vaistai.lt
Liežuvis: kokias ligas jis signalizuojaPlačiai išsižioti galite ne tik stomatologo kėdėje, bet ir prieš veidrodį, bent jau tam, kad nors kartą įdėmiai apžiūrėtumėte savo liežuvį, mat jis jums gali pasufleruoti apie įvairias burnos ar organizmo ligas. Taigi atsisėskite prieš veidrodį, įsijunkite šviesą ir iškiškite liežuvį, įdėmiai jį apžiūrėję pasitinkrinkite, ar ant jo nėra šių, tinklalapyje menshealth.com pateiktų požymių, kurie dažniausiai signalizuoja rimtesnes sveikatos problemas.
daugiau
Paprastoji alyva: ne tik nuo skausmingų menstruacijųŽiedus jau kraunančios, o kai kur ir jau pražydusios alyvos – ne tik gražiausia ir kvapniausia pavasario puošmena, bet ir sveikatinančių savybių turintis augalas. Kaip jį galima panaudoti, portalui VLMEDICINA.LT papasakojo gydytoja homeopatė-fitoterapeutė Zofija Tikuišienė. Paprastoji alyva (Syringa vulgaris) žydi gegužės mėnesį. Liaudies medicinoje naudojami jos pumpurai, žiedai ir lapai. Žieduose ir žievėje yra eterinių aliejaus ir siringino, stiprios dezinfekuojančiosios  medžiagos.
daugiau
Sveikų gėrimų piramidėDažnai kamuoja galvos skausmas ir migrena, sąnarių ir virškinimo sutrikimai? Taip greičiausiai yra dėlto, kad organizmui trūksta vandens. 60 procentų žmogaus kūno sudaro vanduo (naujagimio – 80 procentų, dvejų savaičių embriono – 90 procentų). Be vandens nebūtų gyvybės, sutriktų visų kūno organų veikla. Su nepakankamu vandens suvartojimu siejamos šlapimo takų infekcijos, inkstų akmenys, dantų ligos, sausa oda, bronchų ligos, vidurių užkietėjimas, galvos skausmas, migrena, virškinimo sutrikimai, infekcinės, alerginės reakcijos, nugaros ir sąnarių skausmas.
daugiau
Laimingo gyvenimo receptas: 6 rytiečių „švaros“ taisyklėsSavo mintimis galime pakilti iki aukštumų, tačiau skaudus, blogas žodis sugriauna viską, ką kūrėme, užteršia sielą ir kūną. Šešiose paprastose taisyklėse sutelpa viso gyvenimo išmintis, įrodanti, kad tai, kas paprasta – genialu.
„Rankų švara“. Neimkite svetimų daiktų ir nevokite. Išmokite duoti, o ne tik imti. Jeigu matote, kad galite kažkam padėti, – paaukokite. Kartais ištiesta ranka tampa kelrode žvaigžde, ištraukia iš gilaus liūno. Pagalba nebūtinai yra tik materialinė – psichologinė gerovė taip pat svarbi.
daugiau
Kaip natūraliomis priemonėmis pašalinti nemalonų batų kvapą?Po sunkios ir alinančios darbo dienos grįžtate namo ir nusiavę batus pajuntate nosį riečiantį kvapą? Gerai, jei batus nusispiriate namuose, o jei tai darote svečiuose... Nemalonus batų kvapas išties kelia nemenką diskomfortą, o itin dažnai prakaituojančios kojos ir netinkama higiena gali sukelti ir rimtą kojų ligą – nagų grybelį. Tad ką daryti, kad ši problema jūsų daugiau nekamuotų? Visų pirma, išsiaiškinkite, kodėl iš jūsų batų sklinda nemalonus kvapas. Gali būti, kad jį lemia netinkami batų vidiniai padai – iš nenatūralių medžiagų pagaminti padai labai greitai sudrėksta ir juose pradeda kauptis įvairios bakterijos, kurios ir sukelia nemalonų kvapą. Tokiu atveju geriausia būtų nusipirkti tokius padus, kurie mažina kojų prakaitą ir kuriuose nesikaupia bakterijos arba turimus padus kuo dažniau sausinti ar džiovinti gryname ore.
daugiau
Mineralinė medžiaga, padedanti moterims sportuotiAustralijoje atliktas tyrimas parodė, kad geležies papildus vartojančios moterys gali efektyviau sportuoti. Melburno universiteto mokslininkai išnagrinėjo anksčiau atliktų tyrimų duomenis apie geležies papildų poveikį sportuojančioms vaisingo amžiaus moterims. Iš daugiau kaip 6,5 tūkst. atliktų įvairių tyrimų tinkamais šiai metaanalizei buvo pripažinti 22. Nustatyta, kad geležies papildai pagerino moterų gebėjimą sportuoti esant tiek maksimaliems, tiek ir mažesniems krūviams. Geležies gavusiųjų moterų širdies ritmas buvo mažesnis, jos suvartodavo daugiau deguonies ir turėjo daugiau jėgos.
daugiau
Mitybos ekspertas atskleidžia 3 svarbiausias maitinimosi taisyklesArtėjant egzaminų maratonui abiturientai bei studentai susiduria ne tik su organizmo išsekimu ir miego trūkumu, bet ir skrandžio bei galvos skausmais, dėmesio sutrikimu, svorio svyravimais. Tam nemažai įtakos turi ilgas ir įtemptas protinis darbas, nedidelis judrumas, neteisinga mityba, pagrįsta riebiu maistu, užkandžiais ir gaiviaisiais ar energiniais gėrimais arba priešingas veiksmas – organizmą sekinantis badavimas. Norintiems pagerinti savijautą, padidinti darbingumo lygį bei išlaikyti svorio balansą, mitybos specialistai pataria susidaryti dienos meniu ir jo laikytis.
daugiau
Ajurvedos žinios: kaip pagerinti virškinimą?Savaitgalis – tikras išbandymas mūsų virškinimo sistemai, kadangi daugelis atsipalaiduoja ir leidžia sau pasimėgauti ne itin sveikais patiekalais... Tortai, pyragėliai, kepsniai, balta mišrainė... Ne pats puikiausias derinukas, tiesa? Ko galime pasimokyti iš indų senojo medicinos mokslo – Ajurvedos?
Valgykite ramiai ir neskubėdami, šviesia galva. Palikite stresą ir įtampą už durų, kai mėgaujatės maistu. Net jeigu sėdate prie stalo vos 15 minučių, atidėkite visus skubius darbus ir dėmesį skirkite valgiui. Dažnai žmonės sako: „Nesuprantu, pavalgiau ar ne?“. O taip yra todėl, kad maitindamiesi mes didelę laiko dalį praleidžiame užsiimdami pašaliniais darbais arba klimpstame į negatyvių minčių liūną. Tai prie stalo esate tik jūs ir patiekalas. Be televizoriaus, mobiliojo telefono ar knygos.
daugiau
Gėrimas, kuris stiprina imunitetą ir mažina vėžio rizikąKartais paprasčiausias gėrimas gali tapti puikia dienos pradžia, tuo labiau, kad teigiamai veikia visą organizmą ir užkerta kelią vėžinių ląstelių dauginimuisi. Tuo labiau, kad jums nereikės jokių ypatingų egzotiškų ingredientų. Juk burokėliai, morkos ir obuoliai dažni produktai statistinio lietuvio virtuvėje. Taigi, jums reikės 1 burokėlio, 2 morkų, 1 obuolio, o pagardinimui – geltonosios arba žaliosios citrinos sulčių.
daugiau
Padidinti darbingumą padeda subalansuota mitybaArtėjant egzaminų maratonui abiturientai bei studentai susiduria ne tik su organizmo išsekimu ir miego trūkumu, bet ir skrandžio bei galvos skausmais, dėmesio sutrikimu, svorio svyravimais. Tam nemažai įtakos turi ilgas ir įtemptas protinis darbas, nedidelis judrumas, neteisinga mityba, pagrįsta riebiu maistu, užkandžiais ir gaiviaisiais ar energiniais gėrimais arba priešingas veiksmas –organizmą sekinantis badavimas. Norintiems pagerinti savijautą, padidinti darbingumo lygį bei išlaikyti svorio balansą, mitybos specialistai pataria susidaryti dienos meniu ir jo laikytis.
daugiau
2581 - 2590 iš 2852 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos