vaistai.lt

Vairuotojams liko du mėnesiai įsigyti naujos sudėties pirmosios pagalbos vaistinėlesNuo šių metų liepos 1-osios įsigalios ne kartą atidėtas reikalavimas vairuotojams automobiliuose turėti naujos komplektacijos pirmosios pagalbos rinkinius. Iki šio termino likus vos dviem mėnesiams, vaistininkai sako, kad naujų vaistinėlių turi pakankamai, tačiau jų pirkimo vis tiek nereikėtų atidėti termino išvakarėms.

daugiau

Mėlynoji vėliava – devyniems Lietuvos paplūdimiams!2023 m. balandžio mėn. 19 d. įvykusiame Aplinkosauginio švietimo fondo (angl. Foundation for Environmental Education, FEE) Mėlynosios vėliavos programos Tarptautinės tarybos posėdyje buvo įvertinti kandidatai, pretendavę gauti prestižinį Mėlynosios vėliavos apdovanojimą šių metų vasaros sezonui. Tarptautinės Mėlynosios vėliavos tarybos sprendimu, 2023 metų Lietuvos vasaros sezonu, Mėlynąsias vėliavas iškels devyni paplūdimiai.

daugiau

Klausiate – atsakome: ar turguje pardavinėjami nesupakuoti sausainiai turi būti paženklinti?Neretai turgavietėse galime sutikti prekiautojų prekiaujančių konditerijos gaminiais, tokiais kaip sausainiai, daugelio mėgstamais „grybukais“ ir t.t., kurie dažniausiai prieš atiduodant pirkėjui yra supakuojami į maišelius. Tačiau, kur vartotojui rasti svarbią informaciją apie maistą ir jo sudėtį kurią esame įpratę rasti ant supakuotų produktų etikečių?  Išimčių nėra –vartotojai turi būti informuojami apie produktą, siekiant jam padėti išsirinkti poreikius atitinkančius produktus taip pat informuoti apie galimus alergenus, kurių nenurodymas gali turėti labai skaudžių pasekmių. 

daugiau

Dalis skundų dėl triukšmo – pagrįstiTriukšmas – tai nepageidaujami arba žmogui kenksmingi išoriniai garsai, kuriuos sukuria žmonių veikla. Būtent taip triukšmas apibrėžtas Triukšmo valdymo įstatyme, kuriuos siekiama reglamentuoti būtent triukšmą skleidžiančios veiklos valdymą. Pasak sveikatos specialistų, triukšmas  neigiamai veikia žmonių sveikatą ir neapsiriboja vien tik klausos pažeidimais – gali veikti ir fiziškai, ir psichologiškai. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai kasmet balandžio paskutinį trečiadienį minimą Tarptautinę triukšmo suvokimo dieną primena, kur kreiptis, kai ramybę sudrumsčia netoliese esantys triukšmą skleidžiantys objektai (pavyzdžiui, šaldymo, vėdinimo įrenginių ir kt.), dar vadinami stacionariais triukšmo šaltiniais.

daugiau

Smulkios kietosios dalelės išlieką ankstyvų mirčių Europos Sąjungoje priežastimiEuropos aplinkos agentūros (EAA) duomenimis, Europos oro kokybė toliau gerėja, o ankstyvų mirčių ar žmonių, sergančių oro taršos sukeltomis ligomis, skaičius mažėja. Tačiau, remiantis neseniai paskelbta EAA analize, oro tarša išlieka didžiausiu su aplinka susijusiu rizikos veiksniu žmonių sveikatai Europoje.

daugiau

Populiarių rašytojų sveiko gyvenimo įpročiaiKasdieniame gyvenime siekiame gyventi kuo sveikiau ir įtvirtinti sveikatai naudingus įpročius, tačiau dažnai susidūrus su pirmaisiais sunkumais rankos nusvyra ir vėl grįžtama į senas vėžes. Lėtas ankstus kėlimasis ryte ir mankšta virsta kelių kavos puodelių išgėrimu paknopstom lekiant į darbą, profesiniai reikalai įsiterpia į asmeninį gyvenimą, o jeigu lieka laiko sau – jis būna praleidžiamas ant sofos, akis įbedus į televizoriaus ekraną.

daugiau

Prie vairo – ir charakteris: kokio elgesio tikėtis iš skirtingų tipo asmenybių?Lietuvos vairuotojai gali atrodyti santūresni keliuose nei kad, pavyzdžiui, šiltųjų kraštų vairuotojai, kur signalizavimas, mostigavimas, šūksniai pro langus yra kasdienybė. Tačiau emociškai „karštų“ situacijų bandant pasidalinti vietą gatvėje, pasitaiko ir pas mus. Elgesį prie vairo didžiąja dalimi lemia mūsų charakterio ypatybės. Ką daryti kelyje susidūrus su emocingomis savo ar kitų vairuotojų reakcijomis? Kokios galimos išeitys atsidūrus sudėtingose situacijose kelyje?

daugiau

KTU mokslininkė: teršalai iš jūsų namų pasitinka jus Baltijos jūros bangose (8 patarimai kaip išsigelbėti nuo taršos)Ar daug atrastume lietuvių, kurie bent vieno savaitgalio vasarą nepraleistų prie Baltijos jūros, gulėdami ant jūros bangų skalaujamo smėlėto kranto? Tikriausiai ne. Bet lažinuosi, kad tik keletas iš apgulančių pajūrį ir besimėgaujančių gaiviu jūros vandeniu poilsiautojų pagalvoja apie tai, iš kur tas vanduo atsiranda.

daugiau

Pakeistomis bakterijomis galima gydyti vėžį. Priešaky – bandymai su žmonėmisMumyse knibžda mikrobai, tad mokslininkai nori panaudoti juos gydyti. Mūsų kūnuose ir ant jų gyvena trilijonai mikrobų — ir gali pavykti juos modifikuoti taip, kad jie padėtų įveikti ligas. Mokslininkai pakeitė kai kurių ant odos gyvenančių mikrobų genomus taip, kad jie galėtų užkirsti kelią vėžiui ar jį gydyti. Su pelėmis, panašu, tai veikia, laukia bandymai su žmonėmis.

daugiau

Lietuvos mokslininkų išradimas: reabilitacijos sistema, kuria bus galima naudotis namuoseVirtualiosios realybės (VR) sistemos dar prieš kelerius metus daugeliui siejosi su žaidimais ir laisvalaikiu trimatėje erdvėje. Šiandien VR taikoma įvairiose srityse. KTU tyrėjo Ryčio Maskeliūno ir Lietuvos mokslininkų komandos inovacija – VR pagrindu sukurta reabilitacijos sistema, kurią pats mokslininkas apibūdina kaip VR technologiją, be VR pasaulio ir akinių.

daugiau
91 - 100 iš 3353 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos