vaistai.lt

Reabilitologė apie pėdų masažo galią: „Galima įveikti ir didžiausius skausmus“Kai renkamės avalynę, dažniausiai vertiname patogumą bei estetiką. Tačiau tai neturėtų būti vieninteliai kriterijai, teigia gydytojai. Norint nesutrikdyti organizmo funkcijų, itin svarbi ir dar viena avalynės savybė. Fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja Brigita Paulienė pranešime žiniasklaidai teigia, kad medicininių požiūriu itin svarbu, jog avalynė būtų ortopediškai korektiška.

daugiau

Antikinio pasaulio stebuklas: kaip virtuvėje atskleisti geriausias salierų savybes?Salierus galima vadinti tikru universalumo įsikūnijimu: kone visos jų dalys nuo šakniavaisių iki sėklų yra valgomos, o istorijoje augalas buvo vertinamas tiek dėl savo maistinių, tiek dėl sveikatinančių savybių. Vitaminas C, nuo laisvųjų radikalų poveikio saugantis beta karotenas ar už mūsų energiją atsakingas manganas. Šių antioksidantų salieruose – gausu.

daugiau

Cinkas: kokie negalavimai išduoda jo trūkumą ir kodėl jo dabar ypač reikia?Cinkas ne tik užtikrina mūsų organizmo ląstelių funkcionalumą, stiprina imuninę sistemą, palaiko vaisingumą ir reprodukciją, tačiau turi ir priešuždegiminių savybių. Užtikrinti reikiamą cinko kiekį svarbu ypač šiuo metu, nes, tyrimų duomenimis, cinko preparatai mažina tikimybę užsikrėsti COVID-19 ir gelbsti sergančius.

daugiau

Pasaulinės maisto dienos tema „Mūsų ateitis – mūsų rankose“Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras primena, kad kiekvienais metais spalio 16 d. minima Pasaulinė maisto diena. Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacija paskelbė šių metų temą: „Mūsų ateitis – mūsų rankose“.
Žemės ūkio ir maisto sistema yra sudėtingas terminas, kuris gali atrodyti toli nuo mūsų kasdienybės, bet ar visi žinome, kad nuo šios sistemos priklauso mūsų gyvenimas? Pasirinktas maistas, jo gamybos, paruošimo ir laikymo būdai daro mus neatsiejamai aktyviais žemės ūkio ir  maisto sistemos dalyviais.

daugiau

Kodėl svarbus miego režimas ir kas padeda geriau išsimiegoti?Tikslus miego režimas – raktas į geresnę miego kokybę. Laikantis gero miego rekomendacijų, žmonės gali net tik sugrįžti į norimą miego ritmą, bet ir pagerinti jo kokybę nakties metu. Kauno klinikų Neurologijos klinikos gydytoja neurologė Evelina Pajėdienė pranešime žiniasklaidai teigia, kad vienodas miego ritmas yra labai svarbus žmonėms, o geras ir kokybiškas poilsis priklauso nuo daug veiksnių, apie kuriuos kartais net nesusimąstome.


daugiau

5 nedideli mitybos pokyčiai padės sumažinti antsvorįNutukimas – viena didžiausių mūsų laikų sveikatos bėdų, bet dideli pokyčiai prasideda nuo mažų žingsnelių. Minėdami Pasaulinę nutukimo dieną, pabandykime žengti bent vieną iš šių sveiko maisto technologės ir portalo sveikataipalankus.lt įkūrėjos Ramintos Bogušienės siūlomų žingsnių, padedančių išsaugoti normalų kūno svorį.

daugiau

Kodėl dingsta apetitas ir kaip jį pagerinti?Mityba yra vienas iš kertinių žmogaus gyvenimo poreikių, lemiantis ne tik fizinės, bet ir psichologinės sveikatos kokybę. Tačiau kartais žmonės susiduria su apetito stoka. Kodėl taip nutinka ir kaip susigrąžinti norą valgyti? „Apetito netekimas nėra pirminė būklė, o kito organizmo sutrikimo simptomas, kurį gali sukelti ne tik įvairios fizinės, bet ir psichologinės priežastys. Nenorą valgyti gali lemti ir trumpalaikis virškinimo sutrikimas, apsinuodijimas, bakterinė ar virusinė infekcija, tačiau kartais tai gali signalizuoti apie rimtą susirgimą ir gydymo poreikį“, – pranešime žiniasklaidai  komentuoja „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Gabrielė Krutulytė.

daugiau

Lietuviškų kiaušinių ypatumaiPatikrų duomenys rodo itin mažą pažeidimų kiekį, tiriant Lietuvos rinkai tiekiamų kiaušinių kokybę bei saugą. Visus metus Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) vykdo valstybinę kiaušinių kontrolę maistinių naminių paukščių laikymo vietose, kiaušinių pakavimo centruose, prekybos vietose. Planinės ir neplaninės kontrolės metu nuolat tikrinama kiaušinių atitiktis teisės aktų keliamiems reikalavimams, taip pat atrenkami mėginiai taršai nustatyti.

 

daugiau

Ekologiškas interjero elementas – užuolaidosJeigu jūs neabejingas aplinkosaugos problemoms, taip pat suvokiate, koks glaudus ryšys sieja žmogų ir jo aplinką, vis dažniau ieškote ekologiškų ir tvarių sprendimų savo kasdienybėje, mes turime jums ką pristatyti. Aukštųjų technologijų pagalba gaminamos užuolaidos iš specialių ir, žinoma, perdirbtų ekologiškų audinių, yra puiki ir tvari alternatyva įprastinėms užuolaidoms. „Eko“ užuolaidų kolekcijos išskirtinumas slypi 100 % perdirbtų audinių kokybėje.

 

daugiau

Populiarėjant gėlių naudojimui maisto gamybai ar puošimui, įspėjama apie rizikasMaisto puošimas gėlių ar augalų žiedais vis dažniau naudojamas gamintojų tiek kulinarijoje, tiek ir konditerijoje. Šviežios, džiovintos bei liofilizuotos gėlės ar jų žiedlapiai kaip prieskoniai dedami gaminant salotas, garnyrus, sriubas, desertus bei kitus patiekalus dėl subtilesnio skonio ar patrauklesnės išvaizdos. Populiarėjant maisto puošimui gėlėmis, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai įspėja apie galimas rizikas ir pataria prieš naudojant įsitikinti, kad į patiekalą norima įkomponuoti gėlė iš tiesų yra valgoma bei įvardija populiariausių valgomų gėlių rūšis.

 

daugiau
1 - 10 iš 2435 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 

    

Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos