vaistai.lt
Kai blogas oras traukia prie žemės: mokomės varyti tingulį laukAtsikėlėte ryte, o už lango apniukusi ir darganota diena? Tokiomis pilkomis dienomis norisi tiesiog įsijungti televizorių ir visą dieną praleisti šiltai susirangius lovoje... Retkarčiais tokio poilsio nuo viso pasaulio prireikia kiekvienam. Tačiau ką daryti, jei apėmęs tingulys taip stipriai įsišaknija, kad nuo jo pabėgti tampa pernelyg sunku, o tą dieną suplanuoti darba palaukti negali? Jeigu retkarčiais pajuntate nuovargį ir visišką apatiją bet kokiai veiklai, o darbai namuose kelia šiurpą, nes tam, kad juos atliktumėte, reikia įdėti pernelyg daug pastangų, neišsigąskite, tai ne depresija, jumyse tiesiog apsigyveno tingulys, kurį kuo greičiau reikia išvaryti lauk!
daugiau
Sula – sveikas ir puikiai troškulį malšinantis gėrimasŠiuo metu, kai sniegas miškuose beveik ištirpęs ir brinksta lapų pumpurai, itin palankus metas iš beržų bei klevų leisti sulą. Tai puikiai atgaivinantis ir sveikas gėrimas. Manoma, kad jame yra nemažai obuolių ir kitų organinių rūgščių, taip pat kalio, kalcio, magnio, geležies, taninų. Vis dėlto, moksliniai tyrimai nepatvirtina, kad sula turėtų gydomųjų savybių. Didžiausia šio gėrimo nauda, kad labai gerai numalšina troškulį.
daugiau
Ką reiškia „sėdėti namie su vaiku“?Atsimenate tą anekdotą? Grįžta vyras namo, o ten viskas – kaip po karo: indai neplauti, žaislai išmėtyti, skalbiniai nenudžiauti, vaikai murzini... O žmona sėdi ramiai fotelyje ir mezga. Vyras klausia: „Vajėzau, kas atsitiko?!“ Žmona: „Štai taip, brangusis, namai atrodo, kai aš NIEKO nedarau." Ką reiškia „sėdėti su vaiku“? Mums, moterims, tai aišku kaip dieną, bet naujai iškepti tėtukai kartais absoliučiai nesupranta, kad tai ne laisvalaikis, ne atostogos ir ne būdas išvengti darbo.
daugiau
Vaistininkas ir žolininkas Virgilijus Skirkevičius: „Liga – gyvenimo rezultatas“Kodėl sergame? Atrodo, tik papūtė vėjas ir jau leipstame kaip lapai, kamuojami užgulusios nosies, skaudančios gerklės ir kitų nemalonių negalavimų. Atsiduriame lyg užburtame rate: saujomis ryjame vaistus, paskui bandome atsigauti vartodami stebuklingus vitaminus ir nė nepajuntame, kaip įklimpstame į streso, įtampos liūną, o prieš akis nematyti šviesos tunelio gale... O liga taip ir seka drauge, pačiu netikėčiausiu metu parodydama savo nagučius. Farmacininkas ir žolininkas Virgilijus Skirkevičius sako, kad visiems seniai žinoma tiesa – vidinė ramybė ir tinkama mityba daro stebuklus, o liga – mūsų gyvenimo rezultatas. Verčia susimąstyti, ką darome ne taip. Portalas Ji24.lt pakalbino šį liaudies medicinos žinovą.
daugiau
Kaip pailsėti per 5 minutesPo darbo vos pavelkate kojas, tačiau grįžę pirmu taikymu įsijungiate kompiuterį? Tai tikrai nepadės atsipūsti ir atgauti jėgų. Nešvaistykite savo brangios energijos vėjais – verčiau išbandykite kelis paprastus būdus, padėsiančius įkvėpti daugiau oro. O su antruoju kvėpavimu pasijusite lyg vakar gimę... Kaskart rinkitės vis kitą būdą, kad atrastumėte tai, kas jus veikia geriausiai ir grąžina ramybę per 5 minutes. Štai tų atsipalaidavimo priemonių sąrašas.
daugiau
Kokias ligas gali sukelti triukšmasDar XIX amžiuje žymus vokiečių mikrobiologas R. Kochas pasakė: „Kada nors žmonija bus priversta nugalėti triukšmą taip pat ryžtingai kaip cholerą ir marą.“ Panašu, kad mokslininko spėjimai pamažu tampa realybe... Automobiliai, autobusai, sunkvežimiai, traukiniai, muzika, telefonų skambučiai, kelius remontuojančių darbininkų grąžtų burzgimas, elektriniai plakikliai, žoliapjovių ūžesys – tai tik maža dalis garsų, kuriuos daugelio mūsų ausys girdi kone kasdien. Galbūt nepastebime, bet nuolatinis triukšmas kenkia mūsų sveikatai: prastėja klausa, didėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, trinka virškinimo sistemos veikla, kenčia miego kokybė. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, triukšmas yra kas penkto europiečio prasto nakties miego priežastis. Dėl jo silpnėja organizmo atsparumas infekcinėms ligoms, triukšmas dirgina centrinę nervų sistemą, sukelia stresą.
daugiau
Nori tapti optimistu — sportuokPriversti save sportuoti, kai galima dienų dienas praleisti sėdint prie kompiuterio, dvidešimt pirmo amžiaus jaunimui tampa vis sudėtingiau. Sportuoti jiems nepatinka, reikia eikvoti jėgas ir varginti kūną. Po sunkios treniruotės jie jaučiasi išsunkti, todėl paprasčiausiai tingi kuo nors užsiimti. Atrodo, jog sportas tėra viena didelė kančia, kurią ištverti sunku, o ir teigiamų emocijų, jei nesi pats gabiausias, jis neteikia. Taip manantys ir sporto salę į minkštą krėslą bevielio interneto zonoje iškeičiantys paaugliai, turbūt, nustebs sužinoję, jog sportinė veikla kaip tik skatina optimizmą ir pozityvias mintis.
daugiau
Populiarūs, tačiau klaidingi mitai apie moters organizmąManote, kad nesusirgsite krūtų vėžiu, jei jūsų giminėje niekas šia liga nesirgo? O galbūt vis dar tikite, kad pasimylėjusios su savo vyru karštoje vonioje tikrai nepastosite? Turime jums blogų žinių – net 80 proc. moterų, kurioms buvo diagnozuotas krūties vėžys, neturėjo nė vienos šia liga sirgusios giminaitės. Na, o seksas karštoje vonioje nuo nėštumo jūsų tikrai neapsaugos! Šios ir daugelis kitų visiškai su tikrove prasilenkiančių tiesų vis dar stipriai paplitusios mūsų visuomenėje ir daugelis moterų jomis vis dar šventai tiki... Tad kokie yra labiausiai paplitę mitai apie moteris, atskleidžia tinklalapio huffingtonpost.com specialistai.
daugiau
Kaip greitai ir efektyviai palengvinti gerklės skausmą?Peršti gerklę? Dažniausiai tai gali būti pirmasis peršalimo ar šalutinis įtemptų balso stygų požymis. Jeigu gerklės skausmas itin stiprus ir jums sunku ryti maistą ar skysčius, tai gali būti signalas, kad sergate dar rimtesne liga. Kad ir ką šis skausmas reikštų, vos jam atsiradus, kiekvienas siekia, kad šis nemalonus pojūtis kuo greičiau praeitų arba bent jau nebūtų toks stiprus. Gerklės skausmui palengvinti nebūtina iš karto bėgti pas gydytoją, išsiversti galite ir su namuose turimais vaistais arba pagerinti savijautą kitais natūraliais gydymo būdais.
daugiau
Prieš menopauzės negalavimus – komandinis sportas ir kiti laiko patikrinti būdaiPrasidėjus menopauzei, moterų organizme sparčiai mažėja estrogenų kiekis. Hormoniniai pokyčiai dažnai atneša ir kitus nelauktus sveikatos pokyčius. Kaip padėti moterims?.. Estrogenai – svarbiausi moteriški lytiniai hormonai. Jie susiję ir su širdies bei kraujagyslių sistemos apsauga nuo lėtinių ligų, taip pat su fiziniais moters kūno pokyčiais. Sumažėjus estrogenų kiekiui organizme, padidėja širdies ir kraujagyslių ligų, osteoporozės rizika, greičiau formuojasi aterosklerozinės plokštelės.
daugiau
2631 - 2640 iš 2852 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  261 262 263 264 265 266 267 268 269 270  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos