vaistai.lt

Neįstojęs į mediciną Augustas nusprendė pasukti kiek kita kryptimi: šiandien kuria biomedicininės elektronikos prietaisusKaunietis Augustas nuo vaikystės svajojo būti gydytoju. Visgi šiai jo svajonei nebuvo lemta išsipildyti: dėl labai aukšto stojamojo balo, kurio pasiekti nepavyko, į trokštamas studijas vaikinas neįstojo. Kadangi slauga ar veterinarija jo nedomino, Augustas nenukabino nosies ir nusprendė studijuoti biomedicininę elektroniką KTU. „Tai kaip medicina, tik kad gydyti jau ne žmones reikia, o medicininę įrangą“, – sako A. Sonda.

daugiau

Vasaros karščiai gyvūnams gali būti mirtinai pavojingiGyvūnų sveikatai didelė kaitra, drėgmė ar ypač tvankūs orai pavojingi. Vasarą gyvūnams būtina skirti dar didesnį dėmesį, ypač su jais keliaujant ar pervežant, laikant uždarose patalpose ar šiems būnant lauke, todėl gyvūnų savininkams Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kad užtikrinant gyvūnų sveikatą ir jų gerovę, jie turi būti tinkamai apsaugoti ir prižiūrimi.

daugiau

KTU Biomedicininės elektronikos studentas: ateityje kraujo spaudimą galėsime matuoti apyrankeAr galėtumėte įsivaizduoti kraujo tyrimą be adatos, ar spaudimo matuoklį, kuris atrodytų lyg apyrankė? 21 amžiuje biomedicininė elektronika iš esmės keičia diagnostiką, gydymą, prevenciją ir bendrą sveikatos priežiūros paslaugų teikimą. KTU Biomedicininės elektronikos bakalauras Emilis Vitkauskas mano, jog jeigu jo bakalauro darbe analizuoti metodai būtų patvirtinti kliniškai ir pradėti taikyti plačiai, jais būtų galima pakeisti šiuo metu naudojamus kraujospūdžio vertinimo prietaisus.

daugiau

Maudyklų vandens kokybę birželio mėnesio pirmoje pusėjeHigienos instituto Sveikatos stiprinimo centras informuoja, kad birželio mėnesio pirmoje pusėje gauta informacija apie 115 maudyklų iš 121 į stebėsenos sąrašą įtrauktų maudyklų vandens kokybę. Ne visose jose vandens kokybė atitiko Lietuvos higienos normos HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimus.

daugiau

NVSC: ką būtina žinoti apie cheminį užterštumą?Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) reaguodamas į tai, kad sulaukia pavėluotų pranešimų apie cheminį užterštumą gyvenamosios ar visuomeninės paskirties patalpose, ragina asmenis, kai randamas įtartinas radinys, išsilieja ar kitaip pasklinda cheminės medžiagos, nedelsti ir apie užterštumą pranešti Bendrojo pagalbos centro telefonu Nr. 112.

daugiau

Vaikų poilsio stovykla: kaip užtikrinti saugų laisvalaikį?Artėjant vaikų vasaros atostogoms, tėveliai suka galvas, kaip ir kur vaikams ne tik linksmai, bet ir saugiai praleisti laisvalaikį. Stovyklos – tai puikus pasirinkimas gerai praleisti laiką su bendraamžiais. Kad įspūdžiai išliktų geri, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai rekomenduoja pasidomėti stovyklos organizatorių siūloma edukacine programa, gyvenimo sąlygomis, aplinka, o stovyklų organizatoriams – saugiai pasitikti poilsiautojus. Kokie pagrindiniai higienos ir saugos reikalavimai taikomi vaikų poilsio stovyklose, į ką reikėtų atkreipti dėmesį ne tik stovyklų organizatoriams, bet ir tėvams, paliekantiems savo atžalas atostogauti, toliau skaitykite pranešime.

daugiau

„Teltonika“ pradėjo gaminti medicininę apyrankę, padedančią širdies ligomis sergantiems žmonėmsLietuvos aukštųjų technologijų įmonių grupė „Teltonika“ Molėtų technologijų centre pradėjo gaminti daugiafunkcę išmaniąją medicininės paskirties apyrankę „TeltoHeart“, kuri skirta padėti širdies ritmo sutrikimų turintiems žmonėms. Inovatyvaus prietaiso kūrėjų teigimu, pagal technines galimybes tai yra visame pasaulyje unikalus įrenginys. Prie šio projekto prisidėjo ir KTU mokslininkai.

daugiau

2022 metų maudymosi sezono maudyklų vandens kokybės apžvalgaHigienos instituto Sveikatos stiprinimo centras (HI SSC) informuoja, kad birželio 1 d. Lietuvoje prasideda maudymosi sezonas, kuris tęsis iki rugsėjo 15 d. Ne anksčiau kaip 10 dienų iki maudymosi sezono pradžios turi būti atliekami ir reguliariai kas dvi savaites kartojami maudyklų vandens kokybės tyrimai (birželio, liepos, rugpjūčio mėnesiais, iki rugsėjo 15 d.). Savivaldybių institucijos gali koreguoti tiek maudymosi sezono pradžią, tiek pabaigą, atsižvelgdamos į besimaudančiųjų skaičių. Nustačius, kad vanduo neatitinka higienos normos reikalavimų, turi būti atliekami papildomi tyrimai.

daugiau

Pasaulinės aplinkos apsaugos diena. Spręskime taršos plastiku ir plastiko atliekomis pasaulio problemąHigienos institutas primena, kad kiekvienais metais birželio 5-ąją minima Pasaulinė aplinkos apsaugos diena. Imta minėti nuo 1974 m., ji išaugo į pasaulinę aplinkos apsaugos platformą, kurioje milijonai žmonių iš viso pasaulio siekia apsaugoti planetą. 2023 metų Pasaulinė aplinkos apsaugos diena – penkiasdešimtoji kasmetinė planetos šventė – skirta plastiko taršos krizei spręsti. Žmonija kasmet pagamina daugiau nei 430 milijonų tonų plastiko, iš kurių du trečdaliai yra trumpalaikiai produktai, kurie greitai tampa atliekomis, užpildo vandenynus, dažnai patenka į maisto grandinę.

daugiau

Vaikų žaidimų aikštelės: ką daryti, kad jos būtų saugios?Artėjant vasarai ir atostogų metui, vaiko teisių gynėjai ir kiti specialistai, dirbantys vaiko gerovės srityje, primena tėvams ir vasaros stovyklų organizatoriams, jog svarbu tinkamai pasirūpinti vaikų poilsiu. Vasaros stovyklose siūlomų veiklų įvairovė, įgūdžių lavinimas ir bendravimas su bendraamžiais – tik dalis smagaus vaikų laisvalaikio sąlygų, tad siūloma nepamiršti ir saugumo reikalavimų – saugios ir tvarkingos aplinkos, kokybiško maitinimo, individualiai subalansuoto fizinio krūvio bei galimybės gauti reikiamą medicininę pagalbą.

daugiau
71 - 80 iš 3346 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos