vaistai.lt
Pagrindiniai mitybos principai po švenčių: džiaukimės dailia figūraPo ilgų žiemos švenčių daugelis iš mūsų jaučiasi apsunkę, virškinimo sistema nedirba taip, kaip norėtųsi, o vaizdas veidrodyje, švelniai tariant, netenkina. Jei per didžiąsias žiemos šventes leidote sau „nusidėti“, lepinote save nesveiku maistu bei dažnomis kelionėmis link šaldytuvo, tai dabar pats laikas susiimti. Kaip tai padaryti?


daugiau
5 inkstus valantys kokteiliaiŠventės yra šventės. Ką čia slėpti, kad dauguma mūsų tiesiog nutrūksta nuo vadelių ir pasiduoda paties įvairiausio maisto vilionėms. Sunku atsispirti dar vieno torto gabalėliui, sultingam mėsos kepsniui, o jau šokolado kalnai... Trumpai tariant, aišku, jog po šventinės karštinės jaučiamės apsunkę ir išvargę, reikia kažko griebtis.


daugiau
Ką daryti persivalgius?Kartais ir paprasčiausi dalykai padeda mūsų organizmui dirbti kaip laikrodukui. Rudieji riebalai, arba rudasis riebalinis audinys, mokslininkų tyrinėjami jau ne vienerius metus. Pasirodo, atitinkamomis salygomis rudieji riebalai degina gautą energiją, o ne ją kaupia, todėl turi teigiamą reikšmę svorio subalansavimui. Pavyzdžiui, naujagimiai turi pakankamai rudųjų riebalų, kurie padeda jų kūnams sušilti, tačiau augant tas kiekis organizme sparčiai mąžta. Mokslininkai sako, kad rudieji riebalai suaktyvėja tada, kai žmogaus kūnas yra veikiamas šaltos oros temperatūros, todėl sudeginama daugiau kalorijų.


daugiau
Dukano dieta: mitybos planas, pasižymintis ilgalaikiu poveikiuAnot amerikiečių svetainės healthyweightforum.com atliktų tyrimų bei apklausų, baltymų dietos yra vienos efektyviausių ir pasižymi ilgalaikiu poveikiu. Jeigu norite tapti grakštesni bei išlaikyti gražią figūrą ilgesnį laiką, siūlome pabandyti baltymų dietą. Baltymų dieta – puikus atradimas tiems, kurie mėgsta mėsą bei pieno produktus. Be to, ji pukiai tiks ir tiems, kurie mieliau renkasi augalinį maistą (pvz., vegetarai, veganai). Mitybos specialistai tikina, kad laikantis šios dietos, 30 % baltymų gaunami iš gyvūlinių maisto šaltinių, o likusieji 70 % – iš augalinių.


daugiau
Ilgaamžiškumo paslaptys: keiskime gyvenimą kryptingaiKiekvienas iš mūsų trokšta aplenkti bėgančius metus. Aktyvi gyvensena, subalansuota mityba, pozityvios mintys padės atlaikyti laiko mestus iššūkius, atitolins senatvę ir leis džiaugtis sveika siela bei kūnu.

Sveikai maitinkitės
„Jei norite gyventi 100 metų, pavalgę lėkštėje palikite šiek tiek maisto“, – teigia Tibeto išminčiai. Sant Luiso universiteto (JAV) mokslininkai patvirtina, kad persivalgymas priartina senatvę. 2008 m. atlikti tyrimai paliudijo, kad apribojus per dieną gaunamų kalorijų kiekį, organizme sumažėjo skydliaukės hormono trijodtironino gamyba.


daugiau
Imuninę sistemą stiprinantys gėrimaiVienas lengviausių ir efektyviausių būdų išvengti peršalimo ar gripo, itin aktyvaus šaltymečiu, yra šių ligų profilaktika besigardžiuojant sveikais gėrimais. Daugelyje vaisių ir daržovių apstu antioksidantų, vitaminų ir naudingųjų mineralų, stiprinančių imuninę sistemą bei palaikančių bendrą organizmo sveikatą. Tad reguliarus šių gėrimų vartojimas užtikrins puikią savijautą ir užkirs kelią peršalimui. O juk didžiausias metų šventes pasitikti verta ne tik būnant puikios nuotaikos, bet ir geros savijautos.
daugiau
Kaip pasirūpinti savo akimis šaltymečiuAkys – ne tik sielos veidrodis, bet ir svarbiausias jutimo organas. Akimis žmogus gauna net 80 proc. visos informacijos. Gydytojai oftalmologai pastebi, jog šaltojo sezono metu akims turi būti skiriamas išskirtinis dėmesys. Padidėję oro srautai, sumažėjęs drėgmės kiekis patalpose ir sezoniniai virusai – veiksniai, galintys sukelti rimtų akių ligų komplikacijų. „Prasidėjus šildymo sezonui, atšalūs orams, rečiau vėdiname patalpą, į ją iš lauko patenka mažiau drėgmės. Be to, pats patalpų šildymas sausina orą patalpoje, todėl džiūsta gleivinės, tame tarpe ir akys“, – teigia Medicinos diagnostikos ir gydymo centro oftalmologė, med. dr. Dalia Krivaitienė.
daugiau
Ką iš tikrųjų reiškia jūsų alkis: 10 jo rūšiųNiekaip nepavyksta numesti nereikalingų kilogramų? Galbūt tiesiog nemokate atpažinti, kada jūsų kūnas iš tiesų reikalauja maisto, o kada valgote tik iš streso, nuobodulio ar tiesiog iš įpročio. Pasirodo, alkio rūšių yra gerokai daugiau nei viena ir labai svarbu išmokti jas atpažinti ne tik dėl savo kūno svorio, bet ir dėl bendros organizmo sveikatos. Išmokus atskirti įvairias alkio rūšis, susidarius savo mitybos režimą ir kruopščiai jo laikantis, išlaikyti tobulą savo kūno svorį sunku tikrai nebus.
daugiau
6 žingsnių dieta – dailesnės formos vos per savaitęŠi dieta, dar vadinama „6 žiedlapių dieta“, yra labai paprasta ir trunka tik šešias dienas, per kurias reikia valgyti skirtingų grupių produktus.

Nuo ko pradėti?
„6 žiedlapių dieta“ primena iškrovos dienas, kada valgomi vienos rūšies produktai. Šiuo atveju gaunama tikra šešių monodietų simbiozė, kurių kiekviena trunka po vieną dieną.

daugiau
Ar saulės trūkumas yra melanomos kaltininkas?Sergamumas melanoma ir mirtingumas nuo odos vėžio didėjo pastaruosius tris dešimtmečius, tačiau šis augimas klaidingai buvo siejamas su ultravioletiniais saulės spinduliais. Vis dėlto Didžiosios Britanijos dermatologijos leidinyje „British Journal of Dermatology“ paskelbtas tyrimas rodo, kad saulė yra tik atpirkimo ožys ir sąsajų su melanomos rizika turi ne tiek jau daug.
daugiau
2381 - 2390 iš 2852 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  231 232 233 234 235 236 237 238 239 240  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos