) Kauno marių I-ojo, Kuršių marių ties Kintais, Žeimenos upės Pabradėje ir Salotės ežero paplūdimių maudyklose. Liepos 24 d. Kauno marių I ir Kauno marių II paplūdimių maudyklose, atlikus melsvabakterių tyrimus, nustatyta didelis kiekis melsvabakterių mililitre vandens, todėl Kauno marių I paplūdimio maudykloje rekomenduojama nesimaudyti, o Kauno marių II paplūdimio maudykloje draudžiama maudytis.

daugiau

KTU doktoranto profesinis kelias: nuo kardiogramų karvėms iki onkologinių ligų gydymoIš Zarasų rajone esančio Dusetų miestelio kilęs Mantvydas Merkis sveikatos mokslų keliu pasuko prieš bene 10 metų. Tiesa, Kauno technologijos universiteto (KTU) doktorantas saugoti pacientų sveikatą pasirinko tobulindamas įvairias technologijas: „Tai labai plati ir įdomi sritis, nuo paprasčiausių instrumentų iki spindulinės terapijos“.

daugiau
51 - 60 iš 3341 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos