vaistai.lt
Taisyklės, padėsiančios nugalėti rytinį snaudulįKartais kiekvienas rytas tampa košmaru, kai nesinori kojos kelti iš šiltos ir jaukios lovos. O jeigu dar už lango niūriai daužosi lietaus lašai, vėjas plėšia medžių lapus, trokštame tik susisukti į kamuoliuką ir snausti žiemos miegu. Ką daryti, kad diena prasidėtų kupina energijos? Kaip dovanoti sau ir kitiems gerą nuotaiką? Pradėkime nuo to, kad labai svarbus jūsų pasiruošimas miegui. Ar galite tikėtis lengvai ir greitai prabusti, jeigu vakare dalyvaujate vakarėlyje, iki išnaktų leidžiate laiką prie televizoriaus ar kompiuterio, įtemptai mokotės, jaučiate stresą? 
daugiau
Veiksmingi būdai sumažinti nugaros skausmą namuoseDirbdami sėdimą darbą ir kone visą dieną praleisdami prie kompiuterio, ypač, jei sėdite netaisyklingai, nugaros skausmo taip paprastai neišvengsite. Vis dėlto į gydytojus kreiptis neskubėkite, jei skausmas nėra labai stiprus, pakaks pagulėti karštoje vonioje, atsipalaiduoti ar paprašyti, kad mylimasis ar mylimoji padarytų jums masažą. Nugaros skausmą sau palengvinsite ir užsidėję ledo, ypač jei nugarą skaudėti pradėjo labai staiga pakilnojus ar panešiojus sunkius nešulius. Tiesa, turėkite omenyje, kad kartais stiprus nugaros skausmas gali signalizuoti ir rimtas sveikatos bėdas, tad jei nugaros skausmą lydi daugiau negalavimų (bendras silpnumas, kojų sustingimas, skausmas šlapimo pūslėje) į gydytoją kreipkitės nedelsdami nė minutės.
daugiau
Nesiseka ir nieko nesinori? Prisiminkite paprastus džiaugsmusSąvoka „laimė“ tokia efemeriška, kad primena rojų – visi žino, kad yra tokia vieta, bet niekas nebuvo. Tad siūlome prisiminti paprastus, bet patikimus malonumus ar ritualus. Kiekvienas turime savų, bet išbandykime primirštus ar dar nepatirtus. Juk kartais užtenka tik mažmožio. O kas įdomiausia, jog tai veikia! Kada gyventi gera? Kai mokate sustabdyti laiką, džiaugtis akimirkomis, kiekvienoje jų išvysti stebuklą ir pajusti persmelkianti amžinybės kodą. Optimizmas, atrasta ramybė, vidinė harmonija ir pilnatvės jausmas dovanoja tai, ko neįsigysi už jokius pinigus.
daugiau
Kur dingsta mūsų energija? Kaltas gali būti ir niurzgėjimas, ir atsitiktiniai lytiniai santykiaiNors oras geras, darbai labai nespaudžia, bet kartais jaučiamės tarsi išsunktos citrinos. Beje, tokia būsena gali tęstis ilgą laiką. Ką daryti?

1. Nesidairykite į praeitį
Dauguma žmonių tai daro nuolat. Neprisiminkite nieko – nei to kas buvo gera, nei to, kas bloga. Tai tiesiog priverčia jus grįžti atgal, ten, kur jau buvote. Tai atima nemažai jėgų. Dar daugiau tų jėgų prarandate jei tai, ką atsimenate, jums sukelia negatyvių emocijų. Nepasakokite kitiems liūdnų savo gyvenimo istorijų. Taip jūs tik švaistote energiją. Stabdykite save kaskart, kai pastebite, jog pradedate vėl kalbėti apie praeitį. Tai nėra lengva. Bet su laiku išmoksite.

daugiau
Pušų spyglių galia – veido odos grožiui ir sveikataiKai sužinojau, kad japonai perka Lietuvoje į gražias dėžutes supakuotus pušų spyglius ir veža juos į Japoniją, pajutau ir gėdą, ir džiugesį. Tekančios saulės šalies gyventojai lietuviškų pušų spyglius vitaminų, vitamininių gėrimų ir kitų gėrybių gamybai renkasi dėl gan geros mūsų miškų ekologinės situacijos. Gėda todėl, kad šiuo metu nepažįstu nė vieno Lietuvoje gyvenančio žmogaus, kuris žinotų apie medžių spyglius, jų „galias“ ką nors daugiau nei rašo mokykliniuose vadovėliuose ir profilaktiškai arba gydymosi tikslais juos vartotų. Tad truputį džiugu, kai svetimi įvertina mūsų turtą. Tada ir mums patiems daug lengviau tą turtą pastebėti, išsamiau juo pasidomėti.
daugiau
5 naktinės svorio metimo strategijosJeigu svoris nejuda nė iš vietos, visada galite bandyti pakeisti tam tikrus savo įpročius. Atrodytų, kad vakaras labiausiai tinka sėdėjimui prie kompiuterio, susitikimams su draugais ar maloniam laikui su šeima, tačiau galite padaryti kai ką nuostabaus ir savo figūrai. Dietologai tikina, kad šis metas padeda pasiekti didesnių ir geresnių rezultatų. Taigi, paslaptimis dalijamės ir mes!
daugiau
Aktyvaus sėdėjimo menasAr mokate sėdėti aktyviai? Nežinote, kad tai yra? Daugybė žmonių kasdien šioje padėtyje praleidžia daugiau nei aštuonias valandas, todėl kiekvienas turėtų būti susipažinęs su pagrindinėmis aktyvaus sėdėjimo taisyklėmis. Vis dažniau kalbama apie tai, kad sėslus gyvenimo būdas yra ne mažiau pavojingas nei rūkymas. Jis susijęs su cukriniu diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis, ankstyva mirtimi. Nuolatinis sėdėjimas taip pat grasina viršsvoriu, dėl nepakankamo judėjimo.
daugiau
Iššūkis: kaip per 21 dieną išsiugdyti norimus įpročiusSvajojate pradėti sportuoti ir numesti nereikalingus kilogramus ar sutvirtinti vis glembančius raumenukus, tačiau niekaip nesiryžtate to pradėti? Metas liautis atidėliojus ir imtis veiksmų! Juk ne veltui sakoma: „Gera pradžia – pusė darbo“, todėl visuomet geriausia susidaryti planą ir imtis jo vykdymo. Ir čia svarbu ne vien tik pasiryžimas galų gale pradėti sportuoti, bet ir sugebėjimas nusistatyti tikslą ir apsibrėžti, kokius įpročius norėtumėte išsiugdyti arba kurių kaip tik norėtumėte atsikratyti.
daugiau
Piktnaudžiaujate alkoholiu? Pasižiūrėkite, kaip atrodysite po 20 metųPer daugelį metų alkoholio daroma žala žmogaus organizmui jau plačiai išnagrinėta. Mokslininkai perspėja, kad piktnaudžiavimas svaigiaisiais gėrimais gali tapti pagrindine depresijos, kepenų ligų ir netgi ankstyvos mirties priežastimi. Vis dėlto alkoholio vartojimas kenkia ne tik organizmui, bet ir išvaizdai. Negatyvūs pokyčiai išryškėja po daugelio metų, tad ne visuomet galima suprasti, kad atsiradęs raudonis, paburkę paakiai ir skruostai yra ilgo alkoholio vartojimo padariniai.
daugiau
Kokias ligas gali išduoti jūsų nagai?Kai patys pasižiūrime į savo rankas, galime pastebėti, jog laikas karpyti, valyti ar liautis kramtyti nagus, tačiau tai beveik ir viskas. Visgi, jei į jūsų rankas pasižiūrėtų dermatologas, pasakytų žymiai daugiau. Pasirodo, nagų būklė gali jam pasufleruoti, kad jūsų mityba nevisavertė, patiriate daug streso ar sergate inkstų ligomis. „Ant nagų galima rasti bent 30 požymių, išduodančių, kad turite sveikatos sutrikimų. Kai kurie jų gali pranešti apie daugiau nei vieną ligą“, – tikina Northwestern universiteto (JAV) Dermatologijos skyriaus dėstytoja Amy Derick. Tinklalapiui businessinsider.com ji pateika 8 požymius, kurie byloja apie rimtesnes sveikatos problemas.
daugiau
2431 - 2440 iš 2852 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  241 242 243 244 245 246 247 248 249 250  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos