vaistai.lt
5 dienų dieta: valgykite dažniau ir sverkite mažiauAtsibodo badauti ir laikytis varginančių dietų? Siūlome jums išbandyti kiek kitokį svorio metimo variantą – užkandžiavimo dietą. Sveikos mitybos ekspertė Fiona Kirk tikina, kad laikantis šio penkių dienų mitybos plano ne tik neteks klausyti savo skrandžio maršų, bet ir pavyks atsikratyti poros nereikalingų kilogramų. Jos mitybos planas paremtas moksliniais tyrimais, įrodančiais, kad dažni užkandžiai (žinoma, jei jie yra sveiki) turi teigiamos įtakos kovojant su papildomais kilogramais. Taip yra dėl to, kad prie dažno užkandžiavimo pripratęs organizmas kur kas efektyviau ir greičiau iš maisto pasisavina visas naudingąsias medžiagas, palaikydamas optimalų cukraus lygį kraujyje.
daugiau
6 ženklai, kad vartojate per daug cukrausNustebsite sužinoję, kur slypi tikri cukraus kalnai – dažnai manome, kad jo gausu tik saldėsiuose. Visgi turime nuvilti, kadangi cukraus yra paprasčiausioje duonoje, daugelyje padažų, ką jau kalbėti apie greitai paruošiamus pusgaminius. Taigi, kartais nė patys to nežinodami, apsąlame taip, jog vėliau apie tai praneša tam tikros organizmo reakcijos. Kokios jos? Kviečiame išsiaiškinti ir išguiti cukruotas nuodėmes iš savo valgiaraščio!
daugiau
Dantys genda ir dėl santykių šeimojeNet ir mokyklinukai žino, kad ėduonis „papuošia“ dantis tuomet, jeigu be saiko mėgaujamės saldumynais ir visai pamirštame higieną. Tačiau Niujorko universiteto mokslininkai atskleidė, kad kartais tam įtakos turi netgi labai netikėti dalykai. Naujajame tyrime pasakojama, kad dantų sveikata priklauso ir nuo to, kokioje šeimoje augame. Pasirodo, jeigu aplinka yra kelianti rūpesčių, nuolatos patiriamas smurtas, agresija, galimi ir kur kas dažnesni dantų ėduonies atvejai bei kitos bėdos.
daugiau
Valome organizmą patikimais būdaisMūsų organizmas iš prigimties yra tobula sistema, „užprogramuota“ išsivalyti pati. Taigi, jei gyventume organizmui idealiomis sąlygomis, niekada nesirgtume ir visada būtume kupini jėgų. Deja, kas iš mūsų gali pasigirti idealiu gyvenimo būdu?

Greitas testas: kiek užterštas jūsų organizmas?

daugiau
Mitybos specialistė: natūralus maistas grąžina „užmuštus“ skonio receptoriusPrieš keletą metų bene visas gyvenimo sritis užvaldžius ekologiškoms idėjoms, netruko atsirasti kritikų, privertusių suabejoti ekologiškų produktų nauda sveikatai. Pasak sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės, pasaulyje vis stiprėjantis ekologiškas ir natūralesnio maisto judėjimas sveikintinas, kadangi daro teigiamą įtaką žmogaus sveikatai, tačiau kai kurie apie ekologiškus produktus vis dar kuriami mitai neretai sukelia juoką.
daugiau
4 ženklai, kad valgote per mažai ląstelienosSvarbu ne tik valgyti sveikai, bet dar ir žiūrėti, kad valgiaraštis būtų subalansuotas taip, kad organizmas gautų visų jam reikalingų medžiagų. Amerikiečiai suvartoja vidutiniškai mažiau nei 15 g ląstelienos per dieną, o tai net nėra 40 proc. rekomenduojamos paros normos – 40 g. Visgi mus supa tokie maisto produktai, kuriuose nėra šių naudingų medžiagų, pavyzdžiui balta duona, balti ryžiai ir makaronai. Remiantis 2013 m. atliktu tyrimu, amerikiečiai suvalgo tris kartus daugiau šių maisto produktų nei turėtų.
daugiau
Kitokia svorio metimo strategija: sutvarkykite kepenų veikląKartais moterys sako, kad jos pilnėja tiesiog nuo oro. O štai specialistai mano, jog jeigu talija jūsų nedžiugina, nors ir laikotės dietos, sportuojate ir visais kitais būdais stengiatės atgauti formas, tai gali būti susiję visai ne su suvartojamo maisto kiekiu. Tikėtina, kad jūs visai neskiriate dėmesio savo kepenims, kurios yra atsakingos už sveikatą ir, žinoma, svorį. Ar kada susimąstėte, kad kepenys itin svarbus organas, dalyvaujantis daugybėje organizmo funkcijų, pavyzdžiui, toksinų pašalinime? Be to, kepenys – biocheminė organizmo laboratorija, kuri svarbi kraujo apytakai, gamina tulžį ir „sandėliuoja“ A, D, K ir B grupės vitaminus, geležį ir energijos šaltinį glikogeną.
daugiau
Sukrečianti išpažintis. „Sveiki, aš – alkoholikė“Lietuva yra viena pirmaujančių šalių pagal alkoholio kiekio suvartojimą tūkstančiui gyventojų. Nors vyrų alkoholikų yra daugiau nei moterų, vis dėlto silpnosios lyties atstovės greičiau įklimpsta į alkoholio liūną... „Sveiki, aš – Alina. Esu alkoholikė“. Išgirsti tokius žodžius iš dailios, stilingos moters buvo mažų mažiausiai keista. Dar sunkiau patikėti, kad jos papasakota istorija – ne pramanas. Keturiasdešimtmetė alkoholio nevartoja jau šešerius metus. Tačiau tam, kad susivoktų puolusi, ji turėjo pasiekti patį giliausią dugną.
daugiau
Vitaminas, kuris padės pagerinti sporto rezultatusVartojate maisto papildus, geriate vitaminus ir manote, kad to pakanka? Tačiau galite dėl savo sveikatos padaryti ir daugiau – gauti nemokamo vitamino, kurio trūkumas lemia prastesnę raumenų bei kaulų būklę. Apie kokį vitaminą kalbame? Apie vitaminą D. Jis būtinas kalcio įsisavinimui ir kaulų stiprumui. Atliekama vis daugiau mokslinių tyrimų, parodančių, kad vitamino D deficitas yra susijęs ir su tokiomis sveikatos problemomis kaip vėžys, artritas, diabetas ir kraujagyslių problemos. Pastaraisiais metais apie sporto mitybą rašančių mokslinių žurnalų puslapiuose vis daugiau dėmesio skiriama vitamino D trūkumo poveikiui sporto rezultatams.
daugiau
6 klaidos, kurias darote po sporto treniruočiųNesvarbu, kad ir kiek prakaito išliejate sporto salėje, norimų rezultatų nepasieksite, jei nesilaikysite būtino režimo po treniruočių. Jei ryte ar po darbo intensyviai paminate dviratį, o vakare ar iškart po treniruotės susitikę su draugais pamaloninate save alkoholiniu kokteiliu, nėra ko tikėtis, kad ant kūno nesikaups kilogramai. Šis ir kiti blogi įpročiai po sporto treniruočių ne tik nepadės pasiekti norimų formų, bet ir pakenks jūsų sveikatai. Pateikiame jums tinklalapyje womenshealthmag.com išvardytas didžiausias klaidas, kurias galbūt darote po treniruočių.
daugiau
2461 - 2470 iš 2855 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  241 242 243 244 245 246 247 248 249 250  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos