vaistai.lt
Kaip su stresu kovoja skirtingose šalyse?Kai kuriems žmonėms didžiausių metų švenčių laukimas kelia labai didelį nerimą. Reikia sugalvoti, ką padovanosite šeimos nariams ir draugams, kaip tas dovanas įpakuosite, kur ir su kuo švęsite, ką patieksite ant šventinio stalo ir t.t. Neleiskite šventiniam šurmuliui jūsų nugalėti! Sužinokite, kaip skirtingose pasaulio šalyse su patiriamu stresu kovoja žmonės. Po įtemptos dienos prancūzai atsipalaiduoja su taure vyno, anakardžių riešutais, pitos traškučiais ir alyvuogėmis. Jiems svarbiausia susikurti ritualą, kuris padėtų atsiriboti nuo darbo, rašo hufftingtonpost.com.
daugiau
Citrina – saulės vaisiaus jėgaAr galite nesiraukydami suvalgyti griežinėlį natūralios citrinos? Dauguma mūsų tikrai nesugebėtų. Juntamas rūgštus skonis burnoje priverčia mus suraukti antakius ir ieškoti bent jau žiupsnelio cukraus. Tačiau citrinos kvapas nuteikia kur kas maloniau: žadina apetitą, suteikia gaivumo, lengvumo pojūtį. Citrina – vaisius, kuris naudojamas itin plačiai: suteikia ir sveikatos, ir pagalbos, pavyzdžiui, naikinant blogus kvapus.
 
Pakeliui į Europą
Manoma, kad šis populiarus ir daugybę naudingųjų medžiagų turintis vaisius kilęs iš Indijos. Iki šiol Indijoje citrina – vienas svarbiausių maisto produktų. Ja gardinami jau pagaminti ar marinuojami valgiai, gaminamas citrinų gėrimas. Tačiau svarbu tai, kad citriną jau senovės indai išmoko vartoti ir kaip vaistą. Pagal ajurvedą šis vaisius dažniausiai vartojamas gaminant eterinius aliejus, skirtus masažuoti kūną ar kvėpuoti citrinos aromatu. Šiek tiek vėliau citrina pasiekė ir kitas šalis.
daugiau
Salotos – pozityvios energijos užtaisasNorite tikėkite, norite ne, tačiau su meile paruoštas maistas įgyja magiškų galių. Ypač didelę energetinę galią turi augalai. Anot indų vedų medicinos, ajurvedos, visi maisto produktai skleidžia energijos vibracijas. Daržovės skleidžia lengvą ir aukšto dažnio vibraciją. Jeigu nėra nuotaikos, užklupo nesėkmės, ar jaučiatės išsekę, užkrimskite pozityvios energijos užtaiso – daržovių. Skirtingos daržovės suteikia skirtingą energiją, todėl geriausia vartoti jų kuo įvairesnių. Todėl energetiškai vienas tinkamiausių patiekalų žmogaus organizmui – pačios įvairiausios salotos.
daugiau
Joga – vaistas nuo visų ligų?Shanti jogos centro vadovas ir meistras Aurelijus Šarka teigia, kad bet koks fizinis aktyvumas yra kelias į sveikatą ir sveiką kūną. Taigi ir joga taip pat. Tačiau čia, skirtingai nuo įprastos mankštos, dar mokomasi ir taisyklingo gilaus kvėpavimo, kūno, minčių kontrolės. O tai kiekvienam tik į naudą.
 
Kas apskritai yra joga? Sportas, religija, filosofija, menas? 
Labai platus klausimas. Norint atsakyti į jį, galima ir knygą parašyti. Priklauso nuo požiūrio. Vieni jogą mato kaip fizinių pratimų rinkinį, gerinantį sveikatą ir bendrą žmogaus būklę, kitiems tai – gyvenimo būdas, filosofija, tretiems – religija. Joga yra pasaulėžiūra ir iš Rytų kilusi asmeninė dvasinė praktika. Vakaruose žmonės jogą praktikuoja dėl fizinio aktyvumo.
daugiau
Pasukos – gaivus ir energijos teikiantis gėrimasTroškulį malšina ir atgaivina ne tik vanduo, bet ir pasukos. Nekaloringas gėrimas praturtintas gerosiomis bakterijomis, kurios gerina virškinimo veiklą. Pasukos išgaunamos, pašalinus pieno riebalus, iš kurių gaminamas sviestas. Skystyje lieka daug sveikatai naudingos pieno rūgšties.  
Gerina virškinimo veiklą. Padeda, kai pučia pilvą, nuo vidurių užkietėjimo, viduriavimo, vėmimo. Mažina skrandžio rūgštingumą.
Veikia kaip natūralūs probiotikai. Skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi ir sumažina blogųjų bakterijų žarnyne kiekį.
Padeda padidinti raumenų masę. Pasukose gausu baltymų, todėl šis gėrimas tinka sportuojantiems.
daugiau
Kur ieškoti neigiamų kalorijų?Neigiamos kalorijos atrodo lyg mitas, tačiau, anot dietologų, tokia sąvoka iš tiesų egzistuoja. Tai nereiškia, kad koks nors maisto produktas turi kalorijų su minuso ženklu. Taip vadinami tokie dietiniai produktai, kuriuos virškindamas organizmas sunaudoja daugiau energijos negu jie turi kalorijų. Laikantis dietos, baltymų, angliavandenių, riebalų kiekį reikia riboti, o tų produktų, kurie turi neigiamų kalorijų, galima vartoti tiek, kiek širdis geidžia. Sakoma, kad jie gali padėti numesti svorio. Be to, juose apstu naudingų maistinių medžiagų.
daugiau
Koks jūsų genetinis kūno tipas?Kaip spynai reikia tinkamo rakto, taip ir mūsų organizmui reikia tam tikro maisto, kuris padėtų numesti svorio ir išlaikyti gražią figūrą. Kiekvienas žmogus nuo kitų skiriasi savo pomėgiais, intelektu ir kūno tipu. Pastarasis priklauso nuo genetikos. Mitybos specialistai skiria tris pagrindinius kūno tipus (ektomorfai, endomorfai, mezoformai). Kiekvienam iš šių tipų rekomenduojami skirtingi maisto produktai. Ektomorfai dažniausiai apibūdinami kaip smulkių kaulų, liekni asmenys. Jų medžiagų apykaita labai greita, todėl jie sunkiai priauga svorio. Šių žmonių organizme dominuoja skydliaukės hormonas, kuris suaktyvina virškinimo trakto veiklą. Šio kūno tipo savininkams pavydi daugelis, nes jie gali suvartoti daug kalorijų ir labai greitai jas sudeginti.
daugiau
Kiek reikia judėti?Judėjimas – tai gyvenimas. Taisyklė, kuri neginčijama. Tačiau, kiek reikia judėti, kad būtume sveiki? Yra tam tikros rekomendacijos. Fizinė veikla ne tik padeda išsaugoti gražią figūrą. Reguliarus judėjimas taip pat spartina medžiagų apykaitos procesus, tonizuoja raumenis, gerina visų organų veiklą ir kelia nuotaiką. Tačiau viskas nėra taip paprasta. Medžiagų apykaita kas 10 metų sulėtėja maždaug 10 procentų. Tai reiškia, kad sulaukę 30 metų žmonės išeikvoja 10 procentų mažiau kalorijų negu dvidešimties, o sulaukę 40 sueikvoja 20 procentų kalorijų mažiau. Iš to galima daryti išvadą, kad fizinė apkrova su metais turi didėti (arba mažėti suvartojamų kalorijų kiekis).
daugiau
Kaulažolė – ne tik kaulamsŽolininkai nuo senų laikų vertino kaulažolę arba vaistinę taukę (lot. Symphytum officinale L.), padedančią gyti po įvairių traumų: kaulų lūžių, patempimų, išnirimų. Jau senovės Romoje buvo žinomos kaulažolės kraują stabdančios ir žaizdas gydančios savybės. Net botaninis augalo pavadinimas reiškia „gydyti“. O mūsų proseneliai ją vadindavo ir kaulašakne, kaštavolu, gydšakne, juodšakne, skausmašakne, gyvakauliu, ir taukute. Vaistažolė nuo šių ir kitų negalavimų iki šiol vartojama tiek į vidų, tiek išoriškai. Vertingos ne tik kaulažolių šaknys, bet ir lapai. Tačiau žolininkų liaupsinama kaulažolė gali būti ir pražūtinga. Ypač nuodinga augalo šaknis, kurios paragavus, galima net mirti.
daugiau
Melsvadumbliai – ateities maistas aktualus šiandienNors mokslininkai tik dabar pradėjo domėtis dumblių maistine verte ir nauda sveikatai, tačiau jie buvo žinomi ir vertinami nuo senų laikų. Kai kurių rūšių melsvadumblius reguliariai naudojo actekai. Melsvadumblį vigrūnę mėgo ir dažnai vartodavo vietiniai Saharos dykumos Afrikoje gyventojai. Šiandien chlorelė ir vingrūnė praturtina mitybą vitaminais ir mineralais, o tai labai svarbu, nes didžioji dalis šiuolaikinių maisto gaminių yra prastos maistinės vertės. Maistiniai melsvadumbliai natūraliai auga nejudančiuose, šarminguose vandens telkiniuose (ežeruose ar tvenkiniuose). Tai natūralus maistas, kuris Žemėje egzistuoja nuo tada, kai atsirado gyvybė. Sveikatą stiprinančių ir jėgas atstatančių dumblių paslaptis ta, kad jų sudėtis yra labai turtinga ir koncentruota.
daugiau
2531 - 2540 iš 2855 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos