vaistai.lt
Patarimai, kaip išvengti galvos skausmo, kylančio dėl orų kaitosPastaruoju metu vis dažniau žmonės skundžiasi nemaloniu galvos skausmu, kuris prasideda tuomet, kai keičiasi oras. Pavargusios akys, apsunkusi galva, įtampa visame kūne skatina ieškoti būdų, kaip pasijusti geriau. Patarimais dalijamės ir Ji24.lt – kaip išvanoti tam nelemtam galvos skausmui šonus?

Masažas
Įrodyta, kad jeigu žmogus dažnai kenčia nuo galvos skausmų, teigiamai sveikatą veikia kelis kartus per savaitę atliekamas masažas. Jis suaktyvina kraujotaką, leidžia organizmui atsipalaiduoti, todėl sumažėja spazmai. Ką jau kalbėti apie tai, kad galvos masažas – tikras malonumas: švelniai glostydami ar sukamaisiais judesiais masažuokite kaktą, smilkinius, pereidami prie kaklo ir sprando. Tai ypač svarbu, nes atsipalaiduoja kaklo raumenys ir pagerėja kraujotaka.

daugiau
Maisto produktai, kurių niekada nederėtų valgyti prieš miegąJei vakarienę valgote vėlai ar jei ypač mėgstate užkandžiauti prieš miegą, galite labai rimtai sutrikdyti savo miego ciklą bei pakenkti savo skrandžiui ir bendrai organizmo sveikatai. Anot 30 metų darbo medicinoje praktiką turinčios gydytojos Jamie Koufman, vakarienę valgyti derėtų likus ne mažiau kaip trims valandoms iki miego, mat kitaip organizmas nespės tinkamai suvirškinti maisto, rašo prevention.com.
Gydytoja pataria vengti ir užkandžiavimo prieš miegą, ypač tam tikrų produktų ir gėrimų, kurie itin trukdo organizmui pailsėti bei neleidžia jums tinkamai išsimiegoti.
daugiau
7 priežastys, kodėl verta pasitikrinti sveikatą dabarSveikame kūne – sveika siela. Net ir nedideli sveikatos sutrikimai veikia mūsų nuotaikų kaitą, slopina darbingumą. Būtent rudenį, trumpėjant dienoms ir šaltėjant orams bei kintant mūsų mitybai – organizmas susiduria su daugybe pakitusios aplinkos faktorių. Tai metas, kai pasireiškia ne tik peršalimai ir puola virusinės ligos, bet ir paūmėja lėtinės ligos. Rečiau keliaudami bei daugiau laiko praleisdami namuose, didesnį dėmesį savo sveikatos priežiūrai turėtume skirti būtent šiuo laikotarpiu. Kokie yra svarbiausia argumentai, kodėl pasitikrinti savo sveikatą turėtume dabar?
daugiau
Kaip numesti svorio probleminėse kūno vietoseNors sveikos mitybos specialistai dietas vertina nevienareikšmiškai, tačiau moterys ir vyrai kartais vis tiek nusprendžia jų laikytis. O juk kur kas paprasčiau tiesiog patobulinti savo mitybą, o ne strimgalviais pulti į dietų sūkurį. Kai svoris pradeda kristi, kūnas lieknėja ne probleminėse vietose, bet tolygiai, o tai reiškia, kad jeigu ant pilvo puikuojasi gelbėjimo ratas, jis tikrai „neištirps“ pirmas. Dažniausiai pirmieji lieknėjimo rezultatai matyti ant veido, kaklo ir tose vietose, kuriose ir taip nėra daug riebalinio sluoksnio. Žodžiu, kilogramai tirpsta nuo viršaus žemyn, o ne atvirkščiai, kaip galbūt daugelis moterų norėtų.
daugiau
Galvos skausmo priežastys. Kaip išvengti migreninių ir kitokių negalavimų?Nuo pat ryto išskubate į darbą – ten laukia begalė susitikimų, įvairių užduočių, atrodo, net nėra kada atsikvėpti. Vakare grįžtate iš darbo, o galva pilna minčių apie rytojaus užduotis, stresuojate, ar sugebėsite jas įvykdyti laiku. Namuose tikra netvarka, vaikai plyšauja nesavu balsu, ir staiga pajuntate, kaip visas dienos nuovargis jums pradeda pulsuoti smilkiniuose. Pažįstama situacija? Galvos skausmai, kylantys dėl pernelyg didelio nuovargio, dėl patiriamo streso ar dėl miego trūkumo, yra šiuolaikinio gyvenimo rykštė – su jais tenka kovoti visiems.
daugiau
Mitybos principai sergant inkstų ligomis: kokį maistą rinktis?Inkstų ligos neretai sukelia medžiagų apykaitos sutrikimus, dažnai vargina kojų patinimai. Jums gali padėti mitybos orientyrai, kurie atstatys skysčių ir druskų pusiausvyrą organizme. Inkstų ligų simptomai: ūminis ir lėtinis inkstų uždegimas, medžiagų apykaitos sutrikimai, dažnas kojų tinimas, bendras inkstų nepakankamumas.
daugiau
Druska sumažins sąnarių ir gerklės skausmąDruską naudoti galite ne tik maistui gardinti, bet ir savo sveikatai, mat ji itin efektyviai padeda nuo gerklės, dantenų skausmų, taip pat mažina slogą ir deginimo jausmą burnoje suvalgius aštraus maisto.

Palengvins gerklės skausmą
Jei peršalus pradėjo kiek perštėti gerklę, neskubėkite į vaistinę pirkti pastilių, visų pirma išbandykite gydomąjį druskos poveikį. Į puodelį šilto vandens įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir gerai išmaišę, vandeniu keletą kartų per dieną praskalaukite gerklę (pasistenkite vandenį ne nuryti, o išspjauti). Jei gerklės skausmas per tris dienas nepraeis, kreipkitės į savo šeimos gydytoją.

daugiau
Antibiotikų alternatyva – bakterijų ėdikų terapijaMokslininkų nedžiugina, kad pastaruoju metu vartojama vis daugiau antibiotikų. Bakterijos tampa atsparios įprastiniam gydymui, kuris seniau garantuodavo, kad liga greitai atsitrauks. Tai verčia ieškoti alternatyvų kovojant su ligomis.

Kas skatina bakterijų atsparumą
Pirmasis atrastas antibiotikas – visiems gerai pažįstamas penicilinas, apie kurį pasaulis sužinojo dar XIX a. pabaigoje. Nuo XX a. pradžios iki šių dienų preparatas vartojamas infekcijoms, sukeltoms stafilokokų, streptokokų ir kitų bakterijų, gydyti.

daugiau
Lieknėjimo mitai ir tiesos: kodėl sunku numesti svorio?Kartais norėdamos sulieknėti persistengiame ir padarome sau meškos paslaugą. Anot mitybos specialistų, išsaugoti ar susigrąžinti tobulas formas trukdo dažnai daromos klaidos ir netinkamas požiūris į mitybą.

Norint sulieknėti, būtina kuo rečiau valgyti. Netiesa.
Pasak mitybos specialistų, norint sulieknėti kaip tik reikėtų valgyti kuo dažniau, bet mažomis porcijomis ir visaverčio maisto. T. y. maždaug kas 3–4 valandas po kumščio dydžio porciją. Taip pat vienodu laiku, nes organizmas įpranta ir tuo metu skrandis išskiria daugiausia virškinimo sulčių. O gerai suvirškintas maistas neina į kūną.

daugiau
Pribloškiantis eksperimentas: 3 litrai vandens per dieną moterį pakeitė neatpažįstamaiDaugelis mūsų organizmo funkcijų priklauso nuo vandens. Jis padeda į ląsteles pernešti visas naudingąsias medžiagas, šalina toksinus ir gerina virškinimo sistemą – būtent dėl to per dieną gerti kuo daugiau vandens yra gyvybiškai būtina. Vanduo ne tik prisideda prie bendros organizmo sveikatos, bet ir efektyviai gerina išvaizdą, ypač odos ir plaukų būklę. Gavusi pakankamai vandens oda pastebimai pašviesėja, tampa sveikesnė, o plaukai atgauna prarastą žvilgesį.
daugiau
2421 - 2430 iš 2854 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  241 242 243 244 245 246 247 248 249 250  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos