vaistai.lt

Vaikų žaidimų aikštelės: ką daryti, kad jos būtų saugios?Artėjant vasarai ir atostogų metui, vaiko teisių gynėjai ir kiti specialistai, dirbantys vaiko gerovės srityje, primena tėvams ir vasaros stovyklų organizatoriams, jog svarbu tinkamai pasirūpinti vaikų poilsiu. Vasaros stovyklose siūlomų veiklų įvairovė, įgūdžių lavinimas ir bendravimas su bendraamžiais – tik dalis smagaus vaikų laisvalaikio sąlygų, tad siūloma nepamiršti ir saugumo reikalavimų – saugios ir tvarkingos aplinkos, kokybiško maitinimo, individualiai subalansuoto fizinio krūvio bei galimybės gauti reikiamą medicininę pagalbą.

daugiau

Atnaujintas Europos komisijos reglamentas dėl teršalų koncentracijos maisteNaujasis reglamentas papildytas naujomis leidžiamomis maiste  teršalų koncentracijomis. Įtraukti nauji teršalai: pirolizidino alkaloidai žolelių užpiluose, arbatoje, maisto papilduose, džiovintuose prieskoniuose;  opijaus alkaloidai aguonų sėklose ir kepiniuose, kurių sudėtyje yra aguonų sėklų; delta-9-tetrahidrokanabinolis (Δ9-THC) kanapių sėklose ir iš jų pagamintuose produktuose; perfluoralkilintos medžiagos kiaušiniuose, žuvininkystės produktuose ir žuvyse, mėsoje ir jos subproduktuose.

daugiau

Vasaros stovyklos: ko reikia ne tik smagiam, bet ir saugiam vaikų poilsiui?Artėjant vasarai ir atostogų metui, vaiko teisių gynėjai ir kiti specialistai, dirbantys vaiko gerovės srityje, primena tėvams ir vasaros stovyklų organizatoriams, jog svarbu tinkamai pasirūpinti vaikų poilsiu. Vasaros stovyklose siūlomų veiklų įvairovė, įgūdžių lavinimas ir bendravimas su bendraamžiais – tik dalis smagaus vaikų laisvalaikio sąlygų, tad siūloma nepamiršti ir saugumo reikalavimų – saugios ir tvarkingos aplinkos, kokybiško maitinimo, individualiai subalansuoto fizinio krūvio bei galimybės gauti reikiamą medicininę pagalbą.

daugiau

Kasdienės kelionės į darbą ir atgal gali būti žalingos: mokslininkai paaiškina, kodėlPer COVID-19 pandemiją žmonės išmoko dirbti iš namų. Tačiau dabar daugybė įmonių kviečia savo darbuotojus sugrįžti į biurus. Bet gal būtų sveikiau kasdien nekeliauti į darbą? „ScienceAlert“ rašo, kad nors darbas biure gali būti naudingas dėl socialinių ryšių, bet ilgos kelionės į darbą siejamos su mažesniu fiziniu aktyvumu, antsvoriu ir miego problemomis.

daugiau

Vairuotojams liko du mėnesiai įsigyti naujos sudėties pirmosios pagalbos vaistinėlesNuo šių metų liepos 1-osios įsigalios ne kartą atidėtas reikalavimas vairuotojams automobiliuose turėti naujos komplektacijos pirmosios pagalbos rinkinius. Iki šio termino likus vos dviem mėnesiams, vaistininkai sako, kad naujų vaistinėlių turi pakankamai, tačiau jų pirkimo vis tiek nereikėtų atidėti termino išvakarėms.

daugiau

Mėlynoji vėliava – devyniems Lietuvos paplūdimiams!2023 m. balandžio mėn. 19 d. įvykusiame Aplinkosauginio švietimo fondo (angl. Foundation for Environmental Education, FEE) Mėlynosios vėliavos programos Tarptautinės tarybos posėdyje buvo įvertinti kandidatai, pretendavę gauti prestižinį Mėlynosios vėliavos apdovanojimą šių metų vasaros sezonui. Tarptautinės Mėlynosios vėliavos tarybos sprendimu, 2023 metų Lietuvos vasaros sezonu, Mėlynąsias vėliavas iškels devyni paplūdimiai.

daugiau

Klausiate – atsakome: ar turguje pardavinėjami nesupakuoti sausainiai turi būti paženklinti?Neretai turgavietėse galime sutikti prekiautojų prekiaujančių konditerijos gaminiais, tokiais kaip sausainiai, daugelio mėgstamais „grybukais“ ir t.t., kurie dažniausiai prieš atiduodant pirkėjui yra supakuojami į maišelius. Tačiau, kur vartotojui rasti svarbią informaciją apie maistą ir jo sudėtį kurią esame įpratę rasti ant supakuotų produktų etikečių?  Išimčių nėra –vartotojai turi būti informuojami apie produktą, siekiant jam padėti išsirinkti poreikius atitinkančius produktus taip pat informuoti apie galimus alergenus, kurių nenurodymas gali turėti labai skaudžių pasekmių. 

daugiau

Dalis skundų dėl triukšmo – pagrįstiTriukšmas – tai nepageidaujami arba žmogui kenksmingi išoriniai garsai, kuriuos sukuria žmonių veikla. Būtent taip triukšmas apibrėžtas Triukšmo valdymo įstatyme, kuriuos siekiama reglamentuoti būtent triukšmą skleidžiančios veiklos valdymą. Pasak sveikatos specialistų, triukšmas  neigiamai veikia žmonių sveikatą ir neapsiriboja vien tik klausos pažeidimais – gali veikti ir fiziškai, ir psichologiškai. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai kasmet balandžio paskutinį trečiadienį minimą Tarptautinę triukšmo suvokimo dieną primena, kur kreiptis, kai ramybę sudrumsčia netoliese esantys triukšmą skleidžiantys objektai (pavyzdžiui, šaldymo, vėdinimo įrenginių ir kt.), dar vadinami stacionariais triukšmo šaltiniais.

daugiau

Smulkios kietosios dalelės išlieką ankstyvų mirčių Europos Sąjungoje priežastimiEuropos aplinkos agentūros (EAA) duomenimis, Europos oro kokybė toliau gerėja, o ankstyvų mirčių ar žmonių, sergančių oro taršos sukeltomis ligomis, skaičius mažėja. Tačiau, remiantis neseniai paskelbta EAA analize, oro tarša išlieka didžiausiu su aplinka susijusiu rizikos veiksniu žmonių sveikatai Europoje.

daugiau

Populiarių rašytojų sveiko gyvenimo įpročiaiKasdieniame gyvenime siekiame gyventi kuo sveikiau ir įtvirtinti sveikatai naudingus įpročius, tačiau dažnai susidūrus su pirmaisiais sunkumais rankos nusvyra ir vėl grįžtama į senas vėžes. Lėtas ankstus kėlimasis ryte ir mankšta virsta kelių kavos puodelių išgėrimu paknopstom lekiant į darbą, profesiniai reikalai įsiterpia į asmeninį gyvenimą, o jeigu lieka laiko sau – jis būna praleidžiamas ant sofos, akis įbedus į televizoriaus ekraną.

daugiau
81 - 90 iš 3347 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos