vaistai.lt

Paaiškino, kodėl kai kuriems kasdien nueiti 10 tūkst. žingsnių gali būti pavojingaLietuviai įsitikinę, kad kasdien kiekvienam žmogui reikia nueiti 10 tūkst. žingsnių. Tam yra sukurta ne viena žingsnių rinkimo programėlė, kai kurios jų už žingsnius net siūlo įvairių prizų. Tačiau kodėl būtent 10 tūkstančių? Kokia tokio kasdienio žingsniavimo organizmui nauda? Ir kam nueiti tiek žingsnių gali būti pavojinga?

daugiau

Artėjant mokslo metams, specialistų žinia tėvams: nepamirškite apie tai pasikalbėtiĮsibėgėjant pasiruošimui mokslo metams, specialistai siunčia svarbią žinią tėvams: dabar pats metas pasikalbėti su vaikais apie jų savijautą, emocinę sveikatą ir sunkumus, su kuriais jie galbūt susiduria.

daugiau

Elektrolitų svarba bėgikams: ką turite žinoti prieš pradėdami bėgiotiTinkama hidratacija ir elektrolitų balansas yra esminiai veiksniai siekiant išlaikyti gerą savijautą ir sportinę formą. Bėgikams, ypač ilgesnių distancijų metu, būtina ne tik vartoti pakankamai vandens, bet ir atkreipti dėmesį į elektrolitų balansą, kurį užtikrinti padės maistas bei papildai.

daugiau

Dietologė įvardijo, kuri sviesto rūšis turėtų dažniau atsidurti mitybos racioneLydytas sviestas (ghi) yra kepimo riebalų rūšis, plačiai naudojama Indijos virtuvėje. Pastaraisiais metais šio sviesto populiarumas išaugo ir kitose pasaulio šalyse. „Ghi“ gaminamas kaitinant sviestą, atskiriant vandenį ir pieno medžiagas bei taip paliekant grynus, nuskaidrintus sviesto riebalus, pasižyminčius sodriu skoniu. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pranešime žiniasklaidai teigia, kad nors šį sviestą reikia vartoti saikingai, vis dėlto jis gali tapti vienu iš vitaminų A, E ir K2 šaltinių.

daugiau

Kas yra elektrolitai ir kuo jie padeda organizmuiVis dažniau internete galima pamatyti rekomendacijas vartoti elektrolitus ne tik po virškinamojo trakto sutrikimų, bet ir prevenciškai – sportuojant ar netgi prieš skrydį lėktuvu. Nors elektrolitų tirpalų nauda po įvairių sveikatos problemų yra neginčijama, kyla klausimas: ar tikrai verta juos vartoti ir kasdieninėse situacijose?

daugiau

Reguliarūs nugaros masažai: ilgalaikė nauda sveikataiŠiuolaikiniame, nuolat besikeičiančiame pasaulyje, kasdienio gyvenimo ypatumai gali smarkiai paveikti mūsų kūną, ypač nugarą. Nesvarbu, ar tai būtų dėl ilgų sėdėjimo prie stalo valandų, intensyvios fizinės veiklos, ar laikui bėgant didėjančio streso - nugaros skausmas yra dažnas įvairaus amžiaus žmonių nusiskundimas.

daugiau

Ankstyvas autizmo nustatymas - kodėl tai taip svarbu?Ankstyvas autizmo nustatymas yra vienas iš svarbiausių veiksnių, galinčių lemti vaiko raidą ir ateities perspektyvas. Autizmas yra neurologinio vystymosi sutrikimas, kuris gali turėti reikšmingą poveikį vaiko socialiniams, komunikaciniams ir elgesio gebėjimams. Ankstyva intervencija suteikia galimybę efektyviau spręsti šiuos iššūkius ir padėti vaikui pasiekti maksimalų savo potencialą.

daugiau

Po vasaros gali pradėti trūkti geležies: kaip vartoti šį mineraląVasaros paskutinėmis dienomis daugiau žmonių gali susidurti su nuovargiu ir silpnumu, galvos skausmais, išblyškusia oda, dusuliu ar pasunkėjusiu kvėpavimu, nusilpusiais plaukais ir nagais, taip pat pagreitėjusiu ar netolygiu širdies plakimu. Tai gali būti susiję su geležies trūkumu.

daugiau

Camelina sativa (Sėjamoji judra). Kam ji naudojama?Sėjamoji judra (Camelina sativa) yra vienas seniausių kultūrinių augalų. Ji buvo auginama jau bronzos bei geležies amžiuose, daugiausiai Rytų ir Pietų Europoje. Įprastais augalais judros tapo apie 400–500 metų prieš Kristų, tuomet jos buvo auginamos vienos arba su linais. Jų sėklas naudodavo kasdienio maisto gamybai – dėdavo kepant duoną ar, kartu su avižų kruopomis, iš jų virdavo košę.

daugiau

Vaikai su paspirtukais: kokias taisykles jiems priminti, kad pasivažinėjimas nevirstų nelaimeVasarą miestų gatves ir vėl užvaldė paspirtukų vairuotojai. Nemaža jų dalis – šiuo metu atostogaujantys vaikai ir paaugliai. Neatsargus paspirtukų vairavimas – viena dažniausių vaikų traumų vasarą priežasčių. Kaip pasirūpinti, kad tokie vaikų pasivažinėjimai būtų saugūs ir jiems patiems, ir aplinkiniams?

daugiau
1 - 10 iš 2939 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos